Známky 6. třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3597
5.1.19 12:52

Ivančice, takže město, žádné vesnické gymnázium, že. Když jsme u toho, tak osmileté plus čtyřleté je i ve Šlapanicích, velice okrajová část Brna. Nám šlo ale o šestileté, těch je opravdu jako šafránu. Ale i tak, dojíždět denně 30 km do Ivančic a 30 zpátky, no nevím nevim, Šlapky jsou blíž, to je fakt.

Ale dobře, tak jo, tak třeba i s trojkama se dá někdy dostat, když to bude fakt malé město. A na soukromé gymply samozřejmě asi taky, ale kdo by to platil.

Ale hledat pro zakladatelky dceru gympl v nějakém malém městě, aby denně dojížděla, a ještě se trápila s učením, protože jestliže má na základce trojky, co bude mít na gymplu. Ne vždy je to správně motivační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
5.1.19 12:58

@Anik Taky mi přijde, že nápad dát dítě, co má špatné známky i na základce, na víceletý gympl, je dost nešťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
5.1.19 13:20

....... i když, když tak nad tím přemýšlím, tak pokud je to opravdu gymnázium, které má bídu o žáky, že se tam v poho dostanou i ti trojkaři, tak ta kvalita toho gymnázia je asi jasná. Ano maturita je stejná jako kdekoliv jinde, tak asi i při ní to bude vypadat jinak než na normálním gymplu. Je to smutný. Ale třeba pro zakladatelku výhra......... měním názor a Reflex může mít pravdu. Je to ale trochu o štěstí takový gympl najít..... věřím a doufám, že jich nebude moc. Plus ty soukromé samozřejmě, tam je to nějak podobně si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
5.1.19 14:32
@Anik píše:
Ivančice, takže město, žádné vesnické gymnázium, že. Když jsme u toho, tak osmileté plus čtyřleté je i ve Šlapanicích, velice okrajová část Brna. Nám šlo ale o šestileté, těch je opravdu jako šafránu. Ale i tak, dojíždět denně 30 km do Ivančic a 30 zpátky, no nevím nevim, Šlapky jsou blíž, to je fakt.

Ale dobře, tak jo, tak třeba i s trojkama se dá někdy dostat, když to bude fakt malé město. A na soukromé gymply samozřejmě asi taky, ale kdo by to platil.

Ale hledat pro zakladatelky dceru gympl v nějakém malém městě, aby denně dojížděla, a ještě se trápila s učením, protože jestliže má na základce trojky, co bude mít na gymplu. Ne vždy je to správně motivační.

Aha, tys to brala doslova s tou vesnicí. Tak to promiň, nenapsala jsem do hranaté závorky, že je to nadsázka :lol: .

Jinak si nemyslím, že trojkař musí být na gymplu špatný, pokud ty trojky nejsou dané prostě tím, že na víc mentálně nemá, může ho to naopak nakopnout, nebude mít kolem sebe flákače a děti, které mají jen na učňák. Pokud zakladatelka chce, aby šla po základce na střední, tak bych jí v tom prostředí držela už odteď. Navíc, ty „vesnické“ gymply jsou méně exponované, je tam větší pohoda, individuální přístup, není to jako na těch prestižních gymplech ve velkých městech, ze kterých mají děti pomalu vředy. Znám dva superchytré lidi, kteří přešli z prestižního gymplu, kde měli dobré známky na maloměstský, právě kvůli té atmosféře. Byli pak mnohem spokojenější.
Rozhodně mi to přijde jako lepší řešení, dostat se v šesté třídě a pak překonat krizi puberty už na gymplu, klidně trojky čtyřky, před maturitou zase zabere, než jí nechat na základce, demotivovanou, v devítce se nedostane vůbec nikam, protože jí bude patnáct a budou s ní mlátit hormony a škola bude mít poslední prioritu.

U tvé dcery je to jedno, pokud je jedničkářka, tak se v pohodě dostane i na čtyřletý, pokud nenastanou nějaké změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
5.1.19 14:50

Asi brala :) Protože mě nenapadlo, že byť na menším městě, tak že budou mít gymply problém s obsazeností. Já sama jsem z takového gymplu vyšla, v Bučovicích, město v bývalém okrese Vyškov. Ještě je gympl ve Vyškově, a to jsou dva na celý ten bývalý vyškovský okres, a ani dnes nemají problém zaplnit, dcera od kamarádky se nedostala,,jsou teda myslím jen čtyřleté.
Tak jsem si říkala, kdovíco za vesnický gympl opravdu myslíš. No ty Ivančice mě trochu překvapily, snad bude taková výjimka jedna na kraj :))) Protože si opravdu myslím, že trojkař se normálně na gympl ani nedostane. Navíc dcera zakladatelky nikdy nebyla jedničkářka, vždycky trojkařka, pokud si to dobře pamatuju, není to tak, že by najednou sklouzla k horším známkám.

Já bych to naopak asi doklepala do devítky, a pak zkusila nějakou střední, co vím, tak na obchodku v Brně se dostávají i trojkaři,,,ne teda na tu jednu, kterou bych měla jako zálohu pro dceru, ta je trošku více „prestižní“, ale je jich tady víc, a pořád je to prostě obchodka, a pro obchodky mám slabost, protože tam jsem chtěla já a naši mě dali na gympl :()
Každopádně na gympl ze sedmičky, ať to zakladatelka ani nezkouší, protože těch je opravdu málo, a to ani Ivančice nezachrání :)))

@Reflex píše:
Aha, tys to brala doslova s tou vesnicí. Tak to promiň, nenapsala jsem do hranaté závorky, že je to nadsázka :lol: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8978
5.1.19 15:07
@Kakachna píše:
Tak se podívej, kolik bodů je potřeba k dostání se v Praze a kolik jinde.

A co to mění na výsledku, že v Praze mají na gymplech mnohem více míst než v regionech? Mělo by to být v celé republice stejne… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
5.1.19 15:19

@Anik No vídíš, Bučovice taky znám podle názvu. Tam nevím, jestli berou všechny, popř. jaké je síto, tam jsem to na stránkách nenašla. Každopádně bych to bývala zkusila, být na zakladatelky místě, vždycky se dá přejít zpět na základku. Teď už je teda pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
5.1.19 15:25
@Kakachna píše:
Tak se podívej, kolik bodů je potřeba k dostání se v Praze a kolik jinde.

Kolik to je? v Ivančicích na osmileté 88 bodů a na čtyřleté 95 bodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
5.1.19 15:38
@Anonymní píše:
Zdravím, dcera bohužel nebyla nikdy studijní typ.
6 třída je, ale tragédie :,( Pokud nezvládne pololetní písemky, bude mít snad dvě čtyřky. vloni to bylo max 2 trojky a i to mi přišlo jako hrůza. Její problém je hlavně, že si sama myslí, že to po pár přečteních umí a je šíleně líná…problém je fyzika a ČJ. Zkouším motivovat ze všech stran, slibuji, vyhrožuji-nepomáhá nic.
Byly jsme v PPP, ale žádná porucha učení to není.
Pořád doufám, že se probere a zabere, ale už ztrácím iluze. Blížící se výběr školy mě děsí.

Slibuješ-vyhrožuješ..... A učíš se s ní ?

• Citovat
  • Upravit
3597
5.1.19 16:00

tak pro letošek jeden gympl v Brně. Z testů je maximum 100 bodů, plus jsou další dvě kritéria, čili obodovaný průměr z osmičky a devítky a nějaká ta účast na soutěžích apod,,, čili maximum možných bodů celkem 166. A teď jde o to, kolik děcek kolik bodů získá. Čím víc děcek, tím menší šance pro mě. Jedná se o čtyřletý. Nás se to letos netýká, holka je v osmičce, tak to jen tak klidně sleduju :)

@Reflex píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
5.1.19 16:02

@Anik @Reflex A i kdyby se úplnou náhodou dítě, které má běžně trojky, teď už čtyřky, na ten gympl dostalo, tak k čemu nu to bude? Vysokou nevystuduje a co se samotným gymplem? Kdyby teda čirou nahodou dalo maturitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
5.1.19 16:07

no já tvrdím, že takový dítě tam nemá co dělat, to Reflex si myslí, že se tam vybičuje k výkonům :)))

@Kakachna píše:
@Anik @Reflex A i kdyby se úplnou náhodou dítě, které má běžně trojky, teď už čtyřky, na ten gympl dostalo, tak k čemu nu to bude? Vysokou nevystuduje a co se samotným gymplem? Kdyby teda čirou nahodou dalo maturitu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
5.1.19 16:13

@truelly Mění to to, že dítě se čtyřkama a trojkama se na ně nedostane, tak je nesmysl, abys to tu navrhovala. Na víceleté gymply je v Praze obrovský přetlak, což je vidět i z toho počtu bodů. Nedá se to bràt jenom podle počtu dětí přijímaných na víceleté gymply v Praze / počtu dětí v páté třídě v Praze. Na ty gymply se nehlásí jenom děti z Prahy, ale taky z půlky Středočeského kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8978
5.1.19 16:15
@Kakachna píše:
@truelly Mění to to, že dítě se čtyřkama a trojkama se na ně nedostane, tak je nesmysl, abys to tu navrhovala. Na víceleté gymply je v Praze obrovský přetlak, což je vidět i z toho počtu bodů. Nedá se to bràt jenom podle počtu dětí přijímaných na víceleté gymply v Praze / počtu dětí v páté třídě v Praze. Na ty gymply se nehlásí jenom děti z Prahy, ale taky z půlky Středočeského kraje.

Zlato,cituje někoho jiného. Já psala jen o tom, že u nás se dostane sotva deset procent a jeho pak třída že samých jedniček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
5.1.19 16:16
@Reflex píše:

To byl první nebo poslední přijatý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati