Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@truelly Ano, na ten tvůj příspěvek jsem reagovala. Pochopila jsem ho tak, že v Praze by to možné bylo, protože tam přijmou třetinu populačního ročníku. Narozdíl od vás, kde prijmou 10%. Nebo to bylo myšlené jinak?
Ne , nebylo myšleno, že v Praze berou čtyřkaře, ale, že je tam vyšší šance se dostat a studovat. A že by měl být počet míst na gymnaziích všude stejný. Není spravedlivé, že někde je to deset procent a jinde 33% ![]()
@truelly Ale to jsem ti vysvětlila, že tak není. Že to jsou místa i pro děti ze Středočeského kraje. Nevím, z jakého regionu jsi. Kolik měl bodů u vás vloni poslední přijatý?
@Kakachna píše:
To byl první nebo poslední přijatý?
Poslední.
@jahuhudka píše:
Slibuješ-vyhrožuješ..... A učíš se s ní ?
Děkuji všem za příspěvky.
Učím se s ní, ale je to souboj nervů. Učí se s nechutí. Slibuji za zlepšení odměny a vyhrožuji odebráním mobilu-jinak nic moc neplatí…efekt to nemá
@Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky.
Učím se s ní, ale je to souboj nervů. Učí se s nechutí. Slibuji za zlepšení odměny a vyhrožuji odebráním mobilu-jinak nic moc neplatí…efekt to nemá
Jakým způsobem ? ,,biflujete,, nebo jsi zkusila i jiné formy?
@jahuhudka píše:
Jakým způsobem ? ,,biflujete,, nebo jsi zkusila i jiné formy?
Zkoušela jsem vše možné i formou hry. Třeba hrajeme všichni hru „Česko, otáz. a odpovědi“ a jí udělám extra karty s otázkami z učiva Fyziky-nezájem a přitom je např. ve sportu soutěživá.
Nevím, proč pořád přikládáte takový význam 8G, když dnes se na nějakou VŠ dostane prakticky každý, kdo chce. Nedostane se nebo nedostuduje třeba těžší obory, ale nějaké ty pavědy typu management kultury či management cestovního ruchu a podobné kraviny zvládne. Že to studium bude patrně k ničemu je věc druhá.
Dcera je taky v 6.tride.Prechod byl celkem náročný,ač je sikovna.Jde ji bez problému čeština a jazyky.
Byl nezvyk,ze se musí ucit prirodak,fyziku ap.
Přípravu na pisemky a matiku děláme společně.Taky je to někdy o nervy a s dvouměsíčním mrnousem u prsu a pětiletou u nohy
.
U nás taky vicelety gympl 300uchazecu,brali 30.
Jinak je to cesta,jak se dostat z nevyvazenych tříd stizenych “inkluzi” a diagnozami z PPP ![]()
@viola1122 píše:
U nás taky vicelety gympl 300uchazecu,brali 30.
Jinak je to cesta,jak se dostat z nevyvazenych tříd stizenych “inkluzi” a diagnozami z PPP
Myslím, že záleží na tom, jaké děti se na 8G hlásí. To, že berou 30 ze 300 vypadá tak, že šance dostat se na 8G není příliš vysoká. Pokud polovinu z těch 300 dětí tvoří jen ty, které na to ani nemají a jen to zkoušejí. Těžko říct, kdo se tam dnes hlásí.
@Kaliopa píše:
Nevím, proč pořád přikládáte takový význam 8G, když dnes se na nějakou VŠ dostane prakticky každý, kdo chce. Nedostane se nebo nedostuduje třeba těžší obory, ale nějaké ty pavědy typu management kultury či management cestovního ruchu a podobné kraviny zvládne. Že to studium bude patrně k ničemu je věc druhá.
Jde o to, že v patnácti už jsi na gymplu a nemusíš v tomto krizovém věku skládat přijímačky.
Jinak hlavně jak bylo uvedeno, utečeš od lůzy směrem k elitě, přestanou tě raubíři táhnout dolů, naopak se hecneš, abys nebyla nejblbější ve třídě.
@Reflex píše:
utečeš od lůzy směrem k elitě, přestanou tě raubíři táhnout dolů,
Mám obě děti na 8G ale, s tímto nesouhlasím adodávám: . Taky je tam spousta rozmazlených spratků ambiciózních rodičů.
@madyb píše:
Mám obě děti na 8G ale, s tímto nesouhlasím adodávám: . Taky je tam spousta rozmazlených spratků ambiciózních rodičů.
No tak tos rychle zapomněla, kdo je na základce.
@Kaliopa píše:
Ale tady primarne nejde o lepsi sance na prijeti na VS, ale o to v jakem prostredi ty deti stravi rizikove obdobi dospivani. A taky o odsunuti duleziteho rozhodnuti o nekolik let pozdeji. Proto je takovy previs prihlasek, je to unik ze zakladky.