Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Škoda, žes ji nenacpala na nějaký víceletý gympl. Teď už půjde motivace jenom dolů.
Hele já to měla na základce taky tak. Celkem brzy se mnou triskala puberta a na učení sem kašlala. Máma vždycky říkala, že sem byla chytrá ale líná jako veš. Začala jsem se snažit asi až v osmičce kdy jsem pochopila že jde o to dostat se někam na střední. Pak sem na to na střední zas kašlala, maturovala sem až na němčinu se samyma trojkama
ale jazyky mi vždy šly, mela jsem i babičku, co mluvila perfektně nemecky. Bez problémů jsem pak vystudovala překladatelství,tlumočnictví na UK a živim se tím dodnes. To jen tak, že šestá třída fakt nemusí nic znamenat. ![]()
Na vyber skoly ma jeste cas
Ona treba potrebuje cas jit z prvniho stupne na druhy je velky kok a plno novych ucebnich latek
Měla jsem takovou sestru. Na střední jí vyhodili ze dvou škol, třetí s odřenýma ušima dodělala. Nakonec dělá prodavačku. U ní to způsobil hodně volný režim.
@Reflex píše: Škoda, žes ji nenacpala na nějaký víceletý gympl. Teď už půjde motivace jenom dolů.
S dvěma trojkama?
to u nás v regionu - (Slezsko) se hlásí okolo 100 a berou třicet…Takže ta třída je pak že samých jedničkářů a jsou další se samým jedničkama, co se někde něco málo spletli a už se nedostali!!! ![]()
Anonym, nemusí každý vědět odkud píšu
@Reflex píše: Škoda, žes ji nenacpala na nějaký víceletý gympl. Teď už půjde motivace jenom dolů.
S trojkama v 5. tride? S 200 prihlaskama na 30 mist? Nepovazuju to za rozumne ani realne. Vim jak vypadaly vloni testy a kolik casu jsme venovali priprave. Kdyby nemel syn same 1 tak to ani nezkousim.
Tak to moc neřeš - je to její život, musí na to přijít sama.
Našim dětem hrozili trojky, já jsem se vztekala a pořád s dětmi učila ap. a pak mi ruply nervy a nechala jsem je být a najednou sami zjistili, že jim špatné známky vadí a začali se sami učit… Nehledě k tomu, že šestá třída je docela těžká a musí si zvyknout na jiný a nový režim.
@Ijen píše:
S trojkama v 5. tride? S 200 prihlaskama na 30 mist? Nepovazuju to za rozumne ani realne. Vim jak vypadaly vloni testy a kolik casu jsme venovali priprave. Kdyby nemel syn same 1 tak to ani nezkousim.
Nějaký vesnický gympl, kam se hlásí 17 dětí a berou všechny, nebo 16.
@Reflex píše:
Nějaký vesnický gympl, kam se hlásí 17 dětí a berou všechny, nebo 16.
Neznám
a tedy v dnešní době bych ho chtěla vidět…ale jo. V Praze se prý dostane třetina populačního ročníku. U nás sotva 10 %
asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.
@Anik píše:
asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.
a vesnický víceletý? neznám, nejspíš scifi, a to není můj šálek kávy.
@Anik píše:
@Anik píše:
asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.a vesnický víceletý? neznám, nejspíš scifi, a to není můj šálek kávy.
Já jich znám několik. Je tam pohoda, rodinná atmosféra, míň dětí, menší tlak. Výsledek stejný - maturita.
@Anik píše:
@Anik píše:
asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.a vesnický víceletý? neznám, nejspíš scifi, a to není můj šálek kávy.
Kolem Brna jsem zadala namátkou Ivančice (nic jiného mě nenapadlo, ten kraj neznám) a tam letos na osmileté brali 30 dětí z 60 a na čtyřleté 30 ze 47. Na čtyřleté studium dokonce vyhlašovali druhé a třetí kolo, protože zbývala volná místa.
@truelly píše:
Neznáma tedy v dnešní době bych ho chtěla vidět…ale jo. V Praze se prý dostane třetina populačního ročníku. U nás sotva 10 %
Tak se podívej, kolik bodů je potřeba k dostání se v Praze a kolik jinde.
Zdravím, dcera bohužel nebyla nikdy studijní typ.
Pokud nezvládne pololetní písemky, bude mít snad dvě čtyřky. vloni to bylo max 2 trojky a i to mi přišlo jako hrůza. Její problém je hlavně, že si sama myslí, že to po pár přečteních umí a je šíleně líná…problém je fyzika a ČJ. Zkouším motivovat ze všech stran, slibuji, vyhrožuji-nepomáhá nic.
6 třída je, ale tragédie
Byly jsme v PPP, ale žádná porucha učení to není.
Pořád doufám, že se probere a zabere, ale už ztrácím iluze. Blížící se výběr školy mě děsí.