Známky 6. třída

Anonymní
2.1.19 23:23

známky 6 třída

Zdravím, dcera bohužel nebyla nikdy studijní typ.
6 třída je, ale tragédie :,( Pokud nezvládne pololetní písemky, bude mít snad dvě čtyřky. vloni to bylo max 2 trojky a i to mi přišlo jako hrůza. Její problém je hlavně, že si sama myslí, že to po pár přečteních umí a je šíleně líná…problém je fyzika a ČJ. Zkouším motivovat ze všech stran, slibuji, vyhrožuji-nepomáhá nic.
Byly jsme v PPP, ale žádná porucha učení to není.
Pořád doufám, že se probere a zabere, ale už ztrácím iluze. Blížící se výběr školy mě děsí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4488
2.1.19 23:28

Škoda, žes ji nenacpala na nějaký víceletý gympl. Teď už půjde motivace jenom dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
2.1.19 23:32

Hele já to měla na základce taky tak. Celkem brzy se mnou triskala puberta a na učení sem kašlala. Máma vždycky říkala, že sem byla chytrá ale líná jako veš. Začala jsem se snažit asi až v osmičce kdy jsem pochopila že jde o to dostat se někam na střední. Pak sem na to na střední zas kašlala, maturovala sem až na němčinu se samyma trojkama :roll: ale jazyky mi vždy šly, mela jsem i babičku, co mluvila perfektně nemecky. Bez problémů jsem pak vystudovala překladatelství,tlumočnictví na UK a živim se tím dodnes. To jen tak, že šestá třída fakt nemusí nic znamenat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
2.1.19 23:43

Na vyber skoly ma jeste cas
Ona treba potrebuje cas jit z prvniho stupne na druhy je velky kok a plno novych ucebnich latek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.19 00:45

Měla jsem takovou sestru. Na střední jí vyhodili ze dvou škol, třetí s odřenýma ušima dodělala. Nakonec dělá prodavačku. U ní to způsobil hodně volný režim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.19 05:43
@Reflex píše: Škoda, žes ji nenacpala na nějaký víceletý gympl. Teď už půjde motivace jenom dolů.

S dvěma trojkama? 8o to u nás v regionu - (Slezsko) se hlásí okolo 100 a berou třicet…Takže ta třída je pak že samých jedničkářů a jsou další se samým jedničkama, co se někde něco málo spletli a už se nedostali!!! :zed:
Anonym, nemusí každý vědět odkud píšu

• Citovat
  • Upravit
6445
3.1.19 06:51
@Reflex píše: Škoda, žes ji nenacpala na nějaký víceletý gympl. Teď už půjde motivace jenom dolů.

S trojkama v 5. tride? S 200 prihlaskama na 30 mist? Nepovazuju to za rozumne ani realne. Vim jak vypadaly vloni testy a kolik casu jsme venovali priprave. Kdyby nemel syn same 1 tak to ani nezkousim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.19 10:13

Tak to moc neřeš - je to její život, musí na to přijít sama.
Našim dětem hrozili trojky, já jsem se vztekala a pořád s dětmi učila ap. a pak mi ruply nervy a nechala jsem je být a najednou sami zjistili, že jim špatné známky vadí a začali se sami učit… Nehledě k tomu, že šestá třída je docela těžká a musí si zvyknout na jiný a nový režim.

• Citovat
  • Upravit
4488
3.1.19 12:22
@Ijen píše:
S trojkama v 5. tride? S 200 prihlaskama na 30 mist? Nepovazuju to za rozumne ani realne. Vim jak vypadaly vloni testy a kolik casu jsme venovali priprave. Kdyby nemel syn same 1 tak to ani nezkousim.

Nějaký vesnický gympl, kam se hlásí 17 dětí a berou všechny, nebo 16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8955
3.1.19 14:12
@Reflex píše:
Nějaký vesnický gympl, kam se hlásí 17 dětí a berou všechny, nebo 16.

Neznám :nevim: a tedy v dnešní době bych ho chtěla vidět…ale jo. V Praze se prý dostane třetina populačního ročníku. U nás sotva 10 %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
5.1.19 09:43

asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
5.1.19 09:44

@Anik píše:
asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.

a vesnický víceletý? neznám, nejspíš scifi, a to není můj šálek kávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
5.1.19 12:09
@Anik píše:
@Anik píše:
asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.a vesnický víceletý? neznám, nejspíš scifi, a to není můj šálek kávy.

Já jich znám několik. Je tam pohoda, rodinná atmosféra, míň dětí, menší tlak. Výsledek stejný - maturita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
5.1.19 12:14
@Anik píše:
@Anik píše:
asi vtip. Dcera jedničkářka se na šestiletý nedostala, berou 30 z 300 přihlášek, byla 50. /Brno/.a vesnický víceletý? neznám, nejspíš scifi, a to není můj šálek kávy.

Kolem Brna jsem zadala namátkou Ivančice (nic jiného mě nenapadlo, ten kraj neznám) a tam letos na osmileté brali 30 dětí z 60 a na čtyřleté 30 ze 47. Na čtyřleté studium dokonce vyhlašovali druhé a třetí kolo, protože zbývala volná místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
5.1.19 12:31
@truelly píše:
Neznám :nevim: a tedy v dnešní době bych ho chtěla vidět…ale jo. V Praze se prý dostane třetina populačního ročníku. U nás sotva 10 %

Tak se podívej, kolik bodů je potřeba k dostání se v Praze a kolik jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí