Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vzpomněla jsem si na hru z mládí, ale už si přesně nepamatuju, jak to bylo. Existuje asi víc variant, možná si některá vybavíte… připomínám, že to bylo v době nejtěžší puberty ![]()
Udělala se na papír hvězdička - jednoduchá z rovných čar, 8 stran, ke každé se přidalo jedno jméno (iniciály) kluka, pak bylo něco jako rozpočítávadlo, n+co jako:
TEN TĚ MILUJE
TEN TI LÁSKU SLIBUJE
TEN SE S TEBOU VYSPINKÁ
MIMINKO TI UDĚLÁ
DÁ TI PUSU NA TVÁŘI
POVEDE TĚ K OLTÁŘI
ještě mi tam jedno chybí myslím, za každou tou říkankou se odškrtlo jedno jméno a ten poslední byl vítěz, prostě velká láska.
Budu ráda, když si vzpomenete a možná i na další takové hry, potřebuju oživit paměť a vzpomínky ![]()
ahoj, tak my jsme to hráli jinak
tomu láska v srdci hárá?
ten tě má za kamaráda?
ten tě nazve hloupou husou
políbí tě sladkou pusou
pohladí tě po tváři
povede tě k oltáři.....aach jo, to už je tak dávno ![]()
znam a pamatuju si asi tolik co ty
jsem zvedava kdo je na tom lip ![]()
Znám znám a ještě mi v paměti naskočila jedna, není to teda typická „rozpočítávačka“ ![]()
Obkreslila se ruka. Každý prst se rozdělil na pět řádků. A pak
Doprostřed obkreslené dlaně se napsalo číslo a pak se začalo počítat a vždy se jedno slovo vyškrtlo. Z každého prstu pak zbylo jedno a tak dotyčná zjistila, s kým bude, jakou ji dá první kytku, jaké bude mít auto, kam pojedou na svatební cestu a kolik budou mít dětí. Já si pak pamatovala, v jakém chlívečku mít „toho svého“, když moje šťastné číslo bylo sedm ![]()
Ja to zznam podobne takhle.Ma te rad,nema te rad,laskou se souzi,po jine touzi,ten te nazve hloupou husou,ten ti to oplati sladkou pusou. ![]()
My jsme to hráli jako bessy, už jsem na to úplně zapomněla, ale jednu dobu jsme to hráli na základce furt
![]()
jééé kde ty roky jsou.....
![]()
ale obkreslovali jsme ruku a psali ty kytky.. jména.. a tak.. ![]()
my to taky hráli na základce…a nejlepší na tom bylo to, že jsme tomu husy věřily ![]()
Jé a pamatujete na Nebe, peklo, ráj (origami z papíru, které se popsalo). Nepamatuju si detaily, ale my to hráli furt ![]()
Ahojte, nechci zakládat nové téma, tak to napíšu sem:
chtěla bych koupit 5.letému synovi hračku - hru do ruky a nevím přesně co, nebo pod jakým názvem hledat. Za nás byl tetris a nebo vlk, co lítal sem a tam a sbíral vajíčka
prostě krabička s displayem a tlačítky po bokách, chci něco podobného na zabavení do ruky a aby to ani moc nestálo
hodíte nějaké odkazy či tipy…
Jéé, to jsme měli taky… zkus dát do googlu „digihra vlk vajíčka,“ hned mi to naskočilo
@SandraM píše:
taky znám, ale nevzpomněla bych si ani na první verš
nebe peklo ráj, kam tě duše dám, do nebíčka do peklíčka, šup a už jsi tam a to co vyšlo(bylo otevřené) tak to bylo buď nebe, peklo, ráj. Tak nějak
@UŽIVATELKA32 viděla jsem to na mimiaukci. začínali na 30 kč a prodali tu hru za 7000 a to nekecámmmm.