Manželovo dítě - co dělat?

Anonymní
21.7.11 14:15

manželovo dítě -co dělat

Omlouvám se za anonimitu,ale není to snadná situace. jsem s manželem 15 let. před cca 13 ti lety se dozvěděl,že má dceru (matinka si zažádala o výživné) dnes je dceři 16. Nikdy jsme se s ní nestýkal,matinka nedovolila,jen jsme posílali výživné. Včera večer najednou přišla sms ,že se holčina přiotrávila práškama a že si s ní matinka neví rady ,že s ní nemluví a ani s lékaři. V pondělí nastupuje na psychiatrii a k mámě se již vrátit nechce. Vůbec nevím jak reagovat,naše děti o ní ani neví :oops: jak byste se zachovali vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
21.7.11 14:19

No to nechápu co od vás čekají?? Jakože labilní holčina, kdovi co vsechno dela a nevychazi s matkou a pujde jen tak k vam??
Já bych na to nepristoupila, cely zivot vas mela na penize tak proc ted kdyz je v tech nejvetsich pruserech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
21.7.11 14:23

no tak to bych asi nebrala … takovéhole chování je vrchol.. do ted o Vás neví a najedou by chtěla k vám? Blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.11 14:23

já vím,ale zas bych nerada ,aby byla na světě sama,co když má fakt nějaký problém… co jsem zatím zjistila,tak rodinka fakt děs.

• Citovat
  • Upravit
30309
21.7.11 14:25
Anonymní píše:
Omlouvám se za anonimitu,ale není to snadná situace. jsem s manželem 15 let. před cca 13 ti lety se dozvěděl,že má dceru (matinka si zažádala o výživné) dnes je dceři 16. Nikdy jsme se s ní nestýkal,matinka nedovolila,jen jsme posílali výživné. Včera večer najednou přišla sms ,že se holčina přiotrávila práškama a že si s ní matinka neví rady ,že s ní nemluví a ani s lékaři. V pondělí nastupuje na psychiatrii a k mámě se již vrátit nechce. Vůbec nevím jak reagovat,naše děti o ní ani neví :oops: jak byste se zachovali vy?

Ahoj,
stojite pred strasne tezkou situaci.
Je mi lito,ze divka nepoznala druhou pulku sebe-sveho tatu.Je ji 16…Ja zavrhla tatu na celych 15 let/po rozvodu rodicu,na popud mamy/.Zanechalo to ve mne hodne negativnich nasledku a v te dive urcite take.NELZE BEZTRESTNE VYRADIT DRUHEHO Z RODICU,AT JE JAKYKOLIV-to mi nikdo nevymluvi.Na kratkou a prechodnou dobu ANO,ale delsi vypadek ve fungovani 2.rodice vidim jako obrovsky handicap.Neni to ani rok a pul,co si 20leta divka,dcera znameho,vzala zivot skokem z okna.Duvod?
Obrovska rozpolcenost.Tatu odmitala/taktez diky mame/-na druhe strane s nim starsne touzila byt/jako ka tehdy../
Pisu asi zmatene,tohle tema je pro mne velice citlive.Pohybuju se v kruhu rodicu/99%otcu/,kterym byvala zena vzala moznost stykat se s ditkem/detmi.A nas stat to umoznuje.. :-?
Samozrejme,existuje i spousta tatu,ktere deti NECHTEJI a nestaraji se.O tomhle to ale,zakladatelko neni,ze ne?
Jak pises,manzel zajem o dceru MEL-ale nemohl se s ni stykat.Uz tehdy mel za tim jit-i kdyz uz mel novou rodinu.Aspon vyvinout usili a POKUSIT SE PARKRAT......
Ted uz nevim,zda se da neco napravit.Urcite bych ale ,byt jim,za divkou zasla a vysvetlila bych ji,byt manzelem,jak se veci mely.Je pravdepodobne,ze ji byl onen pribeh vykladan od detstvi zcela! jinak..... :think:
:think: :think:

STRASNE MOC DRZIM PALCE,ABY TY ZMENY NA DUSI DIVKY BYLY JESTE VRATNE

edit:omluva za chyby :oops: :oops:

Příspěvek upraven 21.07.11 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.11 14:25
Anonymní píše:
já vím,ale zas bych nerada ,aby byla na světě sama,co když má fakt nějaký problém… co jsem zatím zjistila,tak rodinka fakt děs.

myslim ze si tim zadelavas na ne moc stastnej zivot :nevim: :-( je vydet ze holcina je problemova 8-) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10048
21.7.11 14:26

NO to je sice mozny, ale vem si jakej dopad to bude mit na vasi rodinu. Navic za dva roky je plnoleta a pak co?? Stejne je uz pomalu dospela a kdovi v cem jede a jakej ma zivot. navic pokud je psych. labilni tak jak by prijala skutecnost ze jde k otci, k lidem ktery nezna…nesla bych do toho…je to jejich problem promin. A nerekla bych ze manzel je otec- je to darce spermie a alimentu. Jaky si to udelali takovy to maji.

Upreli mu byt s ni tehdy a ted kdyz to nezvladaji tak najednou je jim dobrej :zed:

Příspěvek upraven 21.07.11 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
21.7.11 14:28
mahdalka píše:
Souhlasím Dice.Taky to nechápu.Na mě se vlastní táta vykašlal,když mi bylo pár měs.pořídil si novou rodinu a mě zapírá,posílal výživný směšných 400 kč :cert: Ale chci říct,že bych radši bydlela na ulici,než u něj.Pro mě je to cizí člověk,má novou rodinu a já do ní nepatřím a nechci patřit!
Holku si neberte,neznáte se!

mahdalko,
ja nevim,ale nedocetla jsem se,ze by si ji chteli vzit? Tam jde zatim preci o to,zda by za ni manzel a jeji tata SEL anebo NESEL do spitalu,anebo se pletu??

A za druhe,
kdyz necche k mame,je si vedoma,ze ji snad zbyva jedina volba/pokud nepujde k tatovi anebo jinym pribuznym/ a to DD :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.11 14:31

Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …
my jsme se nevykašlali… dotyčná měnila telefonní čísla,adresy… no a za čas rezignuješ. holčina prostě potřebuje šanci,ale nevím jestli skutečně chce…nebo je to jen nějaká hra její matinky a dcery

• Citovat
  • Upravit
10048
21.7.11 14:34

Nám je právě jasný že manžel snahu měl ale bylo mu to odepřeno. Matka proste nezvlada a hazi to na vás. Ja bych to neprijala v zadnym pripade a zajimalo by me stanovisko psychiatra- pze pochybuju ze holce po sebevrazde (lekama- demostrativni? :wink: ) ji doporuci jit do neznammyho prostedi k neznamym lidem s tim ze jen s jednim ma spolecny DNA. to tezko. Podle me je to jejich hra na vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Perina
21.7.11 14:35

Pises, ze nastupuje na psychiatrii - konzultovala bych postup s osetrujicim psychiatrem. Treba ti bude schopen (po seznameni s ni a jeji dgn) poradit, jaky pristup je pro ni nejlepsi a zda vubec se ji do zivota vracet…?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.11 14:47

Taky mám kamaráda, který nedostal možnost vychovávat svoji dceru - měl těžký úraz, manželka se na něj vykašlala a i přes soudní rozhodnutí se mu všemožně snažila zamezit kontakt s tehdy malou dcerou. Snažila se, aby mu k vůli trvalým následkům úrazu byl zakázán styk - žádný psychiatr tenkrát neshledal objektivní důvod k zákazu styku, přesto matka nedovolila, dceru léta neviděl, výživné pravidelně posílal..
V 15 letech si holčina vyhledala otce sama, ale nadělala v jeho rodině velkou paseku, peklo, to samé, co dělala tenkrát matka. Na co jiného taky mohla být zvyklá, když si ji matka pro sebe usurpovala a dívka jiné vzorce chování nepoznala..

Asi po 3 letech toho měla rodina otce dost(nejen jeho nová rodina, ale i jeho rodiče, sourozenci), holčina byla vyhozena. Podotýkám, že výživné jí bylo vždy placeno včas a když byla malá, tak o ni otec 10 let s matkou neúspěšně bojoval - chtěl ji aspoň vidět, ona mu ji nechtěla dát a když mu ji náhodou někdy na pár hodin „půjčila“, tak ji vždy vracel včas a v pořádku..

Zakladatelko, ta dívka tím, že nemohla vidět otce, je a bude navždy poznamenaná. Vy to nezměníte a dnes už ji nespasíte. Jen vám může zpřeházet životy naruby. Dost bych se rozmýšlela..Ten, kdo se musí rozhodnout, co a jak, je Tvůj manžel - jestli se o ni bude zajímat, jestli ji uvidí, nějak jí pomůže..Byla bych ale každopádně proti, aby si ji po tolika letech nastěhoval k vám, dovolil jí a její matce zasahovat do vaší nové rodiny.Bohužel, nikdy k vám nepatřila a patřit nebude. Byla vychována matkou, má „jinou mentalitu“..

Co se týče informací o zdravotním stavu dívky, myslím, že přímo od lékaře je dostane jen s výslovným souhlasem matky, protože ona ji má v péči. Aspoň u nás v nemocnici to tak funguje..
Nezávidím a držím palce..Myslím, že toto není normální dívka z normální funkční rodiny..Nenechte si dělat problémy a zasahovat do vaší nové rodiny..

• Citovat
  • Upravit
12154
21.7.11 14:50
Anonymní píše:
my jsme se nevykašlali… dotyčná měnila telefonní čísla,adresy… no a za čas rezignuješ. holčina prostě potřebuje šanci,ale nevím jestli skutečně chce…nebo je to jen nějaká hra její matinky a dcery

No a jaká je tedy ta dcera? Znáš ji vůbec? Víte s mužem o ní něco? Ono to vyznívá, že ta nejhorší je její matka. Máte na ní zřejmě vzteka a nedivím se.
Ale proč si ta holka sáhla na život?
Já nevím, dětský psycholog nejsem, ale v 16-ti ještě třeba není pozdě na to, aby se dívce napravila hlava. Co? Zkuste se domluvit na psychiatrii s lékaři.
Jak bych se zachovala já? Zkusila bych holku v tom srabu prostě nenechat.Teda pokud ona chce. Ale fakt nevím, jak je to u vás, co je holka zač, jak to měla doma,…Ale je to dcera tvého muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12910
21.7.11 14:50

Myslím si, že byste měli říct dětem, že někde mají nevlastní sestru. Je dost divné, že to ještě neví, třebaže vám bylo bráněno ve styku.
Nevím, co od vás vlastně čekají.
Biologické pouto určitě existuje. Ale rozhodně bych ani nepomyslela na to, brát si ji domů. Bylo by to asi hrozné jak pro ni (být v prostředí, kde si myslí, že by mohla patřit, ale zjistila by, že je pro ni naprosto cizí), tak pro vás. Mohlo by to narušit i vaše vztahy.
Na druhou stranu, dcera má určitě nějakého psychiatra, když spolykala prášky, možná bych si s ním šla promluvit, vyložila mu situaci, že dcera nemá k otci žádný vztah, jelikož se nikdy neviděli, protož tomu bylo ze strany matky bráněno. Třeba by psychiatr poradil, jestli je vhodné vůbec začít nějak komunikovat.
Nějaké zištné důvody bych v té sms neviděla, pokud matka tolik let bránila ve styku, tak je teď spíš velmi zoufalá. Co jiného by ji taky donutilo vás po tom všem kontaktovat. :-(

Příspěvek upraven 21.07.11 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.11 14:53
radúna píše:
Anonymní píše:
my jsme se nevykašlali… dotyčná měnila telefonní čísla,adresy… no a za čas rezignuješ. holčina prostě potřebuje šanci,ale nevím jestli skutečně chce…nebo je to jen nějaká hra její matinky a dcery
No a jaká je tedy ta dcera? Znáš ji vůbec? Víte s mužem o ní něco? Ono to vyznívá, že ta nejhorší je její matka. Máte na ní zřejmě vzteka a nedivím se.
Ale proč si ta holka sáhla na život?
Já nevím, dětský psycholog nejsem, ale v 16-ti ještě třeba není pozdě na to, aby se dívce napravila hlava. Co? Zkuste se domluvit na psychiatrii s lékaři.
Jak bych se zachovala já? Zkusila bych holku v tom srabu prostě nenechat.Teda pokud ona chce. Ale fakt nevím, jak je to u vás, co je holka zač, jak to měla doma,…Ale je to dcera tvého muže.

matka ,jak jsem zjistila,pofiderní existence několik alkoholických náhradních otců,domácí násilí. dcera kouří,pije,sexuje. ale na druhou stranu má touhu po změně (i když asi netuší co by to obnášelo,žít normálně) spáchala to prý proto,že se cítila sama a opuštěná a navíc mám podezření,jestli jí otčím neobtěžoval…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová