Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dnes jsem si koupila v obchodě tuhle kytku, ale nevím, jak se jmenuje, nebyla u ní žádná cedulka a prodavačka buď říkala junka nebo junga, ale pod tím názvem nemůžu nic najít a ani si nejsem jistá, že jsem to nespletla nebo jestli jsem jí jen špatně nerozuměla… takže budu moc ráda, kdo ji máte a znáte, když mi prozradíte její správný název…
@Jura007 Ne, yuku znám a ta vypadá fakt jinak… tohle je jen taková zakroucená silnější tráva…
Takové dráty…
prodavačka myslela yuku ale ta to neni..yuka má silný kmen a z něj jdou silné listy ![]()
to nolina ani juka není,právě taky nevím,co to je,ale líbí se mi to a mooc
nolina to je holky..nemusi mit kmen..je jich víc druhů, té s kmenem se říká sloní noha..ale měla jsem několik let normální nolinu a ta vypadala přesně takhle..bez té nohy
poslední dobou jsem ji ale viděla prodávat jen s nohou asi moda ![]()
@ivulk já jsem jí měla taky myslím bez nohy,ale vypadala uplně jinak
Mamka co dělá v květince říká, že to není nolina, že to je Rákos Juncus Spiralis.
tady je fotka jedne bez nohy..a z čeho vyrůstá to tvoje..? tahle bez nohy má dole těsně nad zemí malou tvrdou cibulku..:-)
@Libza píše:
Mamka co dělá v květince říká, že to není nolina, že to je Rákos Juncus Spiralis.
česky je to Sítina http://www.zahradnictvionline.cz/…sus-Spiralis
@Libza píše:
hm tak beru zpět..asi to vážně bude ten rákos ![]()
@ivulk píše:
hm tak beru zpět..asi to vážně bude ten rákos
Ta tvoje je tomu hodně podobná…já tu Sítinu znám moc dobře, protože si ji chci už dlouho koupit a pořád se na ní dívám proto jsem hned šla za mamkou, ať mi řekne, jak se to jmenuje ![]()