Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Davam k zamyšlení. Před cca 2 týdny jsem absolvovala tzv. vaginalni mapování, protože mě ještě 2,5 roku po porodu bolel sex. Je to celkem drahý špás, ale mě to pomohlo. Na internetu najdeš info, kdybys chtěla, můžu dát osobní info.
Hodně štěstí
Mívala jsem stený problém. Tenkrát jsem si tam zkoušela patlat Mesocain gel (je to místní anestetikum). Ale musím říct, že to vůbec nefungovalo. Mě to bolelo stejně a tenkrát přítele to znecitlivovalo. Takže jednak mu pak brněl a jednak to trvalo déle.
Takže za mě to bylo dost kontraproduktivní.
Co mi opravdu pomohlo byly masáže hráze, které se dělají před porodem.
Pochva je dost elastická. Pokud vás bolí průnik vašeho partnera, tak je především docela dobře možné, že primárně jaksi partner odbývá vaší předehru - nejste dostatečně vzrušená - vzrušení sebou nese zvlhčení pochvy a výrazně příjemnější prožitek, než když vám ho tam strká nasucho. V případě že jste opravdu hodně vzrušená a dosahujete orgasmu, ale přesto máte problémy s vaginálním zvlhčením, tak je potřeba jednak udělat hormonální vyšetření, protože to může naznačovat problémy s hormonální rovnováhou - případně to může být důsledek dlouhodobě užívaných léků.
Nedostatečé zvhlčení pochvy se řeší lubrikačím gelem. Znecitlivující gel se používá pro muže, aby netrpěli předčasnou erekcí - na pochvu to úplně fungovat nebude a především by to narušovalo vaginální prostředí a dramaticky by se zvýšilo riziku kvasinkových infekcí a přenosu případných dalších nemocí.
Je docela dobře možné, že jaksi o sexu s partnerem úplně nemluvíte. Pak on neví co potřebujete - pokud se vám před zásunem nevěnuje tak, abyste byla dostatečně vzrušená a přirozeně zvlhčená, tak mu to prostě musíte říct. V případě že něco takového odmítne dělat, tak se ho co nejrychleji zbavte. Chlap co vás používá jen jako masturbační pomůcku, ví o tom, že vás to bolí a odmítá se věnovat tomu, abyste ze sexu měla potěšení i vy opravdu není někdo, s kým chcete souložit, natož s takovým kreténem žít.
Ale spíš tipuju, že vám jen kapánek vázne komunikace.
@Ou
s přítelem jsme dva a půl roku, o nedostatku komunikace to není..a zkoušeli jsme toho více, proto se ptám na tohle:))
Ahoj všem,
tak mě napadla ještě jedna věc, a to nějaký umrtvující / znecitlivující krém nebo gel, abych to prostě necítila. Nevíte o něčem?
mám problém, dlouhodobě, bolest při sexu. Už jsem to několikrát řešila s gynekoložkou (její názor je prostě že jsem moc úzká a přítel si s tím musí nějak poradit), zkoušela jsem i nějaké cviky a podobné kravinky, ale situace je pořád stejná
díky předem