Zneužívání anonymu v diskusi

7332
19.8.14 10:03

Zneužívání anonymu

Pohybuji se zde nějakou dobu a přijde mi, že se zneužívání anonymity čím dál více rozmáhá. Denně XY diskusí s naprosto přihlouplými dotazy, kde je použit anonym, kde to není ani zapotřebí.

No asi k tomu není nic co říct, jen mi to přijde prostě divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.8.14 10:05

@Nina Filipi máš možnost takovou anonymitu nahlásit, pokud ji admin uzná jako neoprávněnou, dotyčného odtajní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.8.14 10:06

Jo. Už jsem se setkala s názorem, že na co potřebuju nick, že je stejně anonymní, takže je to jedno, jestli píše pod nickem nebo anonymně. Když uživatelka nepsala krom hádání a urážek nic osobního ani citlivého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.8.14 10:08

Jo, to je otázka. je to asi tím, že ikdyž si tu jeden dá profil, který je jakoby tajný, tak stejně na sebe žvajstne první poslední a dá se tuny tuny fotek a de facto se identifikuje, a pak holt má problém na sebe prozradit i to, jaký má názor na to či ono, popř. s jakým problémem se potýká. Asi tak, jakože na zastávce se nebude ptát přítomných lidí, zda je těhotná nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.8.14 10:13

Pokud nejde o urážení a napadání druhých, tak mi je jedno, kdo a jakou diskuzi zakládá. Nerozumím tomu, proč to někomu vadí. Jako diskutující mám možnost zúčastnit se diskuze anebo nezúčastnit. Je mi jedno, jestli pokládá dotaz nějaký konkrétní nick nebo anonym. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
19.8.14 10:18

Proč tedy některé ženské na sebe všechno vyslepičí v otevřených diskusích (nepoužívají uzamčené skupiny pro probírání soukromí) a pak mají problém cokoliv komentovat, protože je pozná polovina rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.8.14 10:19
@Nina Filipi píše:
Proč tedy některé ženské na sebe všechno vyslepičí v otevřených diskusích (nepoužívají uzamčené skupiny pro probírání soukromí) a pak mají problém cokoliv komentovat, protože je pozná polovina rodiny?

nevím a neřeším to.. osobně jsem anonym použila asi 3×.. a názory vyjadřuju normálně, i když s tím mají některé občas problém.. já ho nemám, jak mi huba narostla, tak mluvím. Jestli se někdo chce schovávat za anonym, ať to dělá.. dokud neuráží, nepíše kraviny, tak je mi to fakt šumno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.8.14 10:23
@Nina Filipi píše:

no protože si neuvědomí včas že internet není tak anonymní místo jak předpokládali ;) a najednou to co se vyslepičilo na sklo nejde vzít zpět ale nutkání říct kontroverzní názor je silnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
19.8.14 10:24

@jdukolem asi ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
19.8.14 10:27

Já si myslím, že je to každého věc, jsme na netu, né ve škole.. Některé mi přijdou, že musely být takové ty- prosím prosím paní učitelko, on nebo ona dělá to a to se nemůůůůůůže :andel:. Mně je naprosto putna, jak kdo tady vystupuje, stejně tu nikoho neznám osobně.

• Citovat
  • Upravit
49159
19.8.14 10:29
@cher píše:
Já si myslím, že je to každého věc, jsme na netu, né ve škole.. Některé mi přijdou, že musely být takové ty- prosím prosím paní učitelko, on nebo ona dělá to a to se nemůůůůůůže :andel:. Mně je naprosto putna, jak kdo tady vystupuje, stejně tu nikoho neznám osobně.

to jsme na tom stejně jediné kdy mě anonym obtěžuje, když je vyloženě sprostý a hulvátsky napadá.. ale i takových si člověk nemusí všímat.. nejlepší je ignorace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
881
19.8.14 10:30
@Nina Filipi píše:
Pohybuji se zde nějakou dobu a přijde mi, že se zneužívání anonymity čím dál více rozmáhá. Denně XY diskusí s naprosto přihlouplými dotazy, kde je použit anonym, kde to není ani zapotřebí.No asi k tomu není nic co říct, jen mi to přijde prostě divné.

Kocko, zrovna nedavno jsem se zucastnila diskuze, kde jsem prozradila neco z osobniho zivota, a hned jsem mela navstevu na profilu - TEBE! Mne osobne je treba neprijemne, kdyz se o mne nekdo snazi zjistit vic, nez chci prozradit. Proto v nekterych diskuzich pouzivam anonyma. Na to tu ma kazdy pravo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
19.8.14 10:31
@cher píše:

Hezky jsi to napsala :potlesk:
Mě anonym taky nevadí, pokud není urážlivý a provokativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
19.8.14 10:32

A proč ti to tak vadí? Když má někdo podle tebe „přihlouplý“ dotaz, tak na to nereaguj, když ti je to proti srsti. A je uplně jedno, zda je to anonym nebo ne… Víš, říká se, že je lepší se zeptat a být blbcem deset minut než se nezeptat a být jím celý život. Tak proč i těch deset minut neobejít anonymitou? Samozřejmě pokud se nejedná o urážky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
19.8.14 10:33

Já si myslím že není třeba řešit anonymitu. Celý internet je anonymní a jako já třeba moc ráda anonymitu využívám i u méně „citlivých“ témat a to z prostého důvodu - pokud ji nedám, je tu milioooony takových těch super žen co vědí vše nejlíp a nejen že mě uráží v diskuzi ale pak i do zpráv, jsou zlé, často neobjektivní, zprávy se mi přeposílají na email… prostě připadne mi to zbytečné se takto „trápit“ názory o které třeba ani nestojím. Myslím, že pokud už tedy má být celé emimino „hlídané“ adminy, měly by být hlídány především veškeré tyto zesměšňující a ironické komentáře které často vedou právě k zadávání anonymů. To si myslím já :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová