Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
ráda bych se s vámi o něčem poradila.
Představte si situaci, že ve vašem okolí žije člověk, který byl odsouzen za zneužívání své vnučky. Zneužívání trvalo několik let. Ale díky svému vysokému věku dostal jen podmíněný trest.
A vy vidíte jak syn „toho člověka“ k němu vodí další své dcery. Bez dohledu jejich matky.
Myslíte, že by stálo napsat anonymní dopis na sociální úřad, aby daný případ prošetřil?
Jde také o to, že odsouzený se pohybuje v blízkosti dětského hřiště a je na tom fyzicky velmi dobře.
Budu ráda za každý názor.
Děkuji
Matka těch dětí o tom ví? V první řadě bych kontaktovala ji.
Spíše bych to zkusila neanonymně probrat s matkou. Ten syn je s manželkou rozvedený? Pokud ano, asi by šlo zkusit i tu sociálku. Co se jeho pohybu kolem dětského hřiště, s tím se asi nedá nic dělat, zakázané to nejspíš nemá, je v podmínce…
@kacaba379 píše:
Spíše bych to zkusila neanonymně probrat s matkou. Ten syn je s manželkou rozvedený? Pokud ano, asi by šlo zkusit i tu sociálku. Co se jeho pohybu kolem dětského hřiště, s tím se asi nedá nic dělat, zakázané to nejspíš nemá, je v podmínce…
Nene, není s ní rozvedený. Žijí společně. A nějaký zákaz se nedá „udělat“? Kromě nařízení soudu?
A ona to vi, a je ji to jedno? Nebo nema na vyber, protoze treba dcery dava otci na vikend, ze spolu uz nejsou? Ja bych to na urad klidne nahlasila, kdyz se to o nem vi, proc deti vystavovat nebezpeci?
@BlackRainbow A proc s tim tedy matka nic nedela, nechapu to., proc je tam jejih tata vodi. Na ospod bych asi zasla, kolik je holkam?
@yasmine5 píše:
@BlackRainbow A proc s tim tedy matka nic nedela, nechapu to., proc je tam jejih tata vodi. Na ospod bych asi zasla, kolik je holkam?
Vypadá to, že matce je to nejspíš úplně jedno. Ta starší bude brzy plnoletá a druhé jsou 4 roky.
@BlackRainbow píše:
Ano, matka těch dětí o tom ví.
komu není rady, tomu není pomoci, chudáci děti
Tak vždyť je tam s nima jejich otec
jako já bych to jako matka nedovolila, ale pokud o tom jejich matka ví a j plně obeznámena se situací tak asi nemáš co řešit. Promluvila bych s ní a pak bych se možná šla zeptat na OSPOD, klidně neanonymně
@terinka4444 píše:
komu není rady, tomu není pomoci, chudáci děti
Právě proto si myslím, že by jim třeba ta sociálka pomohla.
Tak ono těžko hodnotit, zda se děda už „vyléčil“, a jak to vidí matka holek, že s návštěvami souhlasí. těžko, dovnitř nevidíme. Ale jasně, kontrolky blikají, co kdyby to byly naše dcery. ![]()
Toto vaření z vody miluji. Za co konkrétně byl odsouzen? Ani u staršího člověka nepadají podmíněné tresty pokud by došlo k nějakému zneužití z následky, v principu o zákon ani neumožňuje (velmi zjednodušeně).
Mně by nenapadlo někoho sledovat kdo koho navštěvuje v závislosti na jeho trestním rejstříku, který si nejspíš ani neviděla.
jsou tři varianty, konspirační - všichni v tom jedou, otec s otcem zneužívaji dcery/vnučky a ty si jediná něčeho všimla, syn mu tam vodí vnučky a zavírá oči, nebo se vůbec nic neděje a ty jen spekuluješ bez čehokoliv hmatatelného.
@Jela píše:
Ja bych to nevidela cerne ani bile, a tohle misto rozhodne neni vhodne na nejake zavery. v oblasti zneuzivani deti panuje tolik mytu, ze clovek, ktery v teto oblasti nema dostatecne odborni vedomosti si vetsinu veci vysvetli zkreslene. prvni je reakce rodicu - i kdyz se deje zneuzivaji primo v rodine, az 89% procent rodicu takovou situaci popira a nechce ji videt, neakceptuje podezreni z takoveho chovani a to i kdyz prichyti pachatele. to jsou vyzkumy.
ja bych odporucila zakladatelce nerozebirat co by bylo kdyby tady na emiminu, ale jit na policii, oznamit podezreni, a je na jejich uvazeni, jak vec vysetri. vic delat nemuze.
Omlouvám se, že odepisuji až dnes, ale zatím mám možnost přidat jen 5 příspěvků denně.
Chtěla bych dodat, že zneužívání se opravdu stalo, zmiňovaná vnučka nebyla jedinou dívkou, kterou obtěžoval.
Odsouzený byl, léčbu má ambulantně, ale zatím nikam nedochází.
Samozřejmě, otec vnučky popírá, že by se něco takového stalo (i když to má potvrzené od soudu + bylo několik důkazů a svědků). Matka holek ví, že je její manžel vodí ke svému otci, ale „hlavou rodiny“ je otec, takže matka dá se říct „drží hubu a krok“. Zní to děsivě, ale bohužel to je tak.
Zdravim vsechny rodice. Potrebovala bych nejake rady nebo alespon nazory k me situaci a problemu se kterym si uz nevim rady
. Mam 5-leteho syna s byvalim pritelem, ktery si syna bere jednou za 14.dni na vikend. Zaroven syn vikend sdili i s nevlastnim bratrem, kterymu je 13.let (otec ma starsiho syna s predchozi partnerkou).Pred pul rokem to vse zacalo, kdyz syn onanoval a pri tom mi rekl, ze mu to ukazuje jeho nevlastni bratr a nejenom to i pry mu na pindika saha.Byla jsem v soku a neverila vlastnim usim a nechtela verit co mi to syn povida.Kdyz jsem to s otcem probirala co se deje a co syn mi doma rekl, tak vlastne je to moje vina ze to ma odeme, takze zadna rec
Deje se to v pravidelnych intervalech vzdy kdyz prijede od otce tak neustale onanuje i ve skolce pred detma a po 2 dnech se to sklidni, kdyz je u me. Pravidelne dochazime k psycholozce, ale bez otcova nezajmu to nejde vyresit, aby kluci pohlidal, otec je celkem laxni a nezajem co delaji jen aby mel klid.(jeste podotykam nejstarsi otcuv 13-lety syn mel ve skole problemy, ze sikanoval spoluzaky a byl i napravnym ustave).Psycholozka se snazila syna vyslechnout, ale bohuzel syn nema takovou duveru se sverit
Tento problem jsem resila i pres soud o vymenu vikendu aby se chlapci nesetkavali a otec sdelil u soudu ze si vikendy s byvalou pritelkyni jakozto matkou starsiho syna prohodil, ale pravda to neni.Syn vzdy po prijezdu od otce vypravi jak si hral s nevlastnim bratrem. Asi pred mesicem mi syn doma rikal ze mu pindika dava do pusy
bohuzel ani socialka s tim nic nedela, pry muj syn je natolik maly, ze ho nebudou brat v potaz, ze pry male deti maji v tomto veku bujnou fantazii
Proto prosim zadam nejake rady, kdo by mel zkusenosti nebo alespon napady jak toto resit, tak budu moc moc rada.Jsem uz beznadejna a podle statu nebudu cekat az mi nejaky deviant znasilni dite
Predem moc dekuji