Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A jak silne si to predtim mela? Pokud byl prubeh slabsi, nemusely se dostatecne vytvořit protilatky. Pokud jsi to mela hnusne, tak bys mela mit na 3 mesice protilatky. Jako neni to vyloucene, ale brala bych v uvahu, ze existují i jine nemoci.
A nebo je to jiná nemoc. Zkus doktora nebo zůstaň doma a vylež se. ![]()
Měla jsem to celkem dost dlouho, cca 5 týdnů hrůzy, z toho jsem více jak týden ani nevstala z postele, takže úplně dobré to nebylo, ale nakonec jsem se z toho dostala.
Nikam nepůjdu, budu doma, zhoršuje se mi to, ale jde mi o to že děti mají jít do školy, muž do práce, tak přemýšlím jestli je raději nechat doma, nebo jak to budu řešit…ach jo…
A na test jit nemuzes? Ted jsem cetla na diskuzi, ze rodina mela covid v rijnu a chlap uz ho ma znovu, potvrzeny.
Bez testu to nezjistíš. U nás jsem měla Covid já, manžel a děti kašlali taky. Oni byli negativní, chlap měl Černý kašel, byl 2× na testech na Covid a test na Č. kašel z krve.
Právě budu muset na test, domluvím se v pondělí s lékařkou, spíš mám strach abych to případně neměla horší a nenakazila ostatní…ach jo…
U nás jsem ho měla já a dcera, ostatní děti a manžel byli negativní, nic jim nebylo, dcera to prodělala bezpříznakově…zakladatelka
@iiiv píše:
Kde ho všichni berete?
@iiiv píše:
Kde ho všichni berete?
Chces rict, ze neznas nikoho s kovidem? U nas jede po skolach, ovsem do karanteny nikdo nejde, kdyz jsou rousky. Maji to zrejme i pribuzni tech decek. Ve čtvrtek jen v našem městě pribylo 130 nove nakažených.
@vokishka no osobně znám asi 4 lidi co ho měli. A to jsem skoro v každodenním kontaktu s cizinci a zatím nic. Je pravda, že moje děti už ho asi měli v únoru, ale kdo ví.
@Anonymní píše:
Měla jsem to celkem dost dlouho, cca 5 týdnů hrůzy, z toho jsem více jak týden ani nevstala z postele, takže úplně dobré to nebylo, ale nakonec jsem se z toho dostala.
Nikam nepůjdu, budu doma, zhoršuje se mi to, ale jde mi o to že děti mají jít do školy, muž do práce, tak přemýšlím jestli je raději nechat doma, nebo jak to budu řešit…ach jo…
Děti a muž ať prosím Tě zůstanou doma, než budeš mít potvrzené, že jsi třeba negativní. Ať to třeba neroznáší dál.
@iiiv píše:
Kde ho všichni berete?
U nas celou dobu nic, porad se nam to vyhybalo a ted to zacalo kosit lidi v praci. V tydnu jsme byli na testech. Mame minus tri pracanty behem dvou dnu. V rodine mame jedno umrti s covidem. A jeden mlady clen rodiny toho zachranili za pet 12. Bude mit i nasledky.
@Hrozina no, ono je to těžký, když říkají, že se tři měsíce po prodělání testy nedělají, že můžou být stále pozitivní, ale neinfekční…takže šance, že bude negativní je asi tak velká, jako ta, že je stále pozitivní…
Je to pořádnej guláš. U nás jsme ho prodělali 3 z 5. Já s manželem jsme ho chytli od dcery, co ho přinesla ze školky. Ona bezpříznaková. Manžel byl pozitivní dřív, než já, takže po 14 dnech šel do práce. Já onemocněla, po dalších 14 dnech od mého testu chtěla zpátky do práce a ouha - v práci potřebují můj negativní test, jinak se nemůžu vrátit (zaměstnavatel mi testy proplatí). No, jenže já jsem i po více než měsíci stále pozitivní. Hygiena mi řekla, že jsem neinfekční, a že pozitivita přetrvává až 90 dnů, proto se testy standartně neprovádí…takže po prvním pozitivním testu mě kontaktovala hygiena snad během hodiny a půl, nařídila izolaci…po těch dalších už to nikoho nezajímá…
@Kelsey píše:
U nas celou dobu nic, porad se nam to vyhybalo a ted to zacalo kosit lidi v praci. V tydnu jsme byli na testech. Mame minus tri pracanty behem dvou dnu. V rodine mame jedno umrti s covidem. A jeden mlady clen rodiny toho zachranili za pet 12. Bude mit i nasledky.
U nás taky dlouho nic a tento týden to jede. ![]()
Ahoj, je to cca 2 měcíce co jsem covid prodělala a už pár dní mám podezření, že ho mám znovu…stejné počínající přítnaky jako předtím..
Měl jste někdo covid 2× po sobě? Jsem z toho zoufalá jestli to zas bude ono…vím že neudělám nic, ale pozoruju že se mi příznaky zhoršují…