Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám posledních pár dní před termínem a poslední asi týden se můžu nudou ukousat. ![]()
Doma je všechno nachystané, celý dům vypulírovaný v podstatě do sterility, stejně tak auto, věci pro miminko přeorganizované třikrát, už jsem dala do pucu i naše skříně, stejně tak špajzku. Ráno jsem navařila na dva dny, péct moc nemůžu, mám těhotenskou cukrovku a měla bych problém se ovládnout a nedat si. ![]()
Ležet mě nebaví, knihy, co mám doma jsem přečetla, na televizi x streamovacích služeb, ale v podstatě tam jen bezcílně bloumám a nic nemám chuť sledovat.
Dopoledne jsem vyrazila na procházku a krom toho, že mě při delší chůzi bolí vazy na břiše a pánev, jsem nic zajímavého nezažila ani nezjistila. ![]()
Doma ještě k tomu partner na neschopence, na kterého mám lehkou ponorku, protože jsme spolu 24/7 a asi mě štve, že si dokáže alespoň najít zábavu na počítači a vesele zevluje, narozdíl ode mě.
Já hru otevřela včera taky, ale vydržela jsem asi hodinu.
Kamarádky buď daleko (více než hodinu cesty od porodnice) nebo nemají aktuálně čas, taťka s přítelkyní pracují do večera, k matce je poslední místo, kam bych chtěla jet…
Štve mě, že nemám ani pořádného koníčka krom vaření nebo pečení, který by se dal provozovat (asi jsem si měla navyknout na nějaké vyšívání). ![]()
Prostě jsem celá znuděná, prudím i sama sebe a čekání na porod připomíná čekání na Godota. Vím, že bych si měla užívat posledních volných chvil, ale jaksi se někde stala chyba. ![]()
Co vy? Měl to někdo podobně? Nějaký nápad, jak se zabavit?
No jejej
Ale neboj, dočkáš se jako všechny před Tebou… nicmene rozumím. Co vánoční dárky, mas?
Nebo plánování nějaké menší dovolené/výletu pak až budete mít mimco? Knížky?
Příspěvek upraven 08.09.22 v 14:22
Ne, do poslední chvíle jsme dělali rekonstrukci bytu a u druhého jsem měla doma druhé a nuda nehrozila.
já 10× lezla do pokoje jestli náhodou to nepotřebuje Přerov ať, doplnit a tak. Jestli je zabalená taška od půlky října.. No a cucela jsem na net. Hadry, recenze, diskuse… Já ale věděla kdy ( indikace)
a že jsem se snažila aby se chtělo samo
![]()
Strašně moc ti to závidím, v dobrém! Spi co můžeš. Zahrada není? Že bys zavařovala a tak, nebo tam něco tvořila?
Já jsem se na tohle hrozně moc těšila, ale na poslední chvíli jsme se nadvakrát stěhovali a malovali oba byty, byla jsem tak otrávená, že je tolik práce a není nic hotové
Takže takovou nudu bych si taak užívala!
Ještě mě napadá nějaké tvoření (adventní věnce, lapače snů a co já vím). Vím, že to dělala švagrová, byla ještě i u rodičů, tak brutální nuda.
Hlavně hodně sil ![]()
Já pár dní před porodem sháněla vánoční dárky, loupala česnek a nakládala do oleje
Chodila jsem na ony procházky „aby miminko hezky sestoupilo“ (což se nestalo…), do kina, den před porodem jsem byla na hokeji. Tadyto zabíjení posledních dní je nekonečné, chápu..Mně teď zbývá měsíc a byť mám spoustu práce, tak je to stále takové..jiné. Člověk je prostě nastavený, že už chce to miminko.
Jinak teda pohybovat se jen v blízkosti porodnice, tak mně švihne. Ono to opravdu nebývá „z 0 na 100“ běhěm hoďky
Nejspíš ani dvou, ani pěti ![]()
Držím palce!
Ne, prvni se narodil o mesic driv, do posledniho dne jsem byla v praci. A u druheho uz nuda nehrozi ![]()
Nechces prijit pouklizet i k nam? Zabavila by ses mozna i na par dni a mozna by se ti i rozjel porod ![]()
Hele ticha zavist, ale chapu, ono kdyz uz pak clovek nema do ceho pichnout, tak taky nic moc.
Já mám také termín za 2 týdny a už jen relaxuju. Ale my jsme měli brutálně náročnou sezonu, takže si to užívám
Čtu si tlusté knihy, prochajdy se psy, zahrada, dům, zvířata, jo a kdybych se jo nudila, umím paličkovat a to je top ![]()
Tak si nejaky ten konicek najdi, nebo se tvym konickem stane vyhradne mimino a vsichni se z tebe zblazni.
To te fakt NIC nebavi..?
Jé, jak já ti rozumím, byla jsem tam, kde ty, asi před měsícem. A to jsem rodila 9 dní po termínu, myslela jsem, že mě šlehne.
A nic moc nepomáhalo, prostě to vydržet, každá minuta byla jako hodina. Jo, trochu pomáhalo chodit na procházky a chovat se, jako bych na žádný porod ani nečekala. Jo a nejvíc pomohlo porodit. ![]()