Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@blobfish - jí to nijak nepřekáží, nemá žádné trauma z toho když třeba přinese pastelky ze školy nesrovnané. Na druhý den si je ale porovná. Nebo nádobí - ona když ho uklízí třeba z myčky, tak porovná hrnečky ouškem na jednu stranu. Když ho uklízí můj syn, dá hrnečky do poličky, jak se mu zlíbí. A dcera když si jde pro hrneček a vidí jak jsou tam nandané, tak jí to nenutí je přerovnat.Vím že se nechová jako většina jejích spolužaček, ale já s tím žádný problém nemám, její bratr také ne, v podstatě mě nenapadlo nad tím nějak víc přemýšlet. Ale dnes jsme se bavily o dětech a tak padly věty o psychologovi
taky přerovnávám hrnečky… jedna řada uchem doleva, druhá zase naopak, široké hrnečky dozadu, úzké od Nescafe dopředu…
to mi přijde ok, kolikrát i přerovnávám u našich ![]()
@Anonymní píše:
Mám dceru, chodí na obchodní akademii, začala druhý ročník. Mě přijde „jen“ víc pečlivá, zodpovědná, moje kolegyně v práci zastává názor že její chování je značně přes čáru a měla bych navštívit psychologa. Já nevidím důvod proč, zajímal by mě pohled více stran.Pokusím se popsat její chování - dodnes má klasický penál, kde má srovnané, perfektně ořezané pastelky, fixy, pera… O prázdninách si narýsovala okraje do sešitů, které bude používat, sešity má hezky obalené, každý předmět v jiné barvě, nebo nějak odlišený. Od základní školy se učí velmi dobře, ze ZŠ odcházela se dvěma dvojkama, v pololetí prvního ročníku měla 4 dvojky a sama šla za učitelem se omluvit, že jí známky utekly, aby si prý nemyslel že je flink, že se bude ve druhém pololetí víc učit. Na konci měla jednu dvojku. Učí se sama, velmi dobře, ale známky má dost vydřené, chce všechno umět perfektně, má obavy z toho aby neřekla něco špatně, aby se jí ostatní nesmáli. Někdy v listopadu když byla v prvním ročníku se šla zeptat učitelů, jestli by mohla dostat nějaké podklady pro maturitu, s tím že by si třeba určité učivo mohla zpracovávat, z toho co už se učí. Jiné příklady mě momentálně nenapadají, třeba si ještě něco vybavím.
kolegyne zavidi, rekla bych. kasli na ni a bud rada, ze se ti povedla takova sikovna holka. ![]()
@sallineccka píše:
taky přerovnávám hrnečky… jedna řada uchem doleva, druhá zase naopak, široké hrnečky dozadu, úzké od Nescafe dopředu…to mi přijde ok, kolikrát i přerovnávám u našich
to me „nadava“ porad manzel, ze davam velke sklenice ve skrince dohromady s malyma a porad to rovna podle velikosti:D
@Anonymní píše:
@blobfish - jí to nijak nepřekáží, nemá žádné trauma z toho když třeba přinese pastelky ze školy nesrovnané. Na druhý den si je ale porovná. Nebo nádobí - ona když ho uklízí třeba z myčky, tak porovná hrnečky ouškem na jednu stranu. Když ho uklízí můj syn, dá hrnečky do poličky, jak se mu zlíbí. A dcera když si jde pro hrneček a vidí jak jsou tam nandané, tak jí to nenutí je přerovnat.Vím že se nechová jako většina jejích spolužaček, ale já s tím žádný problém nemám, její bratr také ne, v podstatě mě nenapadlo nad tím nějak víc přemýšlet. Ale dnes jsme se bavily o dětech a tak padly věty o psychologovi
Jsem autistka! Nádobí v myčce je jinak, než bych dala já a už se mi kroutí palec u nohy. Ouška hrnků jedním směrem jsem dávala ještě nedávno, co mám dítě, už ne ![]()
Pročítám diskuzi a malinko se v tom vidím. Také jsem byla hodně studijní typ, věnovala jsem studiu hodně času, nejen že mě to bavilo, ale prostě jsem se v tom našla. Dokonce jsem díky pečlivosti a perfekcionismu dostala své vysněné místo jako podpora týmu v personální agentuře. ![]()
Dodnes srovnávám hrnečky ouškem doprava, oblečení skládám do komínků dle barev, knihy točím dle velikosti a nápisem odspoda a dokonce si zaznamenávám veškeré náklady spojené s miminkem (očkování, jídlo, plenky,…)
A dovoluji si říct, že jsem normální a Vaše dcera psychologa nepotřebuje, také se připojuji k názoru, že jde o závist.
@Anonymní píše:
hlavne tady neposlouchej rady od vysnenych psychologu. Znicis si vztah k ni. ja jsem chodila na gympl, znamky byl i bez uceni ok, ale sprt jsem nebyla a okraje jsem si malovala jeste v 17, vzdy jsem musela mit nekolik tuzek a prupisek, kdyby nahodou nektera prestala psat.. rekla bych jsem normalni:DD
@Maddlen - děkuji za pohled. Dcera je sebevědomá, oblíbená v kolektivu, snadno se seznamuje s kamarády, možná tím že od 6 let vystupuje před obecenstvem se sportem, účastní se soutěží, tak není stydlivá.
Paní učitelka v první třídě jí ale oslovovala příjmením (pár dětí jménem, ale většinu příjmením), sem tam třeba přečetla něco s chybou, nebo spočítala něco špatně před tabulí, třída se zasmála a od té doby se snaží všechno umět dokonale a nechce aby se jí ostatní smáli (její slova). Celkově působí jako spokojená holčina, možná s trochu jinými zájmy než její spolužačky, třeba kluci jí vůbec nezajímají, do obchodu si zajde pokud potřebuje něco koupit, ale na procházky obchodním centrem není.
Podklady pro maturitu jsou webovkách školy, ale nikdo nemůže zaručit, že to tak bude v době její maturity. Vycházet z toho však může
@Agnesita píše:
Je divná, měla by mít selfíček plnej facebook, v aktovce mít krabku cigár (jedno napůl vysypaný na ubalení špeka) a minimálně jednu stylovou škatulku s marijánou. O víkendu spát do tří odpoledne, sem tam mít sex, ale vztah nechtít, moc to omezuje. Objednávat ze Zootu hadry, chtít velkýho psa a spasit svět, jenže to asi nepůjde, když si ani neuklidí svoji cimru. Vybavila bych si ještě mraky znaků normálních středoškolaček. Tak kde je pravda?
Moc hezky napsaný, možná právě tento pohled si okolí představuje ![]()
Já si myslím, že pokud je společensky v pořádku a nehroutí se z každé blbosti, tak je to celkem v normě.
Jen bude asi celkem pedant a někdo(asi její děti) s ní budou mít těžký život.
@Sany80s píše:
Já si myslím, že pokud je společensky v pořádku a nehroutí se z každé blbosti, tak je to celkem v normě.
Jen bude asi celkem pedant a někdo(asi její děti) s ní budou mít těžký život.
To mě také napadlo, že třeba narazí až bude hledat přítele. A pak buď najde někoho stejně orientovaného, nebo půjde cestou kompromisu.
Zakladatelko, dočetla jsem příspěvky, které jsi ještě o dceři napsala a troufám si říct, že je úplně normální, šikovná a snaživá holka. Jasně, že při dnešním standardu, jak se mládež obvykle chová a projevuje, Tvá dcera vybočuje. Kolegyně ať si chuchne
(tak to říkáme u nás) a dceři běž dát pusu a pohlazení a řekni jí, žes na ni pyšná.
![]()
Booože co já bych za takovou dceru dala.Taky je na střední, logistika. Kdybych se jí zeptala jestli má ořezané pastelky tak se skácí smíchy a psychologa doporučí ona mě
občas si gratuluji, že má vůbec ňáký sešit, natož obalený
A co se týká obchodního centra, tak mám pocit, že se tam ve volném čase schází celá škola. Prý je to baví
Za mého dětství jsme se scházeli na hřišti nebo zájmovém kroužku. No ale ať jsou jakékoliv, hlavně, že jsou zdravé. ![]()
Jeste svesticku ze zahradky.. Neee jestli je v tomhle velu takhle zodpovedna tak je to super! Mela bych jen obavu, aby v budoucnu umela premyslet " sama ". Protoze skola je dulezita, ale realita je casto jak vime uplne jina. Znam holky, ktere byly takhle disciplinovane a jsou to normalni fajn lidi. Na kolegyni se vyprdni
Příspěvek upraven 02.09.15 v 22:15