Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prosím máte některá doma dyslektika-dysgrafika? Jak se pozná?
Příspěvek upraven 28.08.15 v 20:15
@cmudlik píše:
Maminky prosím máte některá doma dislektika-disgrafika? Jak se pozná?
Např. tady je info. pro rodiče žáků.
Přehazuje/zaměňuje písmenka, má potíže se čtením, písemná úprava je horší atd. - viz.
http://www.zssuchdolkh.cz/…dyskalkulie/
@cmudlik píše:
Maminky prosím máte některá doma dislektika-disgrafika? Jak se pozná?
A nemá to ten dIslektik po mamince?
Protože se píše dYslektik.
Ale jinak, typické je zaměňování např. zrcadlově podobných písmen, např. b a d..
@cmudlik všechny poruchy učení (tedy různé -dys) se diagnostikují na konci druhé třídy u klinické psycholožky (nejlépe) nebo v PPP.
@tasa ja si pletu d a p, když píšu ve spěchu. Dys mi nikdy nediagnostikovali. Ale prace mi pak treba na výšce opravovala maminka.
@tasa píše:
A nemá to ten dIslektik po mamince?Protože se píše dYslektik.
@tasa píše:
A nemá to ten dIslektik po mamince?Protože se píše dYslektik.
Přesně to samý mě napadlo, jen jsem si přečetla nadpis. ![]()
Tak já dodnes zaměnuji písmena d a b, m a n, hlavně když píšu, tak vynechávám písmena. Když čtu, přehazuji slova apod. Sice jsem nikdy na dys… testovaná nebyla, ale párkrát se mi někdo zeptal, zda nejsem dyslektik.
@cmudlik záleží jak staré je dítě. Většinou se nějaký problém odhalí ke konci první nebo v průběhu druhé třídy, učitelky odešlou dítě do ppp.. taky jsem se o to zajímala, máme v rodině dědičné dispozice. Dřív to nepoznáš
Děkuji za upozornění chyby…
nejedná se o mého syna…ale i tak děkuji
Moise je mu 10 let..opakoval druhou třídu..ale je to děs…učitelka ho nechala být. Teď dostanou jinou a to bude něco…
@cmudlik musis napsat adminum..
Jinak v 10 letech uz to budou schopni v ppp odhalit. Ucitelka muze vysetreni doporucit, ale stejne vse zalezi na rodicich, ti by se meli zajimat