Zodpovědná středoškolačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2424
2.9.15 22:07
@MarieOVMUC píše:
to me „nadava“ porad manzel, ze davam velke sklenice ve skrince dohromady s malyma a porad to rovna podle velikosti:DTo u nás nadávám já… hrnečky a skleničky jsou na svém místě, zato struhadlo je jednou ve špajzce, podruhé mezi talíři… miska jednou na místě, jindy u mixéru… :D škrabka na brambory jednou mezi vařečkama, podruhé mezi příborama a příště mezi noži :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
2.9.15 22:11

No jo, tak asi nějaký problém mít bude, není to úplně obvyklé, určitě by se dal najít spouštěč, proč to takhle má. Otázka je, jestli to chce změnit, nebo to řešíš jen proto, že kolegyně říkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.9.15 22:12

Nemyslim, ze by potrebovala psychologa, ale lehke to mit v zivote nebude, pokud bude svuj dar vystavovat na odiv. Omlouvani se za dvojky uciteli je uz splhounkovstvi, ktere dobrotu nedela. Nela by si byt vefoma, ze to dela hlavne pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.15 22:15

@Karleon - nemám potřebu to moc řešit, jen jsem chtěla pohled z více stran. Protože v práci se potkávám s minimem lidí, nepotřebovala jsem na toto téma zavádět řeč, říkala jsem si že se tady jenom zeptám, jak to uvidí ostatní. Jak už jsem psala, já důvod pro psychologa nevidím.

• Citovat
  • Upravit
1675
2.9.15 22:18
@Anonymní píše:
@Karleon - nemám potřebu to moc řešit, jen jsem chtěla pohled z více stran. Protože v práci se potkávám s minimem lidí, nepotřebovala jsem na toto téma zavádět řeč, říkala jsem si že se tady jenom zeptám, jak to uvidí ostatní. Jak už jsem psala, já důvod pro psychologa nevidím.

Taky důvod nevidím. Bych ti půjčila na chvíli mojí středoškolačku a pak budeš na psychologa ty :mrgreen: :mrgreen: Ať se holčině daří dál :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.9.15 22:19

@jakanas ty dokážeš milující matku uklidnit jedna radost (:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
2.9.15 22:22

Anonymní, můžu tě uklidnit. Já byla stejná. Do čtvrťáku na střední jsem měla penál a sešity na lavici rovnala podle velikostí přesně do rohu. Byla jsem premiant a jednou jsem dostala hysterický záchvat, když mi během testu přišlo, že nezvládám. Přitom rodiče na mě nikdy žádný tlak nevyvíjeli. Prostě já byla aktivka, pořád v knihách, učebnicích.. A dneska jsem vdaná a mám dítě, působím naopak trochu chaoticky, perfekcionismus puberty odvál vítr :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.9.15 22:23

Dcera případ pro psychologa určitě není, ale je to ukázkový případ šprtky. Myslím, že v životě si ještě užije. Pokud touží po dokonalosti, bezchybnosti a obdivu, bude s tímhle podle mě nezdravým příštupem velmi neoblíbená a terčem posměchu. A pak je možné, že u toho psychologa skončí. :nevim:
Omlouvat se za známky učitelům? No to mi přijde hodně směšný

• Citovat
  • Upravit
13955
2.9.15 22:29
@jjelena píše:
Dcera případ pro psychologa určitě není, ale je to ukázkový případ šprtky. Myslím, že v životě si ještě užije. Pokud touží po dokonalosti, bezchybnosti a obdivu, bude s tímhle podle mě nezdravým příštupem velmi neoblíbená a terčem posměchu. A pak je možné, že u toho psychologa skončí. :nevim:
Omlouvat se za známky učitelům? No to mi přijde hodně směšný

Napsano drsne, ale bohuzel si taky myslim, ze by to tak mohlo dopadnout. Zvlast jestli potka nekoho kdo ji da razne najevo, ze dokonala neni. Ty ji znas nejlip a budes ji muset pripravit na vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.9.15 22:53

Já mám ořezaný pastelky srovnaný podle barev dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
2.9.15 23:04

Necetla jsem celou diskuzi, ale dej na ni prosim pozor. Protoze jsem mela znamou, ktera byla taky takhle perfektni, gradovalo to k prepisovani sesitu, protoze ji neprisly perfektni, uceni nonstop atp.. Nakonec se z toho nervove zhroutila, skolu nedodelala, zlikvidovalo ji to cely zivot. Najednou jsem ji potkala a z normalni holky se stala tlusta (tuhle zmenu jsem zaznamenala, protoze na sebe predtim silene dbala), nervozni, najednou i dost zpomalena pani, straslive tim zestarla. Znicilo ji to psychicky, musela byt v lecebne, musela pracne zacinat znovu s lidma navazovat vztahy, skolu nedodelala, ale to by bylo to posledni. Ji to nebylo dovoleno, protoze by se ten stav mohl vratit. Bylo mi ji strasne lito.

Tva dcera se jen muze hrozne tesit, muze mit zpomalenou pubertu, muze v tom byt treba to, ze to opravdu povazuje za dulezite a byt zodpovedna. Ale davej pozor, at to neprehani a nestane se neco takoveho. Kolegyne mozna tohle zna, nemusela chtit byt zla.

• Citovat
  • Upravit
32028
2.9.15 23:40
@Anonymní píše:
@blobfish - jí to nijak nepřekáží, nemá žádné trauma z toho když třeba přinese pastelky ze školy nesrovnané. Na druhý den si je ale porovná. Nebo nádobí - ona když ho uklízí třeba z myčky, tak porovná hrnečky ouškem na jednu stranu. Když ho uklízí můj syn, dá hrnečky do poličky, jak se mu zlíbí. A dcera když si jde pro hrneček a vidí jak jsou tam nandané, tak jí to nenutí je přerovnat.Vím že se nechová jako většina jejích spolužaček, ale já s tím žádný problém nemám, její bratr také ne, v podstatě mě nenapadlo nad tím nějak víc přemýšlet. Ale dnes jsme se bavily o dětech a tak padly věty o psychologovi :nevim:

Dokud jí ani okolí to nijak nepřekáží, moc bych to neřešila. Ale asi bych jí jen sledovala, kdyby se to nezhoršilo do nějakého urputnějšího stavu. Nemyslím si, že je to něco, s čím musí nutně člověk běžet za psychologem, na druhou stranu je pravda, že mám v okolí dva lidi, kteří z takového stavu přešli v dospělosti do psychické tyranie svého okolí - jedná se teda v obou případech o chlapy, ale v obou případech to dovedli do stavu, kdy si všechno dělají sami, manželku seřvou za každý drobek prachu, děti nesmí téměř nic a přerostlo to do tak silné obsesivní poruchy, že už se s tím nedá moc dobře žít.

Pokud se to nedostane do tohodle stavu, tak si myslím, že bych to vůbec neřešila. Přesně jak tu někdo psal - každý má svojí nějakou úchylku, někdo menší, někdo větší - já jsem třeba bordelář, ale mám na každý předmět šanon, iritují mě odlišná ramínka, každé ráno rovnám lahvičky s deodorantem v koupelně a nenávidím, když nemám přesně srovnané knihy, případně když mi neladí květináče nebo jsou postavené nakřivo a při tom jinak jsem docela bordelář. A žiju úplně v pohodě, takže kolegyni bych slušně poslala někam a dceru bych vůbec neřešila, pokud to neobtěžuje jí nebo okolí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
3.9.15 00:06

A já se musím taky přidat.. Je mi 25 a jako puberťák jsem byla šílená.. Chování spíš na kluka a puberta se mnou opravdu třásla, s učením jsem ale problém neměla a nikdy jsem se teda moc neučila, ale na základce jsem měla spíš skoro samé dvojky. Na střední už i trojky, ale pastelky jsem taky vždy musela mít ořezané a HLAVNĚ srovnané podle barev, vždycky jsem musela mít všechny pomůcky svoje a nesnášela jsem když chtěl někdo něco půjčit :) srovnaná školní taška a sešity na lavici priorita! Na sešitech jsem si taky dávala záležet a o prázdninách třeba po prváku jsem u některých předmětů koupila větší sešit, aby se tam vešlo i víc ročníků a celý sešit jsem přepsala..potom ve třeťáku jsem začala zpracovávat maturitní okruhy do PC, takže jsem to zase přepisovala a musela jsem mít všechny nadpisy stejně písmo i velikost, mezery mezi odstavci(na to jsem úchyl dodnes) a než abych řekla nějakou blbost, tak jsem raději neřekla nic když jsem si nebyla jistá :) a taky mám své úchylky jako spoustu ženských, třeba neustále utírám kuchyňskou linku od kapek, nesnáším zacákané zrcadlo v koupelně, a nesnáším zbytečnosti válející se různě po bytě :) a ty skleničky mám taky rozdělené podle velikostí a lžičky dávám stejným směrem a květináče mi taky musí ladit atd atd :) a myslím že jsem taky normální :mrgreen:, kamarády jsem měla vždy a troufám si říct, že si spíš naopak myslím, že bude takto pečlivá i pak v práci a bude na ní spolehnutí a dneska je problém najít i spolehlivou asistentku, takže se určitě neztratí a můžeš být na svou dceru pyšná.. A co se týče kluků, tak ti mě sice zajímali, ale o to pečlivěji jsem vybírala, takže i v tomhle ohledu je to myslím velké plus ;) A závist je pěkná mrcha, s kolegyní bych to dál nerozebírala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.9.15 00:22

Taky nemyslím, že by to bylo na psychologa, když je to sebevědomá, spokojená holka. Jestli dítě kolegyně chodí za školu a má jeden ulepený sešit na všechny předměty, tak asi fakt závidí :mrgreen:.

Ale musím říct, že podle popisu je asi dnešní mládež někde jinde, než jsme bývali my. Protože nechápu, jak se může zakladatelčina dcera bát, že se jí budou smát, když něco řekne špatně. Nepamatuju si, že bychom se pro toto někomu kdy smáli (a už vůbec ne na střední škole), zato jsem si jistá, že bychom se smáli někomu, kdo má srovnaný penál podle šuplery a provozuje anální alpinismus u učitelského sboru :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.9.15 00:46

No, ja byla pravej opak, skola mi byla ukradena, mela jsem jeden az dva sesity a ve tride jsme si vsichni pujcovali vsechno podle toho, kdo co zrovna mel. Prolezla jsem, vejsku jsem sice nedokoncila, ale ne proto, ze bych to nedala, ale proto, ze jsem se chtela postavit na vlastni nohy. Dneska vidim, ze prospech, at uz dobrej nebo spatnej, nerika vubec nic o zadny budoucnosti, dobrej prospech neznamena automaticky stesti v zivote a tak. Ja jsem si stredni uzila, nelezela jsem v uceni, proste jsem nejak prolezla (a ze to nebyla jednoducha skola, strojni prumyslovka), bylo to poslednich par pohodovejch let, protoze od doby, co chodim do prace, uz zdaleka takovy leharko nemam.

Pokud to dceri nijak nevadi a nema s tim sama problem, nechala bych to bejt. Vzdyt jde o prd. Akorat za tema ucitelama bych nelezla, co jim je po tom, jestli je nekdo flink nebo ne. Ale rikas, ze v kolektivu je oblibena, to je jedna z dulezitejch veci, aby se ve skole cejtila dobre, pokud to tak je, neresila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí