Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevíte někdo jak je to se zodpovědostí za dítě na školním výletu? Syn jede do Prahy za výlet a přinesl k podpisu papír, že po dobu osobního volna cca 2hod. zodpovídají za děti rodiče. To se mi teda nelíbí, kor teď, nelíbí se mi ani to, že tam teď vůbec chtějí jet když je tam taková hrůza. Myslíte, že je to normální, uvažuju, že mu to vůbec nepodepíšu
Jak je dítě staré? Jsem učitelka (2.stupeň ZŠ) a tohle jsme v životě neslyšela
.
@Kuba123 píše:
Nevíte někdo jak je to se zodpovědostí za dítě na školním výletu? Syn jede do Prahy za výlet a přinesl k podpisu papír, že po dobu osobního volna cca 2hod. zodpovídají za děti rodiče. To se mi teda nelíbí, kor teď, nelíbí se mi ani to, že tam teď vůbec chtějí jet když je tam taková hrůza. Myslíte, že je to normální, uvažuju, že mu to vůbec nepodepíšu
To je blbost, ne? Pokud je to školní akce, těžko tam pojedeš na dvě hodiny si ho převzít na dobu osobního volna.
Souhlasím s tebou, odpovědnost má škola.
Tak to jsem ještě neslyšela. A to jsem učitelka, ale na střední. Holce jsem jednou podepisovala, že může mít volno ve Vaňkovce. Komu to rodiče nedovolili, musel být s paní učitelkou.
Dovolila jsem to s tím, že bude chodit jedině s kamarádkama. Záleží taky na věku, byla malá.
Jinak, syn je taky dneska a zítra na výletě, ale ne v Praze. Kdy tam mají jet? Vltava v Praze už kulminovala.
@Kuba123 podle mě, pokud jedou se školou na výlet, tak má celou dobu zodpovědnost škola, dokud nerorazí zase zpátky
Na jakém je stupni školy. To čučím ![]()
V životě jsem to neslyšela.
Jo a nepodepsala bych jim to. My podepisujeme akorát souhlas se školní akcí. Ale nepřebírám tím zodpovědnost za dobu, co tam dítě je.
Rozhodně bych nepodepsala a asi bych se šla informovat do školy k vedení a chtěla bych vědět, co se bude dít, když nepodepíšu.
Podle mě je to nesmysl. Škola určitě ručí celou dobu. Zajímalo by mě, co by se dělo, kdyby se něco stalo, podle mě by papírem nic neobhájili ![]()
Nepodepsala bych. Tak ať děti nepouští, když za ně nechtěji zodpovídat.
Je sice v 8.třídě, ale i tak se mi to prostě nelíbí, kor teď. Jedou tam ve čtvrtek a mám z toho děs když vidím zprávy. Překvapilo mě to, když byli na výletech v zahraničí nikdy žádné potvrzení nepotřebovali. Možná to zbytečně hrotím když už je velký, ale fakt se mi to nelíbí, myslím si, že pokud si učitel dítě přebere, tak za něj zodpovídá po celou dobu výletu, ne?
@Kuba123 No možná to je jen špatně formulované a učitelé chtějí vědět, jestli souhlasíte s tím, aby tam dítě jelo. A co takhle spojit se s ostatními rodiči, co oni na to? Jako v Praze je nikdo nikam nepustí, kde by to bylo nebezpečné, ale už jen kvůli dopravě tam mě překvapuje, že výlet neodloží.
@Kuba123 píše:
Je sice v 8.třídě, ale i tak se mi to prostě nelíbí, kor teď. Jedou tam ve čtvrtek a mám z toho děs když vidím zprávy. Překvapilo mě to, když byli na výletech v zahraničí nikdy žádné potvrzení nepotřebovali. Možná to zbytečně hrotím když už je velký, ale fakt se mi to nelíbí, myslím si, že pokud si učitel dítě přebere, tak za něj zodpovídá po celou dobu výletu, ne?
Taky bych řekla.
Osobně bych vzala papír a šla se informovat na vedení školy.
A Prahy se neboj. Záleží kam jedou, naše škola byla včera v Ruzyni a v pohodě. Nebyl problém.
@Kuba123 Já jsem taky nikdy nic podobného neslyšela. Možná je to myšleno tak, že souhlasíš s tím, aby měli v Praze rozchod
, ale v této formulaci by se mi to taky nelíbilo.
Samo ani učitel nemůže zodpovídat za všechny děti, pokud mají rozchod
. Ale popravdě mě to nikdy neneapadlo takto do detailu výlet řešit, takto jsem nad tím nikdy nepřemýšlela
.
@Billi píše:
Taky bych řekla.
Osobně bych vzala papír a šla se informovat na vedení školy.
A Prahy se neboj. Záleží kam jedou, naše škola byla včera v Ruzyni a v pohodě. Nebyl problém.
Mám to tak zítra v plánu, chtěla jsem jen vědět, jestli to takhle je i jinde.
Dodávám, že na těchto výletech jsem byla až s dětma věku střední školy, nebo jsem výlet přímo nezařizovala a jela jen jako pomocný dozor. Tak mi možná jen něco uniklo
.