Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zpočátku to tu tvorbu hormonů prudce zvýší, MS dorazí (bacha, nemusí být v termínu, zpoždění je běžné) a pak naopak utlumí, takže v dalším cyklu při IVF bude tvé tělo v „přechodu“ a produkovat minimum hormonů, které by „rušily“ průběh IVF, veškeré hormony ti budou zvenčí dodávány lékaři, ať už ty stimulační, tak závěrečný Pregnyl apod. na dozrání folikulů před punkcí.
@ugluk
Jo takhle, takže až při příštím MS cyklu bych neměla krvácet? Mě totiž začíná tak divně bolet břicho, píchají mě vaječníky, takže jsem z toho byla taková zmatená. Dík za vysvětlení ![]()
Jo, od toho se to jmenuje dlouhý protokol, protože je vlastně přes dva cykly. Ta injekce se píchá obvykle kolem 22.DC, tento cyklus ještě MS skončí, v náásledujícím se začíná se stimulací a ten už je v případě otěhotění samozřejmě bez MS ![]()
Teda bacha, tohle je nejobvyklejší druh dlouhého protokolu, výjimečně se používá i tzv. dlouhý protokol z folikulární fáze, kdy se zastavovací injekce píchá 2.DC (ještě při MS), cca 2 týdny po ní se začíná stimulovat a pak už další MS není.
Jinak já mívala Decapeptyl nebo Diphereline, to je v podstatě to samé se stejným efektem, můj muž tvrdil, že to je ta injekce „na vypnutí mozku“ a já na ten vypnutej mozek s oblibou sváděla všecky průšvihy, který jsem nasekala, nějak mi to tehdy výjimečně nemyslelo
Možná náhoda, jinak mi nic nebylo.
@ugluk ahojky, jsi velmi dobre informovana..muzes mi prosim poradit???
Menstruace 16.2., 10.3 dostanu zoladex…a od 26 bude stimulace..jedna se o dlouhy protokol…je to standardni postup?? Jsem nejaka zmatena..vlastne bych mela jeste v breznu menstruovat…a teoreticky v dubnu ne…ale odber vajicek by mel byt nekdy v prvni polovine dobna…nejak mi to nesedi s tou unorovou men..
@maminka 28 ano, je to naprosto bezny postup.
Zoladex kolem 22. dne cyklu (pri hodne kratkych cyklech mozno driv), po nem jeste dorazi MS (muze byt o trochu opozdena), cca 14 dni po Zoladexu zacina stimulace, odber vajicek, embryotransfer a pokud dojde k otehotneni, dalsi MS uz nedorazi.
@maminka 28 ne, rozhodne ne, opravdu je tohle ta nejcastejsi verze dlouheho protokolu. Neni zac a at to dobre dopadne!
Ahoj holky nikde jsem se ne dočetla zoladex je forma hcg nebo ne? Pichly mi ho ve čtvrtek a já mám dnes pozitivní testik
neraduju se vím že tehotnet nemůžu proto chodíme na ivf, ale toto mě zarazilo mám od 11.6. Zoladex a od 12.6. Gynprodyl ![]()
@Naomi14 píše:
Ahoj holky nikde jsem se ne dočetla zoladex je forma hcg nebo ne? Pichly mi ho ve čtvrtek a já mám dnes pozitivní testikneraduju se vím že tehotnet nemůžu proto chodíme na ivf, ale toto mě zarazilo mám od 11.6. Zoladex a od 12.6. Gynprodyl
Tak před pichnutim zoladexu by ses měla ujistit (nejlépe doktor) že těhotná nejsi, protože způsobuje potraty..
@mackA159 na testech nebylo jic a dr řekl že to vypadá že proběhla ovulace a že si myslí že MS dorazí a že děloha je vysoko tak že zoladex a pro jistotu gynprodil
tak nevím co je toto ale carka vabehla hned
@viviani ahoj drahousku dopadlo to tak za jsem ve 12tyndu přirozeného tehotenstvi:oops:
@mackA159 potraty nezpůsobuje a těžko nekdo 22.den cyklu pozná, že je vtom. Proto se chodí před zahájením stimulace po pichnuti zoladexu na kontrolni ultrazvuk (mimo jiné)
Ahoj všem,
nemáte někdo zkušenosti s tímto lékem? Píchli mi ho v CARu a začínám tím tak dlouhý protokol. Mě by zajímalo, zda budu menstruovat nebo ne? Doktorka mi řekla, že mě to uvede do umělýho přechodu, tak jsem si myslela, že nebudu, ale sestra mi řekla úplně něco jiného. Tak jak to je? Jak jste se po injekci cítily?
Díky za odpovědi a omlouvám se za anonym, je to pro mě trochu choulostivější téma, chodí se hodně známých.
Díky