Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, všude se píše o prvních příznacích po IVF, jak všechny holky hned začmou bolet prsa, bradavky, bolí je břicho apod. Jenomže mě opět nic není, necítím vůbec nic. Je to už moje 5. IVF a pokaždé je to stejné. Nyní mám zavedeny 2 krásné blastocysty jedničkové kvality, říkala jsem si, že to teď musí vyjít. Všechny vyšetření mám v pořádku, manžel má spermio taky vpořádku. Vím, jsem teprve 4. den po embryotransferu, tak bych neměla plašit, ale kdybych cítila aspoň něco. Jste tu někdo, kdo to měl také tak, žádné pobolívání v podbřišku, nebo prsou a na testu jste našly dvě čárky? Při stimulaci mě teda prsa bolely.
@Kissminka Jsem těhotná potřetí a nikdy jsem neměla žádný příznaky, ty přišli až tak po 10.tt-bolesti podbřišku a trvají celé těhotenství. Po IVF jsem necítila taky nic a přesto jsem těhotná byla.
Taky jsem po IVF neměla žádné příznaky, ani jsem nedoufala a těhotná jsem byla!
Hlavně buď v klidu, držíme se Simonkem palečky. ![]()
@Kissminka jsem po ivf, pořád dokola jsem četla jaké jsou příznaky, já jsem nic neměla. Vůbec… A zbytečně jsem se z toho stresovala. Nejlepší prostě je vydržet a 7.den zkusit testovat. Podle mě to snad není ani možné a některé holky si to nalhávají, že je píchá v boku, bolí prsa hned druhý den po transferu. Držím Ti pěsti, ať vše dopadne ![]()
@Kissminka mě taky nic nebylo
, jediný příznak byl od asi 10. dne po ET nespavost v noci a přes den jsem pak byla utahaná jako kotě, blbě mi začalo být až v 6.tt ![]()
a když jsem měla „příznaky“, tak jsem těhotná nebyla, takže za mě: žádné příznaky = těhotenství, plno příznaků = prdlajs ![]()
držím palce ![]()
Hele, já doktorům po IVF tvrdila, že to nevyšlo, od nějakého 7 dne po transferu jsem špininila, ke konci mne bolelo břicho jako při MS, jelikož jsme rekonstruovali koupelnu, tak jsem ten poslední den před odběrem krve i stěhovala pračku a vyšlo to. Podobně to bylo i u druhého.
U třetího jsem s byla jistá, že to vyšlo, včetně změn na bradavkách, kterých si všimnul i muž, no a nic nebylo.
Holky moc děkuju, dodaly jste mi naději. Snad konečně budu mít štěstí.
@Kissminka sice nejsem po IVF, ale u prvního mi nic nebylo až do 34tt kdy mě začala pálit žáha a u druhého mi začalo být blbě až v 7tt. takže z příznaků bych si hlavu nedělala
Mně nic nebylo ani při stimulaci ani po ET, vůbec nic a vyšlo to ![]()
@katerinkaaa To víte, že dám vědět, ještě nevím, kdy zkusím testík, ale na kontrolu na krev jedu až 17. června.
Je to vždycky strašně dlouhé.
Vypadá to, že těch bezpříznakových je minimum, ale jsou, tak nezbývá, než čekat… ![]()
@Kissminka píše:
Vypadá to, že těch bezpříznakových je minimum, ale jsou, tak nezbývá, než čekat…
hlavně se moc nepozoruj… já neměla čas se pozorovat a taky manžel nebyl zrovna přeborník v těch injekcích do hýždě, takže nejspíš bolest v pozadí zazdila všechno ostatní ![]()
Ahoj holky, slíbila jsem, že sem dám vědět, jak to dopadlo. Jsem dnes 10.den po ET a jsem pozitivní //. Jsem z toho úplně v šoku, protože příznaky stále žádné nemám. Prsa ani bradavky vůbec nic, břicho taky nebolí. Jsem úplně v šoku, byl to můj 6. transfér. Zatím to teda ještě nemám potvrzené od doktora ale na testech, (zkoušela jsem pro jistotu 3
), jsou pořádné dálnice, žádní duši. Tak doufám, že všechno dobře dopadne.
Moc Vám tady všem přeju hodně zdraví a miminek tolik kolik si přejete.
Zázraky se dějí!!!
@Kissminka to je paráda - moc gratuluju
a vidíš, že i to se stává, že nemáš žádné příznaky a je to tam, u mě bylo to samé ![]()