Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mám za sebou 3 nepovedené kety a nyní mě napadlo, źe jsem před každým ketem špinila ( i několik dní), po ket už ne. Zažila jste to některá? Čím to může být? Vadí to ketu? Sliznici jsem na utz měla vždy dostatečně vysokou… Nyní stimuluji 3×1 estrofem a ode dneska agolutin. V utery bude ket (23. DC)…
Ahoj,
když jsem začala špinit před IUI nebo KET tak mi výkon neprovedli, prý že není připravená sliznice na uhnízdění.
Následně jsem při další stimulaci dostala větší dávku estrofemu a při 3.KET se zadařilo…
Držím palečky ![]()
Ahoj, obnovuji diskusi.
Ve středu me čeká KET, budu 23. den cyklu. Od 2. DC beru estrofem 3×1. V úterý 15. DC jsem píchala pregnyl, na pondělním utz bylo vše ok. Jeden folikul, žádná cysta. Včera jsem po sexu s mužem trochu krvácela a lehce spinila, ráno už vše ok. Ode dneška zavadim utrogestan.
Máte zkušenost se špinění před ket? O víkendu v mém caru neordinují. Budu volat v pondělí a mám strach, že to stopnou…
Díky za vaše zkušenosti!
@Anys29 - ja jsem hlavne prekvapena z postupu pripravy/medikace na Tvuj KET… ten estrofem jsem před ket taky brala, ale vůbec nechapu, proc Ti při davce estrofemu 3×1 pichli pregnyl. Při tak vysoke davce estrofemu, nedochazi k ovulaci a pouze se nasadi při dostatecne vysoke sliznici utrogestan a za par dnu je KET. To spineni je pravdepodobne z estrofemu, u nekterych se to stava. Pokud mas pravidelne ovulaci každý cyklus, radsi bych KET zkusila bez estrofemu a bez spineni
@margotkaa Díky za reakci. Folikul tam byl 13 mm, takze ovulace být mohla, ale já taky měla za to, že při estrofemu k ovulaci nedochází a překvapilo mě to. Sliznici mivam dobrou, ale po ivf je to celé nějaké domrvene… Do car budu volat v pondělí tak uvidím, co mi řeknou.
Ja bych se spis přiklonila k tomu, ze to byla asi cysta, protože estrofem od 2 DC a 3× denne je opravdu hodne vysoka davka, mozna, ze jsi 1 z x zen, která ovuluje u tak vysoke davky. nekde jsem cetla, ze u davky estrofem 1 denne ovulace byt muze. Podle me by stalo za to udelat kontrolni UTZ a rict o spineni. Otazka, jetli nebude lepsi ket odlozit, az se Ti sliznice da do normalu a cyklus po IVF
@margotkaa Možná jo. Jsem teď hodně nalomena na to to odložit, na druhou stranu mám dojem, že pořád na něco čekám a už mě to nebaví. O druhé dítě se snažíme už skoro 4 roky… Vždy si připadám vyrovnaná a další neúspěch mě sráží… Ale tady se asi nevyplácí spěchat. V pondělí Zavolám a uvidíme. Transfer 23 den mi připadá hodně pozdě i když to je šestidenní embryo. Jak jsi to mela ty?
Mela jsem to tak, ze 3 DC jsem zacla brat estrofem 3×1, 14 DC UTZ-nasazen utrogestan a za 5 dnu KET.
Nevim kolik mas mrazacku, ale nesla bych na KET za kazdou cenu, vim, ze cekani je dost neprijemne, ale kdyby to nevyslo, vycitala by sis to
@Anys29 ahoj…já to tak měla dvakrát špinění před KET a na utz vše ok a kontrole taky, ale nikdy to nedopadlo…udělali hysteroskopii zjistili zánět v děloze přeléčili a následný KET mě tady lumpačí v obýváku. Tolik moje zkušenost tak at to dopadne ![]()
@margotkaa Právě jen jednoho. Za každou cenu do toho nepůjdu. Pokud mi to nedoporučí, tak určitě ne.
@Piškotka Díky. Prosím tě a jaký zánět? Byl to třeba důvod, proč se vám nedarilo?
@Anys29 určitě to byl důvod..při hysteroskopii se doktorovi nelíbila sliznice ( na utz vždy ok) byla překrvená a jak říkal prostě jiná než je zvyklý vidět. No udělal biopsii, ale už po výkonu mě dal antibiotika, nečekal na výsledky.
@Piškotka Ok, díky. No pokud se nám to teď nepovede, chci si zopakovat kolečko vyšetření, imuno, genetiku atd. a zeptam se i na tu hysteroskopii. To mi nikdy nedělali. A tobě se pak podařilo přirozeně nebo vyšlo ivf? Je to šílené, kolik maličkosti může mít vliv na uspesne otěhotnění…
@Anys29 ja mám po dvou mimoděložních a ivf, minimálek jsem podstoupila moooc, ale u nás byl trochu problém i u manžela. Jestli špiníš raději to odlož, já vždy jela na utz kontrolu, na koze jsem byla a vždy výsledek z dělohy to neteče vše je v pořádku a po tžransferu během pěti dnů jsem se rozkrvácela..nechala jsem to tak dvakrát vždy jsem spoléhala na doktora. Po druhé jak se to stalo tak už i dopktor sám navrhla tu hysteroskopii at se podívá dovnitř co se děje.