Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
taky mě při laparce zjistili endometriózu na vaječnících, 3 malé ložiska, na 3 měsíce nasazen clostík, a bohužel u nás se nepodařilo ![]()
Ale já měla menší dávkování 1-0-0.
Já ji teda nemám vevnitř jsem tam zapomněla napsat, já ji měla pod vaječníkem. A co budete dělat dál, já se bojím jít do toho CAR.
Bojím se taky, takže se na to teď psychicky připravuju, a obíhám s přítelem různá vyšetření. Na podzim, nebo v zimě se do toho vrhneme ![]()
Nevím co ti sdělil tvůj doktor, ale otěhotnět můžeš i s endometriózou, je to faktor který plodnost ovlivňuje a mění imunitní systém malé pánve, ale má jí skoro 50% žen, někomu problémy dělá, někomu ne.
Uvidíš nech působit clostík, třeba právě tento měsíc to vyjde ![]()
@Maty80 jj, on mi říkal to samé, ať to prostě neřeším, že to mám mimo orgány atd., ale bohužel jsem si o tom načetla spoustu info, i když mě to zakázal
a jsem z toho nervozní. On říkal, že některé ženské ji mají, ani o tom neví.
Ahojte, nedá mi to nenapsat. Ale podělím se se svým příbehem ![]()
Zjištěná endometrioza vyššího stupně, tedka nevím přesně jakého ale tuším 3,takže nic moc, ale může být hůř. Po laparce-ložiska jsem měla, navíc i na malé pánvy, ty mi vypálily a velikánská cysta na vajčníku-takže pulka pryč. Pak mi nasadili pul roční léčbu umělým přechodem,(protože nebyl čas čekat po 2 rokch snažení, a navíc aby se mi endometrioza zase nerozjela) jezdila jsem jednou za měsíc na injekce do CARU, pak jsme podstupovali 2krát umělé oplodnění, bohužel to nevyšlo- manžel měl také mini problémy, ale nic hrozného. pak, že se na to vyflákenem ani nebyly už peníze, tak jsme zkusili jen inseminaci-vaječníky byly nastimulovány ještě z toho umělka-a musím se přizat, ani jsem tam nechtěla jet-ale ještěže jsem jela- povedlo se. Konečně po 3 rokách trápení čekáme miminko, jsem už v 7 měsíci a ty nervy za to stály.
![]()
Takže pokud se nedaří déle a doporučí vám CAR nebraňte se, dneska je to normální a bez nich by horko těžko většina párů mělo děti-ikdyž jsou zdraví…(tolik párů co jsem tam potkávala tak to je až k neuvěření-at mladí nebo starší)
A navíc hodně dělá stres-pocítila jsem to na sobě! takže hlavu vzhůru, neupínat se na to a pujde to
@stroužek píše:
@Maty80 jj, on mi říkal to samé, ať to prostě neřeším, že to mám mimo orgány atd., ale bohužel jsem si o tom načetla spoustu info, i když mě to zakázala jsem z toho nervozní. On říkal, že některé ženské ji mají, ani o tom neví.
tvůj doktor má pravdu, moc o tom nečti, zbytečně se stresuješ. Anebo si můžeš přečíst, ty diskuze kde holky mají endošku, a v klidu otěhotněly ![]()
Jo a nejlepší lék na endometriózu je těhotenství ![]()
Tak hlavu vzhůru
ono to dříve nebo později určitě vyjde ![]()
Dobry den chtela sem zeptat boli me bricho mela jsem zanet spodku ale jak jse se docetla tak byse mozná melo jednat o mendimetriozu ale nevim coto vlastne je? jaky ma vlivy atd! nemohli byste me nekdo poradit kam se obratit nebo kde najit coto vlastne je? dekuji ![]()
Asito druhy ja prave nevim tome poradila kamoska
Mendometrioza nevím co je, zadejte si do googlu, ale endometrioza o ní vím své jako každá kdo ji má. většinou porucha menses nebo cysty, strůsty, bolest atd, až neplodnost… Je toho napsáno všude moc informace. držím palce at jste o. k. a nemáte ani jedno.
Každopádně na gyndě vám určitě poradí co a jak, jinak bych se vyptávala co nejvíce svého dr a popřípadě posílají např. do zařízení co se tím problémem zabývájí, pak je také rozdíl, zda chcete otehotnět a nejde to-pak to řeší například CAR…
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, komu pomohl clostilbegyt k otěhotnění? Na laparce mi našli 1. ložisko endimetriozy. Doktor mi následně udělal HP, zkontroloval manžela, vše je v pořádku. Akorát ovulace jednou je, pak zase, pak třeba není. Nasadil mi clostilbegyt 1-0-1 začínám s ním poprvé teď? Pomohl vám? Jsem z toho už moc nešťastná.