IVF bez hormonů?

585
28.5.13 07:54

IVF bez hormonů???

Ahoj…mám dotaz…je už dnes možné podstoupit IVF s minimální dávkou hormonů? Prodělala jsem několik IVF před časem, v roce 2002 se nám narodila dcerka pomocí IVF, další pokusy o druhé mimi už nevyšly, hormony mě dost rozhodily, poslední pokus byl před třemi lety…je to dnes už šetrnější? Slyšela jsem něco o IVF v daném cyklu, že odeberou jen to jedno vajíčko, oplodní a vrátí zpět do dělohy s minimálním hormonálním nasazením léků…díky za zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6901
28.5.13 08:15

@sobesin ahoj, buď se dá odebrat vajíčko v normálním cyklu (pokud ovuluješ) a to se oplodní a pak vrátí zpět, jako při normálním ivf - tomuto se říká nativní ivf. Nebo můžeš podstoupit minimální stimulaci, kdy se užívá buď clostilbegyt nebo nízké dávky injekčně. Zkoušela jsem minimálku dvakrát - jednou se nepodařilo odebrat dobré vajíčko, ale hned další měsíc se podařily vajíčka dvě, dokonce nám jedno ustálo i prodlouženou kultivaci. Je to určitě menší zlo pro tělo a stojí to za vyzkoušení. Ještě záleží, jaké centrum si vybereš, někde to moc dělat nechtějí a účtují si za to skoro stejné peníze, jako při ivf. Záleží na tom, odkud jsi. Dobré ceny má Reprofit Brno, Olomouc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.5.13 08:18

Říká se tomu minimálka, podstupují to holky, které už nemají placené cyly, většinou, a ano dá se to, většinou pomohou něčím, jako je clostilbegyt, aby vyprodukovali co pokud možná dvě vajíčka, OPU je většinou bez narkózy, nehradí to pojišťovna, ty dvě vajíčka se prý dají vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
28.5.13 08:22

Já mám minimálku za sebou, normální IVF jsme ani nezkoušeli. Brala jsem Clostilbegyt 5 dní, měla jsem dvě krásné vajíčka, oplození ISCI zvládly taky obě, ale do dalšího dne vydrželo jen jedno. To mi hned vložili zpět do dělohy a teď budu každým dnem rodit ;) Zaplatila jsem 10tis. - OPU, ISCI, ET.

U druhého půjdeme taky do minimálky, stojí za to to zkusit, tak hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.5.13 08:31

Neříká e tomu náhodou nativ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
28.5.13 08:34

Nativ je cyklus uplne bez leku a minimalka s clostikem nebo opravdu minimalni stimulaci injekcema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
28.5.13 09:02

Já jsem měla minimálku s Clostilem, ale v papírech bylo napsáno - IVF nativ. Každý CAR to asi bere jinak, ale to už mi je jedno, hlavně, že se povedlo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí