Zoo Brno

3.10.14 10:00

Zoo Brno

Ahoj, kdo se chystá o víkendu do zoo v Brně? Víte že se zítra otevírá nová africká vesnice - nový výběh pro žirafy. Třeba se tam potkáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1107
3.10.14 10:11

Jj, otevírá. Taky se tam jdeme podívat s rodinkou  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
3.10.14 10:16

@esterka.z.brna

ahoj, taky jsem z Brna.

V naší ZOO jsem byla naposled v roce 2011 a to tedy opravdu NAPOSLED!!
To auto nebo vláček či co, který má vyvážet návštěvníky nahoru, tak ten nefungoval, v tě dětské ZOO nahoře bylo všechno oprýskané atd. (myslím průlezky atd.), byla jsem hrozně zklamaná.

Naše ZOO se mi navíc úplně přestala líbit poté, co jsme si jednou zajeli do ZOO Lešná - a to byla fakt BOMBA!! To je ta pravá ZOO a ne ta brněnská. Už je prý i lepší ZOO v Jihlavě, v Hodoníně…ale ta naše?? Ubohost…opravdu když jsem pak měla to srovnání, tak jsme do brněnské ZOO úplně přestali chodit.

Jo a navíc teda to vstupný - 100 Kč za dospělého a přitom 100 Kč je i v té Lešné!! A to, co Lešná nabízí - tam by mělo být nejmíň 2× velké vstupné nebo opačně - do té brněnské bych dala tak polovinu!!

omlouvám se, nenapsala jsem moc hezký příspěvek ;), vím to…neberu nikomu, kdo chodí do brněnské ZOO, já jenom že po zážitcích z Lešné jsem to úplně přehodnotila a vždycky už budu srovnávat.

Ani na nový výběh pro žirafy by mě nikdo nenalákal…navíc teda šlapat ten kopec!! to je pro mě základní kámen úrazu - že brněnská ZOO je na KOPCU!!! :zed: A ne na rovině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
3.10.14 10:17

@Teruška85

jo a my jinak zítra jedeme do Lesní školky Jezírko (za Soběšicemi) - slaví tam 10 let, mají akci „Narozeniny v lese“ ;), tak dávám tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
3.10.14 10:22

Já jsem teda byla v Zoo v Brně tohle léto a byla jsem nadšená :mrgreen:
Líbila se mi víc jak zoo v Praze, Ústí… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
3.10.14 10:24

Sice tam o víkendu nejdeme, ale jsem moc ráda, že se ten výběh už otevírá. Byla jsem tam se synem v červenci asi po pěti letech a byla to paráda. Moc se to tam změnilo a rozhodně k lepšímu.
Pardon, ale námitka, že zoo v Brně je do kopce, mi nepřijde vůbec jako mínus. Alespoň to všechny příjemně unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
3.10.14 10:24

@Gerberka toto je pravda, naše ZOO je opravdu nic moc oproti jiným. Já jsem uchvácena z Lešné a Dvora Králové. Ovšem, jednou za čas si zajdem, naposledy to byl křest medvídků a zítra taky kouknem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
3.10.14 10:37

@Barusczka

já to jako minus beru a to velký…

je to samozřejmě subjektivní, ale bydlela jsem v baráku na kopci, bez autobusu, tramvaje atd. - jediná možnost byla tam prostě vylézt. A už nikdy. Úplně jiné je to na rovině - všechno, bydlení a i ZOO ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
3.10.14 11:18

@esterka.z.brna byli jsme v srpnu a taky jsem si říkala, že jsem zvědavá jaké to bude dokončené, ale uvidíme to asi až příští rok, tak si ještě chvíli s klukama počkáme.
@Gerberka tak proti roku 2011 je to 100 a 1 je nádherně zrekonstruovaná, a mají docela zajímavé plány do budoucna co s tím co ještě je staré. A kopec to opravdu není nijak strašný. Loni jsem to bez zadýchání zvládla v 8. měsíci těhotenství s 15kg navíc a syn ve 3 letech dokonce s rozběhem a nadšením. Takže by to možná chtělo se zamyslet nad vlastní fyzičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
3.10.14 11:41

Lešná je oproti Brnu opravdu mnohem lepší. Ale zas v Brně to takový krpál není, člověk nesmí být líný no, krajina prostě není samá rovina. Mně se teda na brněnské hodně nelíbí „výběh“ pro lachtany a lední medvědy, ten nový pro Kamčatské dle mě špatně využili, je přístupný v podstatě jen z jedné strany, z kopce dolů naprosto nevyužité, na zvířata nevidíš, ale pro medvědy zas dobré, mají si kam zalézt. Pak nahoře ten tropický pavilon je už hodně za zenitem. Občerstvení katastrofa. Nosíme si tam sváču s sebou, najíst se dá leda dole v restauraci. Ta nová voliéra pro orly se mi líbí, jen mi přišlo škoda, že tam raději nedali ty kamčatské orly a dovezli nové. Dětská zoo a lanáček jsou fajn, tam se většinou zdržíme nejdéle. Na tu africkou vesničku jsem zvědavá, též asi dojdeme… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
3.10.14 12:04

O žirafách vím, ale půjdeme až v týdnu a těším se moc.

Jinak jo, brněnská zoo teda nic moc, ale mám 20ti měsíční dítě a ono to úplně stačí, stejně ji zajímají akorát medvědi, žirafy, kočky, psi…
Mám to za bukem, lepší než chodit kolem baráku :lol:
Vláček teď jezdí myslím jen o víkendu, ale potřebuju, aby se malá proběhla a unavila a pak šla večer brzo spát :lol:

Ale máme samozřejmě objetý i ostatní zoo, Vyškov, Jihlava, Zlín, Olomouc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.14 12:48

@Gerberka Na kopec se dá vyjet vláčkem, jako problém to nevidím. V Lešné jsme na konci taky šlapali do kopce, ale zoo je pěkná to máte pravdu. Mě se brněnská líbí, oproti roku 2011 je tam dost nových věcí, takže stojí za vidění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
3.10.14 16:16

My byli v ZOO v Olomouci a opravdu Brno se může jít zahrabat. A ten nezáživný kopec.. Ale na africkou vesnici se půjdu podívat, prý je tam nové papouščí centrum. Tak třeba je už brněnská zoo lákavější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
934
3.1.19 13:13

Kojící koutek

Ahoj, je někde v Zoo kojící a přebalovací koutek? Nemyslím záchody, ale prostě zázemí pro kojící maminky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
3.1.19 14:56

Prebalovaci pulty tam maji, ale chodi se pres ne na normalni zachod. Kojici koutek jsem tam nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.