Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 1,5 letou holčičku. i přes to, že jsem kojila a mlíčko pije, má našedlé přední zoubky tak od poloviny. problém je i s čištěním, nechce sama ani ode mně. Pouze kouše zubní kartáček. Máte někdo zkušenosti s takovými zoubky, má to vliv i na ty druhé?
Pet
Doporučuji návštěvu stomatologa. Dá ti fundovanou odpověď.
Také se k němu brzy chystáme.
S čištěním naštěstí zatím problém není. Čistíme od prvních zoubků = od 4,5měsíce, nejdřív já (mezitím se Eliška snaží kartáček zkousnout - držím trochu bradičku dolu), pak si šmidlá sama - resp. kouše kartáček… ![]()
E.
Dobre rano
,
Berundo to je super, konecne se zacne neco dit. A to ze je to takhle rychle je jenom dobre, alespon nebudes mit tolik casu premyslet o tom a urcite se to povede. Drzim palecky
SONA nebooj ja mela depku vcera kdyz jsem se probidila a behem dne to preslo…dneska me od rana mimisko zlobi v pupicku…a jelikoz mam svou chut tak jsem se rozhodla dneska na obed delat rybicku a poslat mu tam dolu neco zdraveho treba se to zlepsi.-) ![]()
Ahoj Petuno,
ma (16m) už čistíme sami, ale tím způsobem, že taky jenom tak okusujeme kartáček. Hrozně mu chutná Perlička. Jenom ta pasta samotná obsahuje aktivní fluor, takže si myslím, že i když se zoubky vyloženě „nebrousí“, tak to stač9. Nechám tomu volnost, malý se bude snažit čistit si zuby jako mamka a časem se mu to podaří. Mimochodem, chlapeček od známé měl od 3 let vykažené zuby až ke kořenům (ze sladkostí), ty mu pak vypadaly a stálé zoubky má krásné a už 2 roky bez kazů. Myslím si, že dokud má dítě myšáky, tak je k zubaři zbytečné chodit.