Zoubky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
83
10.12.10 11:41

Zoubky

ahoj mam 4,5 měsičniho syna chci se zeptat maminek ktere maji skušenosti, maly hrozně slinta porad si strka ručičky do pusinky a všechno co mu dam a dasničkama to jakoby kouše akdyž se mu podivam do pusinky tak dole ma dva hrbolky jakoby tam byli schovani zoubky a každou chvili by se měli prorezat. Myslite že opravdu mu vylezou zoubky? jak dlouho to trva než se prorežou. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8413
10.12.10 11:48

Je to hodně individuální, může se stát, že první vyleze již brzy…to slintání tomu napovídá. Pořiď si takovou to chladící gelovou hračku do ledničky a na bolavá dásíňka je dobrý MUNDISAL gel. My měli štěstí, malá je nějaká imunní vůči bolesti, takže my to přešli, ani nevím jak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
10.12.10 11:54

Malej to měl taky a zoubek vykoukl až za 2m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
10.12.10 12:05
evcav píše:
Malej to měl taky a zoubek vykoukl až za 2m.

My taky slintali dřív, mám dojem že od 3 měs. a první zoubek byl v 7.měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
10.12.10 12:10

ahoj, sice moc zkušeností nemám :-D ale malá také začala chvilku před třetím měsícem strašně slintat, pak se úplně oddudlíkovala a před necelými 14 dny na nás vykoukly první dva zoubky, takže u nás to bylo 2 měsíce slintání a pak rovnou dva :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IRENAVAN
10.12.10 12:15

Máme 14 měsíců a žádný zoubek. Malá slintá od 6 měsíců, a pořád nic. Takže … těžko říct, dásna má zduřelé od 8 měsíců, ale stále to nikam nevede.

• Citovat
  • Upravit
8413
10.12.10 12:21
IRENAVAN píše:
Máme 14 měsíců a žádný zoubek. Malá slintá od 6 měsíců, a pořád nic. Takže … těžko říct, dásna má zduřelé od 8 měsíců, ale stále to nikam nevede.

14 měsíců a nic? 8-o a co na to pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
10.12.10 12:21
IRENAVAN píše:

14 měsíců a nic? 8-o a co na to pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IRENAVAN
10.12.10 12:25

No nic. Pediatr? Od 9 měsíců mi říká, že už to co nevidět bude, že dásna jsou zduřelá a už se to pomalu klube. Zubařka mi řekla to samé!! A že až vyroste jeden porostou hned všechny! Nevím… Zatím to moc nehrotím i když notnou dávku nejistoty v sobě mám, ale malá měla jak se narodila 2 zoubky dole. Které vytrhli hned protože jsem musela kojit a malá je měla stejně vyviklané tak aby je nespolkla

• Citovat
  • Upravit
8413
10.12.10 12:31
IRENAVAN píše:
No nic. Pediatr? Od 9 měsíců mi říká, že už to co nevidět bude, že dásna jsou zduřelá a už se to pomalu klube. Zubařka mi řekla to samé!! A že až vyroste jeden porostou hned všechny! Nevím… Zatím to moc nehrotím i když notnou dávku nejistoty v sobě mám, ale malá měla jak se narodila 2 zoubky dole. Které vytrhli hned protože jsem musela kojit a malá je měla stejně vyviklané tak aby je nespolkla

Jejda…narodila se se dvěmi zoubky? :lol: No já tě nechtěla plašit, že 14 měsíců a nic…jen mi to přišlo zvláštní…nikoho takového neznám, všem mimčům v okolí to rostlo tak nějak po tom půlroce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.12.10 13:11

obvodní doktorka i doktorka na ORL mi sdělily, že má Darek zuby „na spadnutí“, že vylezou každou chvíli…říkaly to, když mu byly 4 měsíce…zatím nemá ani jeden zub :lol:

slintá jak bernardýn, v puse musí mít stále něco a na zuby vypadá furt… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IRENAVAN
10.12.10 13:17

To neplašíš, já z toho taky nemám moc dobrý pocit. U mě v okolí všem dětem rostly zuby dříve. Ve 3 měsících, v 5 měsících… Do roka minimálně jeden zub byl. Taky jsem se s tím nesetkala! Měla 2 zoubky natální, řekli mi, že ji to zuby neohrozí bude mít prostě troje za život. Ale chci jít za stomatologem, který se specializuje přímo na dětský chrup, tak uvidíme

• Citovat
  • Upravit
17026
10.12.10 13:26

Irenavan-pamatuju holcicku,kdyz jsem chodila se starsim do MC,ktere lezly prvni zoubky v 16m.Taky nam to prislo neobvykle,nicmene ta holcicka uz ma 6let a zuby ma vsechny a hezke :wink: /jinak muj svagr ma troje zuby,zatim teda pouziva druhe,na treti ma zalozeno-zjistili rentgenem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
10.12.10 13:27

jooo a jinak ten muj mladsi taky vypada na zuby :lol: /jenze na zuby se v tomto veku da svest vsechno-soudim tak dle starsiho,ktery taky od 3m slintal,brousil,brecel…a zub vylezl az v 9mesicich..pak uz teda vsechny naraz a rychle za sebou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
10.12.10 13:41

Ahoj, je to možný, že lezou. Nám vylezly první 2 v 6ti měsících, bez jakýchkoliv příznaků, pak dlouhou dobu nic a v 8mi měsících se to rozjelo, věčně ruce v puse a uslintaný jak bernardýn, už máme venku všechny 1 a 2 a už lezou 3 a asi následně stoličky, protože je má taky pěkně naběhlý a pod dásní jsou cítit, už aby byly venku všechny, protože je to fakt hrozný, teď začal v noci i kňourat. Bohužel nám kousátka ani Calgel nepomáhá, protože si nenechá sáhnout do pusy, to jedině při čištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.