Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj mam 4,5 měsičniho syna chci se zeptat maminek ktere maji skušenosti, maly hrozně slinta porad si strka ručičky do pusinky a všechno co mu dam a dasničkama to jakoby kouše akdyž se mu podivam do pusinky tak dole ma dva hrbolky jakoby tam byli schovani zoubky a každou chvili by se měli prorezat. Myslite že opravdu mu vylezou zoubky? jak dlouho to trva než se prorežou. Děkuju
Je to hodně individuální, může se stát, že první vyleze již brzy…to slintání tomu napovídá. Pořiď si takovou to chladící gelovou hračku do ledničky a na bolavá dásíňka je dobrý MUNDISAL gel. My měli štěstí, malá je nějaká imunní vůči bolesti, takže my to přešli, ani nevím jak. ![]()
evcav píše:
Malej to měl taky a zoubek vykoukl až za 2m.
My taky slintali dřív, mám dojem že od 3 měs. a první zoubek byl v 7.měs.
ahoj, sice moc zkušeností nemám
ale malá také začala chvilku před třetím měsícem strašně slintat, pak se úplně oddudlíkovala a před necelými 14 dny na nás vykoukly první dva zoubky, takže u nás to bylo 2 měsíce slintání a pak rovnou dva ![]()
Máme 14 měsíců a žádný zoubek. Malá slintá od 6 měsíců, a pořád nic. Takže … těžko říct, dásna má zduřelé od 8 měsíců, ale stále to nikam nevede.
IRENAVAN píše:
Máme 14 měsíců a žádný zoubek. Malá slintá od 6 měsíců, a pořád nic. Takže … těžko říct, dásna má zduřelé od 8 měsíců, ale stále to nikam nevede.
14 měsíců a nic?
a co na to pediatr?
IRENAVAN píše:
14 měsíců a nic?
a co na to pediatr?
No nic. Pediatr? Od 9 měsíců mi říká, že už to co nevidět bude, že dásna jsou zduřelá a už se to pomalu klube. Zubařka mi řekla to samé!! A že až vyroste jeden porostou hned všechny! Nevím… Zatím to moc nehrotím i když notnou dávku nejistoty v sobě mám, ale malá měla jak se narodila 2 zoubky dole. Které vytrhli hned protože jsem musela kojit a malá je měla stejně vyviklané tak aby je nespolkla
IRENAVAN píše:
No nic. Pediatr? Od 9 měsíců mi říká, že už to co nevidět bude, že dásna jsou zduřelá a už se to pomalu klube. Zubařka mi řekla to samé!! A že až vyroste jeden porostou hned všechny! Nevím… Zatím to moc nehrotím i když notnou dávku nejistoty v sobě mám, ale malá měla jak se narodila 2 zoubky dole. Které vytrhli hned protože jsem musela kojit a malá je měla stejně vyviklané tak aby je nespolkla
Jejda…narodila se se dvěmi zoubky?
No já tě nechtěla plašit, že 14 měsíců a nic…jen mi to přišlo zvláštní…nikoho takového neznám, všem mimčům v okolí to rostlo tak nějak po tom půlroce ![]()
obvodní doktorka i doktorka na ORL mi sdělily, že má Darek zuby „na spadnutí“, že vylezou každou chvíli…říkaly to, když mu byly 4 měsíce…zatím nemá ani jeden zub ![]()
slintá jak bernardýn, v puse musí mít stále něco a na zuby vypadá furt… ![]()
To neplašíš, já z toho taky nemám moc dobrý pocit. U mě v okolí všem dětem rostly zuby dříve. Ve 3 měsících, v 5 měsících… Do roka minimálně jeden zub byl. Taky jsem se s tím nesetkala! Měla 2 zoubky natální, řekli mi, že ji to zuby neohrozí bude mít prostě troje za život. Ale chci jít za stomatologem, který se specializuje přímo na dětský chrup, tak uvidíme
Irenavan-pamatuju holcicku,kdyz jsem chodila se starsim do MC,ktere lezly prvni zoubky v 16m.Taky nam to prislo neobvykle,nicmene ta holcicka uz ma 6let a zuby ma vsechny a hezke
/jinak muj svagr ma troje zuby,zatim teda pouziva druhe,na treti ma zalozeno-zjistili rentgenem/
jooo a jinak ten muj mladsi taky vypada na zuby
/jenze na zuby se v tomto veku da svest vsechno-soudim tak dle starsiho,ktery taky od 3m slintal,brousil,brecel…a zub vylezl az v 9mesicich..pak uz teda vsechny naraz a rychle za sebou/
Ahoj, je to možný, že lezou. Nám vylezly první 2 v 6ti měsících, bez jakýchkoliv příznaků, pak dlouhou dobu nic a v 8mi měsících se to rozjelo, věčně ruce v puse a uslintaný jak bernardýn, už máme venku všechny 1 a 2 a už lezou 3 a asi následně stoličky, protože je má taky pěkně naběhlý a pod dásní jsou cítit, už aby byly venku všechny, protože je to fakt hrozný, teď začal v noci i kňourat. Bohužel nám kousátka ani Calgel nepomáhá, protože si nenechá sáhnout do pusy, to jedině při čištění.