Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, vypadá to, že se už konečně ozývají zoubky. Malá odmítá příkrmy, vpodstatě jenom čichne ke lžičce a to je všechno. (Do toho teda taky občas průjem a spodní jedničky má jakoby vyboulené zepředu). Jak jste to dělali s příkrmama, když prckové nechtěli? Zkusila jsem jí nechat víc vyhladovět, pak něco málo sní, ale celý den je pak nanic, vše se točí kolem toho, jestli už má hlad, že zase nechce, pláče a tak. Mlíko pije pořád stejně. Nebude vadit, když bude nějakou dobu jenom na mlíku? Nemůže si nějak odvyknout na ty příkrmy? Protože už mě nic jiného nenapadá ![]()
Já bych ty příkrmy normálně nabízela, ve stejnou dobu, jako obvykle - rozhodně bych nenutila, ale nabízela. I kdyby snědla jednu, dvě lžičky, zachováš určitý režim dne, prostě v poledne není mlíčko, je zelenina.
Že při prořezávání zubu jí málo, to je normální - ale úplně k mléku bych se kvůli tomu nevracela. Víš, kolik zubů jí ještě poroste? Nevím, jak ostatní děti, ale ty moje se chovaly (chovají) úplně stejně, ať jim roste první nebo dvacátý zub. Jestli to tak bude i u Vás a budete se pokaždé vracet k mléku, bude to dost zajímavé… ![]()
donaga píše:
Bohunka neděs mě,u nás se prořezal 1.zub, jídlo v pohodě, ale v noci chce pít každou hodinu. Jestli mě to čeká u každého zubu…
Třeba ne…
Však říkám, nevím, jak ostatní děti, třeba to tak je jenom u nás
- starší žádný zub neprožívala nijak výrazně, s mladším je u každého děs. Ale oba se projevovali u každého zubu stejně.
My už máme sice 4 zoubky, ale malou do jídla nenutím, když nechce tak ji prostě necpu a posledních 14 dní je skoro jen kojena, ale předtím měla období, kdy jsem myslela, že sní i nás a pak zase jedla míň, ono je to u každého jinak.
S každým zubem se to lepší. Při prvních bojkot včetně kojení, pak odmítal, ale něco snědl. Nyní už jí téměř normálně, jen je vybíravější. v žádném případě nehladovět - když tě něco trpí, taky jsi ráda, že dostaneš k jídu něco, co ti sedne. Klidně nech jen mlíko. Já nenutila nic, máme cvaldu, jen večeři - dělala trochu srandu, odváděla pozornost, aby se napucnul a nestrašil v noci hlady. Mmch - ty nosi se zase s každým zubem horší.
Noci máme v pohodě, spí od 20h do 7.30h, pak mlíko a většinou ještě na chvilku zabere. Od včerejšího uložení jsem do ní vecpala 240ml mlíka a cca 12Oml jogurtu s ovopřesnídávkou, to je skoro polovička co obvykle. Nejspíš zkusím pár dní jen na mlíku, taky potřebuju oddych, ono několikrát denně řev kvůli jídlu mi moc nepřidává a mlíko je zatím v pohodě. Ale zachování režimu, jak píše Bohunka, má taky něco do sebe, no mám teda o čem přemýšlet ![]()