Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, máme strašný problém…malej (4,5 měsíce) poslední tři dny poplakává, v noci se budí, hrozně slintá, vyplazuje jazýček…můžou to už být zoubky?? Navíc mě včera strašně začala bolet dáseň úplně vzadu, asi zub moudrosti, ale je to teda horší bolest než při porodu, vůbec nevím co teď, mě hrozně bolí huba a malého nejspíš taky podle toho pláče…těšim se na dnešní noc… ![]()
Co by nám tak pomohlo??Díík za rady
Ahoj, tak já malému když hodně pláče, kvůli zoubkům namažu dáseň Calgelem a večer dám i Nurofen, když hodně pláče a nemůže usnout.
Calgel,
zítra pro to skočím do lékárny…myslíš že si to můžu namazat taky?
kdyby nebyl Calgel,tak je ještě Mundisal,nebo Citrovital.a pokud ho to tak zlobí tak mu určitě dej nurofen nebo panadol,líp se ty zoubky proříznou,teda rychleji a bez bolesti.
Calgel je dělaný přímo pro děti od 5 měsíců na zmírnění bolestí při prořezávání zoubků. Pro tvůj případ bych se spíš poradila s magistrou v lékárně.
Někdy dětem pomáhají takové ty chladící kroužky, které koušou, ale Maty je nikdy moc nechtěl.
Teď jsem změřila že má teplotku 37.8…je to normální?Nevím jestli nemám jet na pohotovost… ![]()
Barush píše:
Teď jsem změřila že má teplotku 37.8…je to normální?Nevím jestli nemám jet na pohotovost…
my měli při prořezávání 39,5 ze zadečku a na pohotovost jsem volala a byli úplně v klidu.....teplota pod 38 se nesnižuje,možná bych jen na noc dala nurofen nebo ibalgin
Teplota může být, když rostou zoubky. Buď ten Nurofen případně Panadol jak píše Ajka nebo může být i paralen čípky bych dala na noc.
teplotky můžou být,většinou bývá i průjmík.hodně kojit,pokud je na UM tak ať má dostatek tekutin v úpřípadě těch průjmíků.na noc mu něco dej,ať se netrápí ![]()
Dala jsem mu kousátko pořádně vychlazené a teď je celkem v klidu, jinak ibalgin jím teď já kvůli tomu moudráku tak třeba něco málo v mléku vypije a taky mu to možná uleví,ne?Mě to teda bolí úplně hrozně, tak jestli ho to bolí stejně tak ho fakt lituju
Jinak teplotku změřím ještě než pujde spinkat…ach jo,..a díky za rady ![]()
Taky máme problém se zoubky (asi)… Malé je skoro 11 měsíců a má jen jeden a kousek. Před pár dny dostala teploty přes 38 a přestala jíst úplně. Jen kojím. To ještě na dásni nebylo vidět nic, ale rvala si vše do pusy. Za tři dny přešly teploty a začal hrozný řev. Brečela celý den až do usnutí. Bylo vidět, že má nateklou a rudou dásničku u zoubku. Do pusy si ale nenechala vůbec sáhnout. Průjem má také. Nevím, jestli kvůli zubům nebo kojení. A navíc se celá osypala. Normálně má trochu ekzém na nožičkách a teď má flekaté i celé bříško, obličej a ručičky. Doktorka říkala, že jí na zoubky nic dávat nemám. Doktorka je zároveň i moje tchýně, tak nevím… Bojím se, abych ji nedala něco, co by jí pak ublížilo, ale brečela teda chudinka hodně… ![]()
světlana:Holt zoubky jsou svině…to zvládnete drřim vám pěsti. Jinak teda mít tchýni zároveň za pediatričku by mě asi kleplo
![]()
Tak to byly zoubky. Už je to vpohodě a zoubky máme tři. Takové velké… Chudinka, rostly jí dva najednou. Nám teda bohužel nepomáhají žádná kousátka ani gely. Teda možná by pomohly, ale ona si nenechá do pusinky vůbec sáhnout, když ji tam něco bolí. A rve si tam všechno kromě kousátek, přestože jsme nakoupili všechna možná. Má vlastní hlavu
Dokonce ani pá pá se nenaučila, protože si na ručičku nenechá taky sáhnout. Teď už to teda opakuje po nás, ale zamávat někomu její ručičkou, tak to opravdu nelze…
ahojte maminky,potřebovala bych poradit-malé se asi prořezává zoubek-má už 2 dny teplotu-k večeru kolem 39,do toho menší průjem.jak dlouho to může trvat?Už máme 6 zoubků venku,ale takové trápení máme poprvé.
u nas kolem 2 tydnu, ale nektere zuby, ty vetsi rostou i mesic, proste je chvili prestavka a pak zas rust