Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak u vás probíhaly první zoubky? Měli prckove velký teploty?.malá půl roku teploty od pátku sobota noc i 39 ale šlo to srazit.
V neděli pro jistotu pohotovost.crp čisté moč čistá ale sahala ji do pusy a že žádné zuby necítí..
Nemá rýmu, pokašle sem tam..
V noci se budí a pláče ![]()
Slintá, všechno jakoby kouše dásněmi.
Po konzultaci s Dr. Zítra přijet když neklesne teplota.
A kolik je malé? Dcera měla při růstu prvních zubů taky 39, ale jen asi jeden nebo dva dny. Pak se zuby prořízly a byl klid. Ale už předtím se pod dásní jasně rysovaly…Při dalších zubech pak měla max 37,5 až na špičáky…tam měla ke 38 a měla k tomu i rymu a bolely ji i uši takže jsme skončili na pohotovosti.
Pokud to nejsou zuby ale něco jiného tak by se dnes nebo zítra teoreticky mohl objevit nějaký další příznak..kašel, vyrážka, pupínky…
@Vladusxx
malé je půl roku
Včera na pohotovosti doktorka kontrolovala i uši
Tak uvidíme jestli se něco rozjede..
Zítra pojedeme kdyžtak na další crp
Tak v půl roce jsme měli to samé.
Teploty 39 a po 3 dnech vyrážka.
6. nemoc….
U zoubků měla teplotu 1 den a to byla max 38.
@Markéta188
Děkuju tak uvidíme co se vyklube a při té 6 nemoci není každý kašle nebo rýma?
U vsech 4 dcer byly zuby bez teplot, bez bolesti. A hned me napadla 6. nemoc. Tu mela dcera v 7 mesicich, horecku i pres 40. U lekare jsme nebyly, ale podle me mela dost typicky prubeh.
@Laika509 píše: Více
Toto byl prubeh u 7mesicni dcery. Psala jsem to proto, ze v patek rano jsem ji pro jistotu chtela poslat s manzelem k pediatricce. Ale ona se rano probudila bez teploty a s vyrazkou. Jen mam chybu v datu - bylo to 28. 9. V unoru 6. nemoc moc nebyva.
@Janča6
Dobře, děkuji moc..
Ještě kojim takže to se kojí normálně a i si dala teď trochu přikrmu..
Jinak taky bývá veselá občas pláče.. někdy si zakašle vlhký kašel, rýma ji neteče.
Teďka teda měla jednou průjem.. uvidíme co bude do večera
Každopádně když budou teploty ještě v noci ráno jedeme znova
Mám čerstvou zkušenost. Malý měl teploty 3 dny. Někde jsem četla, že můžou být teploty cca 2 týdny předtím, než zoubky vylezou. Další příznaky měl, vše strkal do pusy, zahleněný a slintal jak bernardýn
No a už je to cca týden, co se mu prořezaly spodní jedničky
Jo a vychází to opravdu zhruba 2 týdny, max 20 dnů od těch teplot.
@Barevné klubíčko
Taky mi přijde že je trochu zahleněna
Rýma ji neteče..
Ahoj, mám malou dceru půl roční, od soboty večera se nám objevila teplota 39.-39,5. Dali jsme čípek paralen, včera jsem ale objevila zoubek, a teploty stále neklesají dnes je úterý a malý dávám nurofen a čípky, (samozřejmě z rozestupem) jde o 6 nemoc? Nebo o zoubek? Nebo je to jen chřipka? Budu ráda za názory a za vaše zkušenosti jelikož už vážně nevím, dnes odpoledne jsme objednání k paní doktorce. Děkuji