Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Sla bych do analgosedace, kdybys mela panickou hruzu ty, tak si ji taky domluvíš.
@j.a.n.i1 píše: Více
No jenže už jednu analgosedaci za sebou má. A k tomu byla teď nedávno na ablaci nosní mandle. To je v průběhu jejího života už druhé uspání. Teď by to bylo potřetí. Pro tak malý mozeček to IMHO není nic dobrého.
Souhlasím s analgosedscí…. Já sama bych se vždy nejradši u zubaře uspala a to mi nemusí ani nic dělat…
Nedělala bych dceři ještě větší trauma než už má… zkusila bych ji to vysvětlit, jak to bude s analgosedací a uvidíš…
A spíš bych byla raději, kdyby ten svůj strach dokázala ovládnout.
Až ji to začne pořádně bolet, přestane se bát? Bude to ještě horší, neblázni. Co rajský plyn?
Já bych jí bolestí netrápila a nečekala na to, až to bude opravdu akutní…
Určitě bych přistoupila na ošetření v analgosedaci. ![]()
@lucad77 píše: Více
To jsme zkoušeli. Výsledek byl stejný, hysterák. Jakmile vidí injekci, je mimo. A to by ihned po nadýchání musela otevřít pusu a nechat si píchnout injekci. Jenže když brečí, tak účinek stihne vyprchat.
@Anonymní píše: Více
Tak analgosedace. Nebo jí nechat zuby shnít. Co chceš víc vymyslet?
@lucad77 píše: Více
No chtěla jsem nápady, které by ji pomohly ten strach překonat. Nějakou techniku, která by mohla pomoci.
Proto by zubaři měli Entonox podávat nosem, jinak jsou to vyhozené peníze. Nechápu.
To chápu, ale když má z toho panickou hrůzu, tak jí to opravdu jen tak nevysvětlíš… ![]()
Ale, nemůžeš jí zase nechat trpět. Stejně se tomu nakonec pravděpodobně nevyhnete, když se nechce nechat ošetřit jinak.
Mnohe deti mely mnohem vic uspani. Ja bych rozhodne sla do analgosedace. Toho strachu se snadno nezbavi.
@Velryba černá píše: Více
Ono to jde i jinak? U nás se rajský plyn inhaluje normálně maskou. Jenže je pravda, že dcerka se tak moc zhluboka nedokázala nadechnout.
Nemáš moc jak ji připravit. Bolest tam prostě bude at už před nebo po zákroku… když ji budeš nalhávat, bude to ještě horší…
Až bude větší, tak možná pak to bude lepší… ale většina lidi nemá ani v dospělosti zubaře ráda…
U takhle malé dcerky, bych rozhodne volila analgosedaci. Co ji třeba vysvětlit, že díky tomu to nebude tak hrozný a následně jet pak za odměnu na nějaký výlet? Aby na to tolik nemyslela a ten den si trochu užila?
Ahoj, dcerka 7 let právě poprvé odešla od paní zubařky bez opravy zubů. Má obrovský strach z injekce. Bohužel jí rostou zoubky křivě a i když čistíme sonickym kartáčkem a používáme mezizubní kartáček, má u bodu dotyku kazy. Musíme teda ještě přidat zubní nit. To už děláme. Bohužel stávající kazy je nutné opravit.
Doma vysvětlujeme, trénujeme, mluvíme. No tak u paní doktorky půl hodiny řičela a pak se šlo domů. Kdyby neměla chycený druhý zub, asi bysme ji v tom nechali. Takhle je nutné ten zub opravit.
Je tu možnost analgosedace, do toho se nám moc nechce. Nebo ji v tom nechat vykoupat, až ji to začne pořádně bolet. Nebo jí pomoci se toho strachu zbavit, ale nenapadá nás, jak to udělat.