Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
už se i narodilo dítě se zubama, takže to asi možný je. Otázkou je, za jak dlouho zoubky vylezou, někdy to trvá i měsíce…
L.
Ahojky, taky mi teď vyprávěla kamarádka, že s ní v porodnici byla maminka, co se jí narodilo dítko se zoubkama
..
Honzík měl asi před měsícem podobné příznaky jako popisuješ, ale zatím se nic neděje…
Petrajda: no přesně, u nás taky, pár dnů brečavých, pak klid, pak zase a po třeba 2 měsících najednou 2 zuby naráz. Má si prý člověk představit, jak bylo nepříjemný, když nám rostly osmy a děti chápat ![]()
Taky jsme měli kolem dvou měsíců super slintací období. Dávala jsem i bryndák, ale zuby to nebyly
Teď malá slintá zase do pusy nacpe všecko co jí přijde pod ruku včetně ruky ta je nejlepší
teda kromě cumlíka
a zuby zatím nevidím ![]()
Ahoj,
můj malý slintal už od narození a po dvou měsících začal ještě více. Teď je mu necelých 5m a ruce má pořád v puse, kouše do dudlíku, do hraček, ale zuby zatím nikde. Podle mě je to normální, ale myslím si, že pokud má nateklé dásně, tak by to opravdu mohly být zoubky.
Však uvidíš, něco se z toho třeba vyklube ![]()
Lasicka píše:
Petrajda: no přesně, u nás taky, pár dnů brečavých, pak klid, pak zase a po třeba 2 měsících najednou 2 zuby naráz. Má si prý člověk představit, jak bylo nepříjemný, když nám rostly osmy a děti chápat
No, jenže mně ještě osmičky nerostly
, tak si to nemám jak představit
…
Jo, jo, kolem 2m malá slintala šíííííleně ( bryndáky nestíhaly, když jsem jí držela na ruce - letadýlko, tak jsem zároveň za sebou táhla hadr na podlahu), ale zuby to nebyly. Teď už se zoubky začínají klubat,takže „paráda“. Jinak se zubama se narodil i Napoleon a Ludvík XIV (?).
Petrajda: tak mě rostly dlouho a stálo to za to - neustálá tupá bolest nakonec půlky hlavy, nevíš, jak si pomoct, nakonec mi museli 2 zuby obřezat, zatuhla mi čelist, nemohla jsem vůbec otevřít pusu… takže chápu, že to s mimčama může pěkně cvičit…
Lasička
ahoj, mám 7 týdeního syna a mám pocit, že mu dole začínají růst ty 2 prostřední zoubky. Poslední dobou strašně slintá, furt si strká pěstičky, vyžaduje dudlíka a i při kojení trošku „kouše“. Můžou to být zoubky? Není to brzy?