Zase ty zoubky?

Tea
116
10.6.08 10:46

Zase ty zoubky?

Ahojky, tak jsem tu opět s dotazem ohledně růstu zoubků. Nedávno jsme měli takový problém, že holčička nechtěla jíst a opravdu se jí cca za týden prořezali dolní dva zoubky. Teď asi 14 dní je dcerka zase protivná, pořád kňourá, nic jí moc nebaví a teď poslední dva dny zase hůř jí (i když u nás je s jídlem pořád problém, jsme malí nejedlíci). V pusince nikde nic nevidím, ani se mi nezdá, že by víc slintala (jak kdy) a do pusinky si hračky taky nijak zvlášť nestrká. A tak se chci zeptat, jakou máte zkušenost a jak dlouho byli třeba vaše dítka mrzutá než se jim prořezali zoubky? Jak dlouhý jste měli interval mezi růstem dolních a horních zubů? Děkuji moc za každou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
10.6.08 11:06

Ahoj Teo,my měli také nejdříve 2 dole a po 14 dnech mu vyrostl nahoře a ted po týdnu další opět nahoře také špatně jí a je uknouraný,ale máme tu mastičku a docela mu pomáhá,když je nejhůř namažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.6.08 11:10

ahoj, Matýskovi vyrostli první dolní dva ve 4,5 měsících a další čtyři horní vyrostli najednou v půl roce. To bylo skoro bez kňourání, až jsem se divila. Ani nijak zvlášť neslintal. Ted je mu devět měsíců a je už týden protivný, nic ho nebaví. Včera jsem koukala, že se mu dole asi prořezává zoubek. Tak to bude asi protivný od toho. Jinak Matýsek jí pořád, zuby nezuby, jak vidí jídlo, už se třepe blahem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
10.6.08 11:48

Ahoj, my se zoubky žádné zvláštní problémy neměli a nemáme (zatím, snad nám to vydrží), pouze když byl malý, víc jsme kojili než jedli a teď když se prořezávají zadní zoubky pro změnu občas odmítá teplé, nahradíme kaši jogurtem dáme víc mlíčka a je spokojenost.
Ať vás zoubky moc netrápí a jste ok. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
10.6.08 21:01

Tina byla pokaždé tak týden před prořezáním, více ospalá , méně jedla a hlavně moc v noci nespala, spíše se hodně budila a často plakala. Teploty neměla, možná jen lehký průjem. No a za ten týden (+,– nějaký ten den )byl zoubek na světě.
A poprvé jsme našli dolní jedničky a za 14dní horní. Pak dlouho nic a nakonec dvojky nahoře vylézaly asi v 10měsících. A pak to šlo ráz naráz a nyní ve 14 měsících máme deset zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.