Jak se pozná růst zubů?

Tea
116
19.5.08 12:35

Jak se pozná růst zubů?

Ahoj, moje 6 měsíční holčička odmítá razantně poslední týden jídlo a je mrzutá, pořád si něco dává do pusinky a hodně slintá. Dneska je to obzvlášť strašný, od rána vypila jen 120 ml mléka, nechce ani moc příkrmy, občas se napije čaje, ale to také není žádná sláva. Dcerka nikdy nebyla velký jedlík, je to takovej malej nežera, ale když už jsem nevěděla co s ní, tak aspoň v noci se hezky napila a to na ní teď taky neplatí. Začne tahat a pak začne dudlík od lahvičky vystrkovat ven z pusy. Dneska jsem se jí dívala do pusinky a má dole na dásničce takovu jako tečku, nebo čárku, okolo bílou, uvnitř tmavší, tak nevím, jestli jí nerostou zoubky. Už jsem z toho trochu na nervy, protože o ní mám strach, když takhle nejí. Máte někdo také takovou zkušenost, že by při prořezávání zoubků vaše děti nejedli? Zítra jdeme k doktorce na prohlídku, tak jí to samo řeknu, ale i tak se klepu, čím to může být, že nechce jíst. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21655
19.5.08 12:54

Teo, neboj se! podle mě to jsou na 99% zuby.
Klárka měla taky stavy, kdy nechtěla jíst. a nebo si vzala do ruky piškot, kousla do něj a s velkým křikem obloukem letěl přes půl místnosti…
pravda je, že týden je docela dost dlouhá doba. ale jestli se jinak chová relativně normálně a má normální stolici a močení, tak to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
19.5.08 12:57

Hlasuju pro zuby, a pomalu už zkoušej cinkat lžičkou - aspoň budeš za to utrpení odměněna až to zacinká.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.5.08 12:59

Teo,
u nás to začalo úplně stejně, malá odmítala papat, dala si jen něco studeného (ovoce, jogurt), v noci se často budila s pláčem, mlíčka taky moc nepila, celý den byla ukňouraná a ještě k tomu měla tři dny teploty. Poté se na dolní dásni objevila bílá tečka, pak taková tmavá čárka a to už byla malá zase v pohodě, za chvíli potom se prořezal zoubek :D
U vás to bude nejspíš podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
19.5.08 14:34

Také hlasuji pro zuby. Konkrétně u nás ta stejná situace byla poslední tři dny. Ale malá má už šest zubů, tak se musím mrknout do pusinky. Jestli se tam už zase něco neklube. Kdyby byla moc protivná, tak můžeš zkusit gelíky na prořezávání zoubků. Třeba my jsme měli Babydent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
19.5.08 21:34

Ahoj my jsme se nevyspali vždy tak týden před prořezáním zubu, říkala jsem si vždy, co se s naší dcerkou děje. A pak se pomalu začalo projevovat silnější slintání a pořád něco v pusince. Já jsem sice nikdy neslyšela pověstné cinkání lžičky nebo zvonění lžičky o zoubek, protože jsme používali plastové lžičky, ale pokaždé když se malá usmála, se na mě cenil nějaký nový zoubek… Ale nikdy jsme neměli nějaké horečky nebo teploty při prořezávání,jen trochu míň jedla.
Koneckonců, když dospělého bolí zub, je také nevrlý, málo jí, skoro nespí.
Co, pak mají dělat naši drobečkové…?
„Co se v mladí naučíš, ve stáří jakobys našel“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.10.10 12:17

ahoj, mám jen dotaz, jestli je normální, že při prořezávání zoubků miminko vyplazuje jazyk, takovým srandovním způsobem. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.10.10 13:47

Malá mi začala jako první šíleně slintat, pak plivat dudlík (který stejně moc nemusela), následovalo tahání se za ouško, mrzutost, špatný spánek, červené tvářičky a lehká teplota a do 3týdnu se prořezal první zoubek. Vše se uklidnilo a já si oddychla. Pak přišelo to samé, ale xnásobně horší, trvalo to cca 3 dny a malé se prořízly 3 zuby najednou!!! :cert: Fakt mazec. A od té doby je s přestávkama pořád na prsu, protivná, uplakaná a špatně spinká. Když jí namasíruju dásničky Calgelem, hodně to pomůže, taky chladivé kousátko nebo jen tak prstem masírovat dásně a při teplotě jsem 2× dala Nurofem (po konzultaci s Dr.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.10.10 14:00
zavjej píše:
ahoj, mám jen dotaz, jestli je normální, že při prořezávání zoubků miminko vyplazuje jazyk, takovým srandovním způsobem. Děkuju

Ahoj, malá začala jazyk stáčet do ruličky a „přežvykovala“ ho mezi rtíky a špulila u toho pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.10.10 17:35

ahojky mám 3m holčičku a začala teď vyplazovat jazýček, neskutečně slintat, pořád rve ručičky do pusinky a žužlá je a bývá mrzutá…myslíte že už je možné že by šlo o růst zoubků???přijde mi to brzy už jsem ale viděla že se to stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.12.10 11:58

Taky se chci zeptat za 14dní mame 3měsíce a Vikuš začala víc slintat pořád si dává něco do pusinky začala mi víc cumlat dudlík a řekla bych že tak návalově má horkou celou hlavičku pak brečí a papat mi nechce,zkoušela jsem jí šahat do pusinky,ale nepoznám to řekla bych že dole pod jazíčkem jsem i nahmatala takový mini hrbolek ale nic tam nevidím,teplotu nemá.Plaká jen když má horkou tu hlavičku,kamarádce vylezli zoubky v 11.týdnech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
29.3.11 11:43

Ahojky…mám skoro 4. mesíšního chlapečka, nedávno mi pár dní profňukal a dnes jsem mu na dásni,přesně v místě špičáku našla bílou tečku…už jí tam má druhý den…může to být zub?? podle toho co píšete. tak by to byl začátek zoubku, jenže když jsem byla u doktora a ptala se na to fňukání,že si pořád něco strká do pusiny, tak jestli to nemoho být zoubky,tak na mě koukal jako na blázna… :cert: poradíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
29.3.11 11:49

To zoubek bude.dej tomu čas než se úplně prořízne.Našemu malému je 8 měsíců auž pofňukává asi 3 týdny.všechno strká do pusinky,okusuje maminku a hrozně slintá.ty doktoři občas koukaj jak blbci,ale s tim nic neneděláme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
29.3.11 11:50

zoubeček jsme ale zatím nenašli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
29.3.11 11:53

já jsem taky oběvila jen tu tečku,tak uvidíme…ale taky strčí do pusy to co vidí,vypadnu mu dudlím,tak si nacpe do pusy plínu co leží kousek od něj…hračky a ani moje rameno neni k zahození… :lol: tak uvidíme…určitě brzo najdeš zoubek…koukej i dozadu…sestřenčiný dceři se jako první vyklubala stolička :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.