Jak se pozná růst zubů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6819
29.3.11 11:53

já jsem taky oběvila jen tu tečku,tak uvidíme…ale taky strčí do pusy to co vidí,vypadnu mu dudlím,tak si nacpe do pusy plínu co leží kousek od něj…hračky a ani moje rameno neni k zahození… :lol: tak uvidíme…určitě brzo najdeš zoubek…koukej i dozadu…sestřenčiný dceři se jako první vyklubala stolička :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
29.3.11 12:01

koukám všude,ale zatím nic :nevim: .až najdu dám vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
29.3.11 12:03

určitě dej…já dám vědět až se to začne podobat zoubku.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
29.3.11 12:06
zavjej píše:
ahoj, mám jen dotaz, jestli je normální, že při prořezávání zoubků miminko vyplazuje jazyk, takovým srandovním způsobem. Děkuju

u nás jo, dcerka má pořád vyplaženej jazyk a slintá jak ďas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.11 03:09

ahoj ja mam skoro 4 mes. holcicku.S vyplazovanim a ruznym srandovnim rolovanim jazyka mam take zkusenost, ale spis mi to prislo jako by si ho cvicila a pote den ode dne zkousela nove „hlasky“.Jinak mala taky strasne slinta a neustale neco doslova zvyka..Dudlik moc nemusi ale obcas si jej do pusy vezme a pak jej prezvykuje-masaz dasen nebo zklidnovani.Spodni dasnicka ma trosku nabehle.Myslim ze asi staci pozorovat jak se prcek chova a taky zmeny v pusince :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
9.5.11 14:00

ahoj holky..tak mi už máme od včerejška zoubek…vyklubal se na uplně jinym místě než byla ta bílá tečka :mrgreen: tečka zmizela ve chvíli,kdy se začal prořezávat zoubek…takže máme pravou spodní jedničku,ta vedle vyleze pravděpodobně do pár dní… :lol: tak ať vám mimisci při růstu moc nepláčou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evina1989
15.2.13 09:49

Ahojte maminky, chci se zeptat, možná to tu někde bylo, ale nečetla jsem všechny přispěvky…je to asi tak 3 týdny, malej měl tak 3 dny horečku skoro 39st., pak byl klid, v noci spal jakžtakž..ale tedka asi od uterka, je protivnej mrzutej v noci spí tak hodku a začne knourat tak mu dam napit a dudlika a je tak nahodku dvve klid, ale kolem 5-6 zacne brecet. je nám 6m. prestala sem minuly tyden kojit, jelikoz mi vsechno vyblinkal a přes den prso moc nechtel, jen vnoci. pres den breci pisti vzteká se, a hodne casto po jidle blinká.. ale zase vsechno strká do pusinky, rucicky hracky atd..už nevím jak dál, nevím jeslti je to zoubkama, protože na dásničkách nic nemá… nebo jeslti to je tim že sem ho přestala kojit…:(poradíte mi? :roll:

• Citovat
  • Upravit
12505
23.2.13 14:41

Ahoj malej už má dolní dvě jendičky od 6měs
Tět mu tejden leze horní dvojka, jen se nechce prožíznout..
Má tam tejden tečku tmavou, někdy trochu krve, lžička ještě necinká..
Není to nějakej zánět?
Je tam jen ta tečka jako když se klube zoubek, ale je taková tmavá nemuže to být zanícení, jen ten tejden špatně večer spí jinak v pohodě..Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
24.2.13 11:09
@VandaV píše:
To zoubek bude.dej tomu čas než se úplně prořízne.Našemu malému je 8 měsíců auž pofňukává asi 3 týdny.všechno strká do pusinky,okusuje maminku a hrozně slintá.ty doktoři občas koukaj jak blbci,ale s tim nic neneděláme…

Ahoj chtěla bych se zeptat taky na zoubky. U nás to má zatím pruběh tak, že malá byla 3 týdny nevrlá hodně často se budila s hysterickým pláčem za spaní a bylo to čím dál horší. Nasadila jsem Viburcol čípky a začíná se to klidnit.Ted je přes den docela v pohodě, ale hodně slintá a všechno do pusynky. Kontroluju stav a máme pod spodníma dásněma takové tři čárky vedle sebe :nevim: a přijde mi to jako by postupovali směrem nahoru k dásím už jsou cca 2 mm od vrchu dásní můžou to být zuby? Jak dlouho to muže ještě trvat, naž se vyklubou zuby ve? Co se týče jídla tak to jí skoro nutím, jelikož dá pár lžiček a pak nechce otvírat pusu, ani za nic. Ráno je jogurt ten je studený a to jí jde, spíš dává přednost řídké kašovité hmotě než hustšímu zeleninovému příkrmu, který má k obědu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
8.4.14 11:26

Ahoj holky, vezmu to od začátku.
Ve čtvrtek a v pátek v noci měl malej teplotu, vždy max. 38°, rudé tváře, hodně se budil, tak jsem dávala pít hodně vody. Před den byl vždycky v pohodě bez teploty. Myslela jsem, že zuby. V sobotu už teplotu neměl a v neděli jsem si všimla takové vyrážky nebo tak něco na bříšku a zádičkách. Zprvu jsem myslela, že potničky, ale ty vypadají jinak, vyrážka nebyla vystouplá, spíš takové světlé růžové flíčky, ale fakt světlé. Tak si říkám, průběh odpovídá šesté nemoci…? Jenže podle fotek na netu, bývá ta vyrážka mnohem tmavší, tak nevím. Dneska, v úterý, už ji má sotva viditelnou, je bez teplot, ale je pořád neustále ukňouraný, jídlu moc nedá (to už nedal včera), a je hrozně spavej. Vždycky si hraje tak hoďku maximálně, pak začne kňourat a ve výsledku chce jít spát. Položím do postýlky a spí.
Myslíte, že to může být k zubům nebo mám letět k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
8.4.14 11:38
@Lejaa píše:
Ahoj holky, vezmu to od začátku.
Ve čtvrtek a v pátek v noci měl malej teplotu, vždy max. 38°, rudé tváře, hodně se budil, tak jsem dávala pít hodně vody. Před den byl vždycky v pohodě bez teploty. Myslela jsem, že zuby. V sobotu už teplotu neměl a v neděli jsem si všimla takové vyrážky nebo tak něco na bříšku a zádičkách. Zprvu jsem myslela, že potničky, ale ty vypadají jinak, vyrážka nebyla vystouplá, spíš takové světlé růžové flíčky, ale fakt světlé. Tak si říkám, průběh odpovídá šesté nemoci…? Jenže podle fotek na netu, bývá ta vyrážka mnohem tmavší, tak nevím. Dneska, v úterý, už ji má sotva viditelnou, je bez teplot, ale je pořád neustále ukňouraný, jídlu moc nedá (to už nedal včera), a je hrozně spavej. Vždycky si hraje tak hoďku maximálně, pak začne kňourat a ve výsledku chce jít spát. Položím do postýlky a spí.
Myslíte, že to může být k zubům nebo mám letět k doktorovi?

Vyrazka u zubu neexistuje snad. Di k doktorovi u rustu zube muze byt teplota 38 prujem, nechutenstvi (nase mala treba odmita lzicku) nevrlost nespavost, deti potrebuji vic chovat maji zarudle tvare ale tohle urcite neni zoubky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
8.4.14 11:49

Presny zacatek…nam takhle zacala jeste k teplotam ryma, pak po 2 dnech zacal syn kaslat, teploty prestaly, taky jsme mysleli ze zuby, mel i otelke danse. jenze po dalsich 2 dnech zacal pri dychani chcet, a sypat a prestal mi jist i pit, max jsem do nej dostala trosku mlicka (20ml, zakuckal se a ekl se).Vyrazka na celym hrudniku, zadecku a zadech(pozdeji pri lecbe vymizela-virova vyrazka).Takze z obavy z dehydratace jsme jeli k dr. A byla to obstruktivni bronchitida jako blazen-nejedl, nepil, protoze se mu spatne dychalo a proto pak byl porad unaveny a spavy aprotivny.. 6 dni v nemocnici na inhalacich a jak se mu roztahly prudusky, mohl zase dychat a rozjedl se jako prestim.Ted uz je ok. Pokud si nejsi necim jista, cokoli se ti nezda, radsi jdi k dr.,nema cenu to podcenit. Radsi trikrat zbytecne, nez jednou pozde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
8.4.14 11:53

@xmellonekx
Ježiš to je hrozný :(
Tak on naštěstí normálně pije tekutiny, mlíko taky, sice nedá celou dávku, ale to se stávalo už dřív… Až se vzbudí, kouknu na tělíčko, na tu vyrážku, myslím, že už taky zmizela.
Ale třeba jogurt na odpolední sváču dlábí jak divej - chladnější jídlo mu jde lépe.
Spíš mě zaráží ta zvýšená spavost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
8.4.14 12:10

@Lejaa doufam ze jsem te nevidesila:) Spis ma zkusenost, proc radsi doktor.
Nebudi se ti v noci casteji, nebo sebou vic mele? Ze by si v noci neodpocal a dohanel pres den?
Co zkusit aspon zavolat doktorce, popsat ji prubeh a pak by ti rekla, jestli radsi prijet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
8.4.14 12:20

@xmellonekx
No, popravně docela vyděsila:))
Budí se tak nějak pořád stejně.. už asi 2 měsíce.:)
Pořád si říkám, že je třeba unavený z těch zubiků, že ho to třeba bolí a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.