Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hledala jsem něco podobného, ale takovou diskuzi jsem nenašla.
Jája má na dásnech takové tmavé fleky. Když jsem to našla poprvé, tak jsem se lekla, že mu hned poleze černý zub, ale pak to zmizelo. Teď se to postupně objevuje na více místech. Má 6 zubů a před tím to nikde neměl, až teď v místech , kde budou stoličky. Vypadá to jako modřiny. Může to být nějaký náznak, že mu polezou zuby??? Nebo se třeba zranil, jak všechno okusuje???? Jsem zvědavá, jestli se to u vás taky objevilo. K zubaři ho chci vzít sebou na podzim a tak nevím, jestli se na to raději nezeptat dřív.
Moc díky za reakce Kati a Jája (13 měsíců)
Je klidně možný, že se jedná o modřinu, jak se zuby tlačí ven. Synovi zase vylezlo jakoby maso z dásně při posledních stoličkách, hned se to zatáhlo, jak vylezly ![]()
Ahoj, budou to zoubky ![]()
Elda měl taky úplně černou dáseň, byla jsem s ním u dětské doktorky (kvli něčemu jinému) a ta mi potvrdila, že tam má krevní podlitinu, protože se mu klube stolička . Ale asi to zas tak časté není, protože kvůli tomu volala zubařce.
Ať malému zoubky brzo vylezou a máte klid ![]()
Ahojky,
zrovna takovou diskusi jsem hledala. Synovi rostou horní řezáky. A včera se mu udělal na dásničce vlastně na zoubku, který je těsně pod dásničkou černý flíček. Mysleli jsem jestli to není kaz. Tak jsem trochu klidnější, že je to snad modřina. Uvidíme, až se zuban vyklube
.
Mimochodem, může být zub zkažený ještě takhle neprořezaný???
Nám se modřiny na dásních objevily včera. Abych se přiznala, tak mě to dost vyděsilo. Zítra jdeme na kontrolu k lékaři, jsem zvědavá, co na to řekne. Oliverek to má v místech, kde by se měly prodrat stoličky. Je to boj s těma zoubkama ![]()
broskvicka6791 píše:
Ahojky,
zrovna takovou diskusi jsem hledala. Synovi rostou horní řezáky. A včera se mu udělal na dásničce vlastně na zoubku, který je těsně pod dásničkou černý flíček. Mysleli jsem jestli to není kaz. Tak jsem trochu klidnější, že je to snad modřina. Uvidíme, až se zuban vyklube.
Mimochodem, může být zub zkažený ještě takhle neprořezaný???
já myslím, že zub by neměl být zkažený dřív než se vyklube. Bakterie, které dělají zubní kaz jsou v ústech. To je aspoň můj názor ![]()
Předchvílí jsme dorazili od lékaře. Řekl nám, že se to není běžné, ale že se to stává, že při růstu zubu praskne nějaká cévka a ta způsobí modřinu. Prý to Oliverek nemá moc velké, tak se s tím nemusí nic dělat:-)
Aspoň nějaká pozitivní zpráva ![]()
ahoj, taky to máme u druhýho řezáku,lekla jsem se,že je to kaz, ale pak jsem usoudila, že to bude asi podlitinka, jak se ten zub tlačí ven. Tak uvidíme.
Ahoj, naše dcerka to má taky. Je to vlastně krevní podlitina, která znamená, že zoubek povyrostl v dásnu příliš rychle a tím se tam uvolnila kapička krve, která je tam teď volně. Když je to hodně bolestivý dá se zajít k zubaři a ten to propíchne, ale náš řekl, že to ještě není ten případ. Často jsou s tím rychlejším růstem spojený i silnější jiný příznaky. Průjem nebo zvýšená teplota.