Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle mě je úplně normální. Malá má 4 a používá vydlicku, lžíci, nůž jen občas. Neměla ráda malování pastelkama klasicke omalovánky ji chytl až teď… Ale milovala třeba malovat vodovkama třeba na krabici.. Vytvářet domeček pro zvířátka… Pak ji zaujaly fixy a nůžky a pak teprve nějaké klasické kreslení a křídy! Doporučuji… Ale určitě ve 2 letech u toho nevydržela hodinu… Šla do školky 2 A 8m…a když se zpětně podívám jaký to byl pindulka… Ach ják já jsem na ni byla náročná… Nenechte se rozhodit okolím… Vše bude dělat nebojte
@Anonymní píše:
Už fakt nevím co mám dělat aby se dcera něco naučila, budou ji za pár dnů dva roky a neumí jist sama lžičkou(jen rukama),neumí si malovat. Je strašně hákliva na ruce, nemá ráda když ji je někdo drží, takže ji nemůžu ani ukázat jak třeba malovat, cokoliv chci dělat s ní, tak nechce. Je nekontaktni. Snažím se jí třeba učit barvy pomalu a vůbec ji to nezajímá. Jinak je v pořádku, začíná mluvit, pomazli se jen když něco chce(pustit pohádku-je vycurana) a nebo když se jí něco stane. Děti kamaradek jedí pomalu priborem a vydrží si malovat třeba hodinu, ona dělá s těma pastelkama jen blbosti. Je to tak se vším…achjo
Jejda, vůbec neřeš, co umí děti kamarádek. Každé dítě je jiné a každé dítě se různé věci chtějí učit v různém období. tak spíš sleduj, co jí teď zrovna baví a v tom ji podporuj!!! nočník? Nebýt miniškolky, kde to táhly ostatní děti, by na záchod začal chodit o mnoho později… běžte ven je krásně a nechej ji poznávat svět po svém ![]()
@Anonymní píše:
Jejda děkuji trošku jste mě vrátili na zem-asi. Byla jsem z toho taková ve stresu a pořád se snažím, aby se ona snažila a stejně je to k ničemu, jen jsem se bala jestli na ni. nejdu špatně a něco nezanedbavam a nejsu špatná matka..i Kdyz určitě bych mohla být lepší. Ale děkuji,nebudu.to teda tak řešit a dám ji čas… to stejný s učením na nočník…vykakala se do něho dvakrát v životě a když je bez pliny, tak akorát pocura celý byt.
Moje dcera má 2,5 let. Že by si malovala hodinu, to fakt ne, spíš tak 5 minut…
U ničeho moc nevydrží. To můj syn si ve 2 letech pořád něco skládal. Je to taky povahou. Dcera umí jíst lžící, ale příborem fakt ne. To až teď můj 6ti letý syn. A na nočník jsem malou učila v létě, všude čůrala, pak na podzim, když jí byly 2 roky, a taky nic. A až v únoru to pcchopila a začala jsem jí na nočník učit. Chce to čas a když tedy počůrá byt, tak na to ještě není připravená. Zkus to v létě… ![]()
@Anonymní píše:
Už fakt nevím co mám dělat aby se dcera něco naučila, budou ji za pár dnů dva roky a neumí jist sama lžičkou(jen rukama),neumí si malovat. Je strašně hákliva na ruce, nemá ráda když ji je někdo drží, takže ji nemůžu ani ukázat jak třeba malovat, cokoliv chci dělat s ní, tak nechce. Je nekontaktni. Snažím se jí třeba učit barvy pomalu a vůbec ji to nezajímá. Jinak je v pořádku, začíná mluvit, pomazli se jen když něco chce(pustit pohádku-je vycurana) a nebo když se jí něco stane. Děti kamaradek jedí pomalu priborem a vydrží si malovat třeba hodinu, ona dělá s těma pastelkama jen blbosti. Je to tak se vším…achjo
každé dítě se to naučí, některé dřív některé později a určitě to nebudou dělat, protože my to tak zrovna chceme, tvoje dcera je normální, užívej si ji a neřeš..
@Anonymní píše:
Jejda děkuji trošku jste mě vrátili na zem-asi. Byla jsem z toho taková ve stresu a pořád se snažím, aby se ona snažila a stejně je to k ničemu, jen jsem se bala jestli na ni. nejdu špatně a něco nezanedbavam a nejsu špatná matka..i Kdyz určitě bych mohla být lepší. Ale děkuji,nebudu.to teda tak řešit a dám ji čas… to stejný s učením na nočník…vykakala se do něho dvakrát v životě a když je bez pliny, tak akorát pocura celý byt.
Nevidím na tvém dítěti nic divného. Náš malý se naučil čůrat do nočníku ve dvou a půl, kakat ve třech, lžící jí ve svých čtyřech všelijak stále a barvy se naučil teprve nedávno a když namaluje hlavonožce, tak se raduji, že něco na ten papír vyplodil a psycholožka řekla, že jeho výkony odpovídají věku, takže nepanikař, máš normální dítě.