Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč si rezignoval? Třeba právě proto hledala něco jiného, nějaké city, které se jí doma nedostávali.
Já jsem na vztah nějak rezignoval přestal jsem si manželky věnovat
Už jsem to tu myslím psala, ale říká se, že když žená hledá jinde, tak už má teda sakra důvod. Je dobře, že uznáváš i svůj díl viny na tom, co se stalo - nepracovali jste na vztahu, kašlal jsi na to. No ale stalo se. Teď záleží na tom, jestli chce zůstat manželka s tebou a jestli chceš zůstat ty s ní. To by byl možná ideální stav, kdybyste se usmířili, na druhou stranu si polož otázku, jestli jí stále miluješ a jestli jí dokážeš odpustit, aby to pak pořád neměla na talíři a neodešla nakonec sama. Ať to nějak dopadne. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, vím že do této sekce přispívají většinou ženy, ale bohužel v životě nastanou situace kdy se i muž do úzkých. S manželkou jsme svoji celkem 6 let máme dvojčátka, pěkně vybavený byt a auto. Prostě to co jsem si vždy přál. Ale po narození dvojčátek přišel zlom jsou jim dva roky nerozumíme si tak jako dříve hádky kvůli maličkostem. Já jsem na vztah nějak rezignoval přestal jsem si manželky věnovat nikdy jsem nikomu nevěřil ve vztahu tak jako jí. Tento týden se moje obavy naplnily a objevil jsem jí nevěru. Všechno mi sama řekla jak to bylo bylo všechno kromě pohlavního styku. Bohužel byly v tom i city. Vše vyšlo najevo poté co jsem zjistil nevěru. Nejdřív člověk jen má podezření potom otevřu korespondenci skype, mail atd pracuji v IT takže pro mne nebyl problém zjistit veškerá hesla pořád jsem doufal že nic nenajdu a že se budu stydět a nebudu se v zrcadle sám na sebe podívat. Bohužel jsem se nemýlil. Děkuji vám za jakékoliv odpovědi. Jsem teď momentalně v nepoužitelném stavu tak i ten článek je takový zmatečný.
Nejvíce se rozcházejí dvojice s malými dětmi, podle statistik. Většinou proto, že muži ve vztahu nejsou šťastní a většinou jsou to oni, kdo si najdou někoho jiného.
U tebe to bylo jinak, možná jsi měl i štěstí, že jsi na nevěru přišel dřív, muži na ni přijdou, až když si jejich žena balí kufry a odchází za jiným. Teď je otázka, co s tím chceš dělat? Jestli ji nechceš opustit, budete muset vyřešit ty problémy, které vyšly na povrch po narození dvojčat.
A ta nevěra byla až potom, co jsi se jí přestal věnovat? Jestli ano, pak je myslím důvod jasný. Teď záleží, co oba chcete - jestli chce s tebou manželka zůstat a vyřešit váš vztah a ty jsi ochotný nevěru odpustit. Každopádně na sobě budete muset oba zapracovat, možná by nebyla na škodu manželská poradna
Myslím, že sis odpověděl sám větou… Já jsem na vztah nějak rezignoval přestal jsem si manželky věnovat… Proč si rezignoval, proč ses to nesnažil řešit.. v tom bude asi problém
My to mame podobne doma od kdy se narodila dcera tak manžel na mne nema čas, ani nema naladu se mne dotknout, polibit, nic proste když sme doma tak si sedne k pc a nevenuje se ani mne ani dcere,
intimnosti u nas nebily asi 101mesícu, a nechápu jak tak naruživí chlap nema vubec chut, a prestane se venovat rodine, porád mne beha v hlave zda nekoho nema, a když z nervu po nem vyjedu a reknu mu že mu neverím tak je ješte urazení, Trapy mne to sme jen rok manžele, a manžel za slobodna bil pekne kvítko, tak se bojim zda mne nepodvádi
Chapu jak se citis, a verím že je to težke, no treba si sednout a promluvit a najst spravnu cestu.Mne se to vyklada ja sama navím co bude u nas,
![]()
A kvuli cemu jste si prestali rozumnet? Zes byl dlouho v praci? Ze jste si nepovidali? My meli krizi taky, taky jsem mela moznost manzela podvest a i on me, ale neudelali jsme to ani jeden z nas Pak jsme se s manzelem pohadali a vse si vyrikali a zacli se oba snazit. Jeli do prirody a pracovali na vztahu. A ted je to zase mezi nami hezky. Mame taky 2 deti - 2 roky holcinu a 9 mesicniho kluka, takze jsem taky v jednom kole. Ale manzel se doma snazi - uvari, hraje si s prckama.
Nedovedu si představit, že mám doma dvě malé děti, které potřebují spoustu mého času, péče, trpělivosti a manžel se ke mně otočí zády.
Měla bych více začít děkovat mému muži za všechnu trpělivost a lásku i přesto, že jsem často unavená, protivná a urážím se.
@Anonymní To jsi vydržel dlouho se nepodívat, možná to byla i chyba, řešit to dřív, tak to mohlo být snadnější, rok nevěry je velmi dlouhá doba a něco to vypovídá.
Je mi to moc líto. Nějak se poslední doboru setkávám dost s chlapy, kteří řeší nevěru. Jak tu holky už napsaly, teď je otázkou, jestli chce s tebou manželka zůstat. A jestli to chceš i ty a odpustíš ji to. O tom jste ještě nemluvili, jak to chce manželka řešit?
V dnešní době většina žen už odmítá hrát trpitelskou roli rodiče, kde se obětuje pro manžela a děti.. A tak se problém řeší tak, že pokud nejsou jisté potřeby k dispozici doma (pocit porozumění, pohlazení, pohoda, sex), hledají se jinde.. A dnešní muž?? Jen smutně přihlíží a rezignuje.. Rada?? Pokud o rodinu vážně stojíte, začněte bojovat
Řekněte ženě, že ji milujete a nejen ji, ale celou rodinu a že se jí prostě tak snadno nevzdáte.. Věnujte jí čas. Zajděte třeba i do poradny a nevzdávejte to. Nevydírejte ji přes děti a rodinu. Musí vědět, že Vám jde především o ni, neboť potřeby, jež uspokojuje jinde, mají co do činění s ní samotnou, s jejími city. Když nic jiného, budete se pak moci sám sobě podívat do očí a říct, že jste udělal co se dalo.. Vše s Láskou samozřejmě. Ublíženecké scény jsou o ničem. Jen ponižují a v ženě vyvolávají odpor.. Tak buďte chlap a nedejte to, co milujete..
Hodně štěstí.. ![]()
Jsem ten anonym, který založil téma bylo mi řečeno místo toho aby jsi šel s námi ven tak si jdeš do dílny dělat ty svoje věci jinak co se týče chodu domácnosti tak dělám veškeré práce vysávání, mytí nádobí, mytí koupelny záchodu atd starani se o deti když nejsem v práce bylo mi řečeno kdybych se na ty věci vykašlal a staral se o manželky resp. o náš vztah tak udělám lépe než když je byt jako klícka připadám si jako trouba manželce chci odpustit jen to mám pořád v hlavě nejde to dostat pryč
Milý zakladateli, problémy jsou všude, pokud se s dotyčným nevyspala, nehrotila bych to do detailů. Pokud sis ji přestal všímat, ona si jen našla to, co ji chybělo, nerozbila vám rodinu, ale brala si jinde to, co ty jsi ji přestal dávat. Není první ani poslední, spíše se zamysli nad tím, jak ji získat zpět a vše urovnat. Kdyby ona začala kašlat na tebe, dopadlo by to nejspíše obdobně a troufnu si říct, že ještě hůř
Dobrý den, vím že do této sekce přispívají většinou ženy, ale bohužel v životě nastanou situace kdy se i muž do úzkých. S manželkou jsme svoji celkem 6 let máme dvojčátka, pěkně vybavený byt a auto. Prostě to co jsem si vždy přál. Ale po narození dvojčátek přišel zlom jsou jim dva roky nerozumíme si tak jako dříve hádky kvůli maličkostem. Já jsem na vztah nějak rezignoval přestal jsem si manželky věnovat nikdy jsem nikomu nevěřil ve vztahu tak jako jí. Tento týden se moje obavy naplnily a objevil jsem jí nevěru. Všechno mi sama řekla jak to bylo bylo všechno kromě pohlavního styku. Bohužel byly v tom i city. Vše vyšlo najevo poté co jsem zjistil nevěru. Nejdřív člověk jen má podezření potom otevřu korespondenci skype, mail atd pracuji v IT takže pro mne nebyl problém zjistit veškerá hesla pořád jsem doufal že nic nenajdu a že se budu stydět a nebudu se v zrcadle sám na sebe podívat. Bohužel jsem se nemýlil. Děkuji vám za jakékoliv odpovědi. Jsem teď momentalně v nepoužitelném stavu tak i ten článek je takový zmatečný.