Uhýbání, rozchod, zrada

5
13.9.12 08:41

Uhýbání, rozchod, zrada...

Dobrý den, je mi 21 let, před nedávnem se se mnou rozešel přítel a já to dost těžce nesu. Dva roky jsme měli bezproblémový vztah, téměř bez hádek a spoustu plánů do budoucnosti. Jednou jsem začala rozhovor o tom, že mi vadí vídat ho jen o víkendech a ráda bych, abychom spolu začali bydlet, až dostuduju. Tvrdil, že určitě a že se těší. Pak jsme se tři týdny neviděli a z ničeho nic mi začal dělat peklo. První týden mi vůbec neodpovídal na zprávy a zbylé dva týdny mi pak neustále opakoval, jak je na nic, že se vidíme jen o víkendech, že mě tím nechce trápit a že stejně našemu vztahu nevěří. Že by se rád rozešel, ale nechce zahodit dva roky života a tak to ještě zkusíme. Pak mi najednou napsal, že je rozhodnutý a rozchází se se mnou. Když jsem za ním přijela, tvrdil mi, že ho to strašně mrzí a že je mu to líto. Že mě pořád má rád, ale ASI už mě nemiluje. Že prý je pro něj ten rozchod strašně těžký. O něco později jsem se dozvěděla, že v době kdy mi tvrdil, jak moc ho to mrzí, už měl jinou… Říkal, že chce, abychom zůstali přáteli, ale já už si ho nedokážu vážit a už nikdy mu nechci věřit… Teď je to něco málo přes měsíc a já se pořád peru s různými pocity. Pořád ho miluju, ale zároveň ho nenávidim. Mam chuť vzít baseballovou pálku a jít mu rozmlátit byt i obličej… Nechápu, co se stalo. Vždycky se jevil jako upřímný člověk, tak proč mi pořád dával falešnou naději? Proč neřekl rovnou „už tě nemiluju a mám jinou“? Když jsem se o té jeho nové dozvěděla, řekl mi, že jsem se to nikdy dozvědět neměla. Že prý se se mnou nerozešel kvůli ní a zná ji už několik let. Nejdřív mi řekl, že ji znám, ale pak najednou otočil ("myslel jsem si, že jí znáš, ale pak mi došlo, že ne)… Takhle ho vůbec neznám. Vždycky byl upřímný (nebo jsem si to aspoň myslela)… Proč to uhýbání? Kdy se z rovného chlapa stane ubožák, který nedokáže na rovinu říct, co se vlastně děje?
Máte někdo podobé zkušenosti s kličkováním (bývalého) partnera? Znáte důvody takového chování? Jak jste se s tím vyrovnali? Jak to mám hodit za hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10959
13.9.12 08:49

Naprosto stejné pocity máš jako já :P akorát já bych mu opravdu šla rozbít obličej bassebalovu pálkou :pankac: :pankac: :pankac: musíš se nejprve od něho citově odprostit, a bude to chvíli trvat. já bych ho nechtěla ani vidět a ani bych ho nezdravila. :cert: drž se :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
13.9.12 08:58

Myslím si, že si ujasňoval své pocity a postoje. Že si fakt nebyl jistý, že tě už nemiluje. že nějaké city ještě zbyly, nechtěl to vybalit na férovku. Ale holt mu to trvalo, to je fakt. Furt ale lepší, když to z něj nějak nakonec vypadlo, než aby zůstal s tebou a měl bokovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.9.12 09:00

Rozchod je mrcha, když přestaneš milovat, přestane ti na tom druhém člověku záležet a nebereš ohledy, pak se projevíš, jaký jsi. Třeba ti nechtěl ublížit a na férovku říct, že má jinou, třeba si myslel, že to dělá šetrně, aby tě co nejmíň zasáhl, nebo třeba je to obyčejný křivák, vítej ve zlém světě, kdy se těžko chápe chlapské chování. Ještě jsi na to dobře, ikdyž tě to asi neuklidní, jen jste spolu chodili, to jiní opustí manželku ve 20.týdnu těhotenství po IVF s tím, že ať jde na potrat, že si dítě rozmysleli, jeden tady dokonce den po porodu oznámil v porodnici manželce, že se stěhuje k milence, že než se vrátí s jeho dítětem domů, tak už tam nebude a mohla bych ti tu napsat na A4 jen co si pamsatuju z diskuzí za poslední měsíc. Vesměs jsou to křiváci a všichni by zasloužili postavit do řady a přetáhnout basebolovou pálkou po hlavě. Dokud v tom nejsou děti, je to blbá zkušenost, ale co tě nezabije, to tě posílí. Horší vysvětlovat dítěti, že tatínek je ulhaný nespolehlivý debil když to takhle nemůžeš formulovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
13.9.12 09:04
@terinka4444 píše:
Rozchod je mrcha, když přestaneš milovat, přestane ti na tom druhém člověku záležet a nebereš ohledy, pak se projevíš, jaký jsi. Třeba ti nechtěl ublížit a na férovku říct, že má jinou, třeba si myslel, že to dělá šetrně, aby tě co nejmíň zasáhl, nebo třeba je to obyčejný křivák, vítej ve zlém světě, kdy se těžko chápe chlapské chování. Ještě jsi na to dobře, ikdyž tě to asi neuklidní, jen jste spolu chodili, to jiní opustí manželku ve 20.týdnu těhotenství po IVF s tím, že ať jde na potrat, že si dítě rozmysleli, jeden tady dokonce den po porodu oznámil v porodnici manželce, že se stěhuje k milence, že než se vrátí s jeho dítětem domů, tak už tam nebude a mohla bych ti tu napsat na A4 jen co si pamsatuju z diskuzí za poslední měsíc. Vesměs jsou to křiváci a všichni by zasloužili postavit do řady a přetáhnout basebolovou pálkou po hlavě. Dokud v tom nejsou děti, je to blbá zkušenost, ale co tě nezabije, to tě posílí. Horší vysvětlovat dítěti, že tatínek je ulhaný nespolehlivý debil když to takhle nemůžeš formulovat :zed:
:roll: přesně tak :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
13.9.12 09:15

@Hinamori Chce to čas, ten kluk tě měl evidentně na háku už dávno, jestli vůbec kdy k tobě něco cítil, a upřímně ti nestojí za jedinou slzu. Vykašli se na něho, věnuj se svým zájmům a kamarádkám, čas všechno zhojí a pak si můžeš najít někoho, komu na tobě bude opravdu záležet… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2289
13.9.12 09:35

Taky myslím, že to chce čas. Asi spoustu času. Je potřeba začít přemýšlet nad něčím jiným. Například začít s nějakým sportem, který tě nejenom zabaví na hodinku v tělocvičně, ale absolutně tě dostane, takže se na něj budeš pořád těšit nebo třeba z toho budeš úplně hotová, ale i tak to splní účl - přemýšlet nad něčím jiným. Časem určitě dospěješ k názoru, že se dát žít i bez něj. Určitě se najde někdo jiný, kdo mu nebude sahat ani po kotníky :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 09:38

Neboj, jsi ještě mladá a měcíc je opravdu krátká doba na zapomnění. Já, když mi bylo 20 měla jsem svého prvního kluka. Vztah nám vydržel půl roku. On se se mnou rozešel a já v té době vůbec nechápala proč. Ještě navíc se se mnou rozešel podivným způsobem. Prostě jsme byli večer spolu se bavit (je pravda že měl s sebou kamaráda), celý večer byl takový odtažitý, tak jsem se ho potom zeptala co mu je proč se ke mě tak chová a on mi oznámil že se se mnou rozchází, že už mě nemá rád. Když jsem se ho ptala jak dlouho už to trvá (že mě nemá rád) řekl, že to trvá měsíc. Tak sem se ho ptala, proč mě měsíc tahá za nos. Na to odpověděl, že to měsíc není, že je to tak 2 nebo 3 týdny. Když jsem si pak vzpoměla že jsme se jestě týden před tím milovali a zeptala jsem se ho na to, přoč se tedy se mnou miloval, když už mě nemá rád, odpověděl že ještě před týdnem to nevěděl (že mě nemá rád). V té době to byl samozřejmě šok a opravdu hluboké zklamání, vždyť to byl můj první kluk, a já si myslela že by to třeba mohlo vyjít. Ikdyž jsem se snažila okamžitě zapomenout a snažila se okamžitě najít dalšího kluka, stále jsem po večerech brečela do polštáře, a ptala se sama sebe co jsem udělala špatně atd. atd. Dnes je mi 27, mého nynějšího manžela jsem si našla půl roku po rozchodu, už dva roky jsme manželé a za dva měsíce čekáme první přírustek do rodiny. Dnes vím, že to tak prostě mělo být a když srovnám vztah s mým ex a s mým nynějším - no to ani nejde srovnat, to je jako kdyby někdo chtěl srovnávat trabanta s nějnověším typem BMW. Dnes vím že by sme stejně moc šancí neměli. Jediné co ti můžu poradit - vím že je to hoodně těžké, ale když budeš brečet nad rozlitým mlékem, jen s tím ztratíš čas, během kterého bys mohla potkat spoustu jiných kluků, či mužů. Jsi sice na dně, ale odraž se a jdi dál, ztratit nic nemůžeš, můžeš jen získat. Já jsem dnes velmi šťastná, že do s tím prvním nedopadlo. Protože bych nepotkala svého manžela. Přeji hodně štěstí, mnoho sil na překonání tohoto období, a věř v lepší zítřky. Ty příjdou, někdy na ně čekáš dlouho, ale příjdou… Pro jistotu anonymně…

• Citovat
  • Upravit
AnT1
13.9.12 09:39

Ahoj, ber to jako životní zkušenost, dokud jsi s ním ani nežila, tak jsi ho tak dobře ani nepoznala, to mi věř. Protože až společným a každodenním žitím odkryješ spoustu vlastností svého protějška.

Je ti jen 21 let, máš život před sebou. Tady teď pomůže jen čas.

Takto se začal chovat, protože si našel tu jinou holku a proto tě ani nepotřeboval vidět tak dlouho, když si asi užíval s ní (případně trávil čas). Jeho nerozhodnost = jeho kličkování, ani neví jak s tebou jednat, koho si vybrat, je to nevyzrálá osobnost, která nemá nejlepší charakter a už měnit příliš nebude.

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
13.9.12 09:47

Mi připadá, že jak jste se ty tři týdny neviděli, tak v tom prvním týdnu, jak ti neodpovídal si něco začal s tou jinou…potom ti začal psát, že se vidíte jen o víkendu a že je k ničemu, to se podle mě snažil z toho vybruslit jako dobrodinec, že pro tvé dobro to ukončíte…jak typické chování a ne jen u chlapů, s něčím podobným mám více zkušeností, ještě se divím, že ti aspoň napsal, že s tebou končí, hodně typické chování je, že se ti prostě přestane ozývat a šmitec…chlapi neradi něco řeší, proto takto uhýbají

• Citovat
  • Upravit
2406
13.9.12 10:05

Rozchody jsou těžký, dej tomu čas, ono to přebolí. Veř, že ani pro toho kdo dává kopačky to není jednoduchý. Jak říct člověku, kterého máš rád, ale nemiluješ ho, že už s ním nechceš být, aby jsi mu co nejmíň ublížil. Já když jsem se rozcházela s klukem, tak jsem nad tím také měsíce dumala a přemýšlela jak to co nejcitlivěji říct, ale zároveň jasně, abych už to s ním nemusela řešit.
Jen nevím, co ty chlapi mají s povztahovým přátelstvím. Já to teda neumím, většinou se ten jeden z rozchodu dýl vzpamatovává a nějaké styky a rádoby kamarádství ho jenom trápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.9.12 10:15

On tvrdil, že prý se se mnou nerozešel kvůli ní, že jsem ho prostě přestala bavit a ona s naším rozchodem vůbec nesouvisí… Ale nevěřim tomu. Dokonce i jeho nejlepší kamarád se s ním kvůli mně pohádal - Kamarád je člověk, který si hodně zakládá na cti, hodnotách a podobných věcech a expřítel ho tímhle dost zklamal. Kamarád ani nikdy nemluvil sprostě, ale když jsem se s ním bavila po tom rozchodu, mluvil o bývalém jako o sáčovi, zmdovi apod. Takhle jsem ho ještě mluvit neslyšela…
Máme s bývalým spoustu společných kamarádů (je to taková parta fajn lidí) a čas od času se pořádají nějaké akce (grilovačky, oslavy apod.). Bojím se, že tam bývalého někde potkám. A nebo, že se mu budu vyhýbat, ale přijdu o kamarády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 10:36
@Hinamori píše:
On tvrdil, že prý se se mnou nerozešel kvůli ní, že jsem ho prostě přestala bavit a ona s naším rozchodem vůbec nesouvisí… Ale nevěřim tomu. Dokonce i jeho nejlepší kamarád se s ním kvůli mně pohádal - Kamarád je člověk, který si hodně zakládá na cti, hodnotách a podobných věcech a expřítel ho tímhle dost zklamal. Kamarád ani nikdy nemluvil sprostě, ale když jsem se s ním bavila po tom rozchodu, mluvil o bývalém jako o sáčovi, zmdovi apod. Takhle jsem ho ještě mluvit neslyšela…
Máme s bývalým spoustu společných kamarádů (je to taková parta fajn lidí) a čas od času se pořádají nějaké akce (grilovačky, oslavy apod.). Bojím se, že tam bývalého někde potkám. A nebo, že se mu budu vyhýbat, ale přijdu o kamarády…

Já jsem se se svým bývalým vídala i po rozchodu. Během našeho chození jsem se s kamarádila s jeho sestrou, se kterou jsem pak chodila na pařby a tak i u nich přespávala. Ikdyž to pro mě bylo hodně těžké, pokaždé když jsem ho viděla začali mi nervičky hrát, přesto jsem musela hrát, že setkání s ním pro mě nic neznamená. Rozešli jsme se tak, že po rozchodu zůstaneme kamarády. No tak jsem musela hrát že je to zaz a pouze kamarád. Ono je to opravdu těžké, sama jsem si tím prošla, ale nesmíš v tomhle dát na jevo, jak moc tě to ranilo. Prostě ikdyž se s ním setkáš (a bude to pro tebe velký boj s citama), dělej že je to pouze kamarád. Já jsem se na venek snažila vypadat jako že mě to nerozházelo, že se vlastně nic nestalo, a pak jsem po večerech bulela do polštáře. A myslím si že ta maska velkého tvrďáka mi hodně pomohla. V čem to je v mém výše uvedeném příspěvku

• Citovat
  • Upravit
2406
13.9.12 10:42

@Hinamori No já jsem tohle zkoušela taky, ale když ho budeš vídat, tak ti bude dýl trvat než se s tím vyrovnáš. Určitě si pak na nějakou akci vezme i svou novou holku a ty budeš muset dělat jako že nic…ale chápu, že nechceš přijít o kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.9.12 11:14

No právě, nedokážu si představit, že bych se mu vůbec měla podívat do očí, natož se „seznamovat“ s holkou, kvůli které mě odkopnul jako kus hadru… Spíš se s ním zkusím nějak dohodnout - na některých akcích budu já, na jiných on, tak abychom se nepotkali…
Na jednu stranu bych ho moc chtěla vidět, ale na druhou vím, že by mi to akorát zase ublížilo.
Vždycky to přichází ve vlnách. Chvíli mám pocit, že se bez něj obejdu a to nejhorší je za mnou, ale pak mi ho něco připomene nebo se o něm někdo zmíní a jsem zase tam, kde jsem byla… Nechci ho zpátky, už bych mu nedokázala znova věřit, ale přeju si, aby to už přestalo bolet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí