Alimenty - ústní dohoda

Anonymní
12.9.12 13:45

alimenty-ústní dohoda

Hezké odpoledne,
chci se zeptat jestli nemá tady někdo zkušenost s tímto problémem. S expřítelem mám 4 letou dceru, minulý rok jsme se rozešli, našel si milenku. Dohodli jsme se, že bude přispívat na dceru 4tis.,po pravdě řečeno výši částky si ex navrhl sám. Bohužel jsme měli jen ústní dohodu a nyní začal na dcerku posílat o 1tis. méně. Myslíte, že mám šanci uspět u soudu s tím, že bych chtěla, aby původní dohodu dodržoval nebo soud na to nebude přihlížet. alimenty mi posílá na účet. Díky za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
12.9.12 13:49

Ústní dohoda? :nevim: To je nic, leda to doložit výpisy z účtů

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.12 13:49

Soud by vymeril alimenty, na puvodni ustni dohodu by asi nepristoupil pokdu byste oba nesouhlasili a nenavrhovali to tak.
S mym ex mame taky ustni dohodu, ale nevidela jsem ani korunu…k soudu to ale davat nebudu

• Citovat
  • Upravit
7576
12.9.12 13:52

Ahoj, zkusit to můžeš, pokud na to stačí jeho příjem. Prostě dej k opatrovnickému soudu návrh na úpravu výživného. Kolik posílal můžeš doložit výpisem z účtu, tedy i to, že začal posílat méně. Ústní dohoda nevadí, nemáte povinnost mít stanovené alimenty písemně ani soudem. Vymahatelnost je pak sice horší, ale když máš výpis z účtu, je to dobře. Pokud jeho příjem nestačí ani na ty 3tis, mohli by ti to u soudu ještě snížit, pozor na to. Tabulka praví, že pokud se rodiče nedohodnou, soud rozhoduje kolem 9-13% na dítě 0-5 let, s věkem procenta rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.12 13:58
@Háta_x píše:
Ahoj, zkusit to můžeš, pokud na to stačí jeho příjem. Prostě dej k opatrovnickému soudu návrh na úpravu výživného. Kolik posílal můžeš doložit výpisem z účtu, tedy i to, že začal posílat méně. Pokud jeho příjem nestačí ani na ty 3tis, mohli by ti to u soudu ještě snížit, pozor na to. Tabulka praví, že pokud se rodiče nedohodnou, soud rozhoduje kolem 9-13% na dítě 0-5 let, s věkem procenta rostou.

toho se právě obávám, abych si nepohoršila, tím se i ohání a tvrdí, že má 15 tis. čistého. Ale ještě podniká, jenže kámen úrazu je, že firmu má psanou na skoro švagra, takže další příjem mu zkrátka nemohu nikterak dokázat. Zkrátka jsem hloupá a naivní, že jsem mu věřila, že dohodu dodrží.

• Citovat
  • Upravit
13837
12.9.12 14:01

Ústní dohoda? Myslím si, že s tím máš smůlu…aby ti nezačal posílat čím dál tím méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.12 14:05
@micelinka píše: Ústní dohoda? Myslím si, že s tím máš smůlu…aby ti nezačal posílat čím dál tím méně.

no dnes jsem si vyzvedla na sociálce formulář návrh na úpravu výchovy a výživy k nezletilému, tak tam aspoň uvedu částku, tu kterou teď posílá, aby si to ještě nerozmyslel a nezačal posílat méně

• Citovat
  • Upravit
17050
12.9.12 14:50

Tak mě napadá, když alimenty nemáte soudně určené, tudíž ani určení svěření dítěte do péče, viď. Já vím, že je to další stres navíc, ale neutíkala bych od tohoto. Je ale zase fakt, že ta částka je vysoká, tak záleží na tobě. U toho soudu by se bralo v potaz, kolik ti posílal- výpis z účtu, vlastně to prostě jen přiznáš. A podle toho by se to řešilo dál taky. Oni by se ho ptali i na další příjem… Mohl by lhát, ale pak by musel vysvětlovat, proč tedy nebyl problém posílat víc a teď posílá méně…

Ti chlapi fakt nechápou, že peníze jdou na děti, ne pro nás. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
12.9.12 14:50

Ústní dohoda nic neznamená, nech si určit výživné a styk soudně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.12 15:14
@Lakynka píše:
Tak mě napadá, když alimenty nemáte soudně určené, tudíž ani určení svěření dítěte do péče, viď. Já vím, že je to další stres navíc, ale neutíkala bych od tohoto. Je ale zase fakt, že ta částka je vysoká, tak záleží na tobě. U toho soudu by se bralo v potaz, kolik ti posílal- výpis z účtu, vlastně to prostě jen přiznáš. A podle toho by se to řešilo dál taky. Oni by se ho ptali i na další příjem… Mohl by lhát, ale pak by musel vysvětlovat, proč tedy nebyl problém posílat víc a teď posílá méně…Ti chlapi fakt nechápou, že peníze jdou na děti, ne pro nás. :roll:

neříkám, že částka je malá, jen mi vadí, že on tuto částku sám navrhl a teď couvá. Vše máme jen na ústní dohodě i co se týká dcery. Měla jsem být chytřejší a vše hodit na papír dokud byl čas. teď už s tím asi nic nezmůžu. Jen mám opravdu strach, aby on se u soudu nezačal cukat a soud pak nevyměřil ještě menší výživné.

• Citovat
  • Upravit
17050
12.9.12 15:25

Pozdě není, proč… Soudně prostě jen nemáte určené výživné a kdo má dítě v péči. To se dá dodatečně. Doložíš, kolik posílal a jaké máš náklady na malou a bude. Poraď se na té sociálce, stojí tam při nás, hlavně při dětech:). Ale že ti vyměří méně je pravděpodobné, pokud dokládá jen 15tisíc… uvidíš, co ti řeknou. Nebo třeba bych to zkusila udělat tak, že bych mu navrhla, že tedy souhlasíš s tím, že bude posílat o litr méně, ale že to tedy potvrdíte soudně. Jako návrh, který vám odklepnou… ;). Takhle jsem to vlastně udělala i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.12 15:32

@Lakynka jj to mě taky napadlo, ať tedy platí méně, je to jen o jeho svědomí, když chce dceři platit méně. možná to teď vyzní hnusně, ale na svém dítěti chce ušetřit a do cizích dětí milenky rve peníze(dovolená letos 2× u moře, výlety víkend co víkend)dceru nikam nevzal, je to smutné, ale s tím nic nenadělám. Můžu jen doufat, že boží mlýny ho semelou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky