Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem smutna..mam kulatiny, pravda je, ze jsme se muzem domluvili, ze chci k narozeninam netbook, ktery dostal v praci zadarmo a ze mi nic kupovat nemusi, ale uprimne me nenpadlo ze, to bude brat vazne a uz ani drobnost nekoupi ani kytku…
![]()
A to ti jako předal noťas, co dostal zadara a tím to pro něj haslo? Nějaké večeře, kino či jiné povyražení se nekonalo?
@kuliiseek jo to znam…ja mela kulatiny na zacatku leta. Bylo mi 30. Jsem tehotna a navic jsme v zahranici, tak jsme ani nejeli do cech to oslavit s pribuznymi. Taky jako na potvoru manzel menil praci, ktera mela jiny vyplatni termin a tak debilne se to seslo, ze jsme nekolik tydnu pred vyplatou doslova otaceli kazde euro. V den narozenin mi bylo jasny, ze fakt neni ani na kytku, dokud neprijde vyplata. Dostala jsem jen pusu…to jeste jako bylo dobry, halvne jsme se tak taky domluvili i ja rikala, ze ted nic nechci. Kdyz prisly penize, tak se ale taky nic chvilku nedelo, k nejakejm darkum jsem ho musela dokopat, coz uz me teda mrzelo. Taky jsem si moc prala odstavnovac, jeden mesic na nej „nebylo“, druhej taky ne, treti taky…az se nejak proneslo, ze ho vlastne nepotrebuju
. takze nejspis nebude nikdy.
ode me z rodiny nakonec nekdo prijel a oslava byla, ale tricetiny jsem si fakt predstavovala jinak. Tak je mi to porad trochu lito.
rozumim ti ![]()
Příspěvek upraven 10.09.12 v 23:22
@kuliiseek Většině chlapů nestačí naznačovat, jestli jste se domluvili, že ti nic jinýho nedá, prostě to chápe tak, že nic jinýho opravdu nechceš. Ale taky by mě to teda hodně mrzelo, aspoň tu kytku kdyby někde splašil ![]()
@kuliiseek píše:
Tak jsem smutna..mam kulatiny, pravda je, ze jsme se muzem domluvili, ze chci k narozeninam netbook, ktery dostal v praci zadarmo a ze mi nic kupovat nemusi, ale uprimne me nenpadlo ze, to bude brat vazne a uz ani drobnost nekoupi ani kytku…![]()
Svatá prostato
Chlapovi nemůžeš naznačovat, tomu musíš na férovku říct, co chceš. Když jste se jednou domluvili, že nic jiného nechceš, tak to se pak nemůžeš divit.
Tak jsi mu prostě měla říct, že hlavní dárek je tohle a teď už stačí koupit nějakou drobnost.
@Z.jev to je fakt, on to bral jako hotovou vec a byl rad, ze ma narozky poresene. Muj je trochu podobny pripad, on sam nic treba ani vymyslet moc neumi, vsechno musi byt jasne dane (povedlo se mu to jen jednou, kdyz mi koupil fotak).
ani kytku sam moc od sebe nenosi, treba do porodnice…proste tvrdi, ze na to neni a ze ho to nenapadne.
rikam mu, at si to treba nejak naplanuje, napise do diare a tak…nic ![]()
ja mu taky naznacila, ze existuji i jine nehmotne a zadarmo veci, co by me ten den potesili, nepochopil. Je to s nima nekdy tezky.
nekteri chlapi to ale umi ![]()
Vše nej a vlastně si dostala co si chtěla né?
pardon vim že ti je smutno, ale chlapi jsou jiný. Ty to berou tak nechce tak nechce ![]()
Já na své třicetiny už taky nebudu čekat dlouho
a když chci něco dostat musim říci svuj požadavek, nekolikrát zvopáknout, týden před narozeninama upozornovat že už je za 5 dní mám, za 4,za 2 atd..
a pak ještě v den narozenin musí zavolat moje mami že je mám
tak než provozovat tyhle obstrukce tak taky radši nic nechci ![]()
Za 12 let si to nezapamatoval tak už to vzdávám a navíc sem zjistila že takové povzdychávání ty si zapoměl na mé narozeniny ty mně nemáš rád(dělám to učelově nijak mě to netrápí
) mi pak přinesou větší dárek i když týden po
,tak zkus ještě povzdychávat jak tě to strašně mrzíí ![]()
@labell píše:
@Kamča.dalmatinka tak na ně
už sem zakázala i rodinym příslušníkum o tom chlapa informovat(dřív mu volali i mí bratři proto že ví že chlapi na to nemyslí)
tak ted vždy jen před narozeninama obeznámim rodinu s plánem mlčet a pak jen slíznu smetanu ![]()
@Kamča.dalmatinka to je cloveku hned lepe na dusi, kdyz vidi ze v tom neni sam ![]()
me tohle zere na vanoce, dost na ne trpim, mam rada hodne darku a ruznorodejch, je o nase tradice uz od detstvi. Samo pisu seznam jeziskovi a vetsinou toho pisu vic, abych mela taky nejake prekvapko ze neco bude a neco ne, nebo davam varianty…
muz se vzdycky zhrozi, ze toho chci nejak moc a pak taky treba koupi tri saly…kdyz jsem dala na vyber ze vice moznosti co se mi tak asi libi ![]()
jede jako podle seznamu na normalni nakup a odskrtava
Ahojky, tak chlapi jsou kapitola sama o sobě…to víme všechny
úplně jsi mi připoměla moje narozeniny.Sice jsem si o nic neříkala ani nic extra nepřála, ale sklamání taky přišlo…odešla mi stará pračka, tak jsem si vybírala novou nějákou parádní a hlavně jsem chtěla s bočním plněním. No než jsem vybrala měla jsem narozeniny a v garáži stálo překvapení pračka…ovšem s vrchním plněním a prostě taková o kterou bych ani nezavadila…ale co dělat musíš předstírat jak je to super dárek
no a kytičku jsem dostala taky, ale to není nic vzácného, protože ty mi nosí domů pořád pracuje s kytkama ![]()
@kuliiseek píše:
Tak jsem smutna..mam kulatiny, pravda je, ze jsme se muzem domluvili, ze chci k narozeninam netbook, ktery dostal v praci zadarmo a ze mi nic kupovat nemusi, ale uprimne me nenpadlo ze, to bude brat vazne a uz ani drobnost nekoupi ani kytku…![]()
já mám dneska shodou náhod taky skoro-kulatiny-je mi 25
já už si zase vybrala dárky předem, takže dneska přicválal jenom s bonboškou..kytku jsem nechtěla teď, jelikož jedu pozítří pryč..no bonbošku jsem samozřejmě už zežrala
![]()
Předně vše nej k narozkám!
Hmm, je to zajímavý, jak na chlapy nefungujou náznaky, ale vše se jim musí říct na rovinu. Je to jasný a ve své podstatě mnohem jednodušší, ale pořád mi to nejde. Tu teorii znám už dlouho, praxi poznávám až teď. Například sice nemám moc ráda kytky, ale občas bych ji romanticky dostat chtěla, tak doufám, že jsem si to nepokazila, když jsem mu už na začátku řekla, že řezaný kytky jsou zlo…
Tak to vidíš, já dneska narozeniny, přála jsem si aspoň žádost o ruku, když už máme ročního syna, a dostala jsem boty, ty mi udělaly radost, ale zároveň jsem byla zklamaná, že ten prstýnek není ![]()
@AneMa tak bacha at nedostanes kaktus ![]()
ale u nas to myslim nepadlo na urodnou pudu, ja treba radsi hrnkovku, ale muz kdyz uz tak donese rezanou, nejlepe jednu ruzi. Ted hodne prodavaj uz navazany, ze si nemusi rikat, tak bere to.