Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky taková blbost ale chci se zeptat..s přitelem jsem 5 měsíců a poslední 2 měsíce tady jakoby už bydlí..a nevím jak mu mám říct aby mi přispíval na inkaso plus prášky HA… n ajídle se nějak domluvíme ale není to tak vždy…nechci abych zase byla já ta ve vztahu která bude vše táhnout sama..přijde mi že je strašný šetřílek, peníze si vůbec nevybírá plati vsude kartou ale kdyz uz potřebuje hotovost tak spoléhá na mě, že já mám…nevím jak na to tak prosím poraďte jak by jste to udělaly vy? díky
![]()
Ahoj, normálně na férovku. Pokud už tam má věci a je zabydlenej, tak bych si prostě u kávy promluvila o tom, jak to budem dělat s penězi, jestli bude přispívat na nájem nebo bude třeba platit nákupy
Pokud na to nemáš odvahu, tak s ním prostě chodit nakupovat potraviny a drogerii do domácnosti a nechávat ho to platit ![]()
Pokud spolu chcete bydlet a žít, tak je třeba si s ním o tom normálně promluvit. Na rovinu. O výdaje je třeba se podělit. Nějak spravedlivě je podělit
.
Řekla bych mu to na rovinu… jak jinak ![]()
určitě bude lepší mu jasně a na férovku říct - hele, výdaje jsou takové, bydlíme tu spolu, měli bychom se na nich podílet, než abys vymýšlela nějaké složité náznaky
navíc co si budeme povídat - chlapi většinou náznaky nepobírají
![]()
Tak já bych mu řekla „že je strašně hezký že se mu u mě tak líbí i že se máme tak rádi, ale že je na čase aby už začal přispívat, že přece nepotáhnu všechno já - ženská - to by Ti Jardo nebo jak se jmenuje -jako chlapovi snad i bylo trapné - říci atd… to co jsem prostě psala…
a s tou hotovostí - nebrat si jí taky, prostě až bude potřeba tak nebudete mít ani jeden.. nesnesla bych abych JÁ!! ženská měla dotovat chlapa…
přijde mi to ve vztahu nedůstojné, když to napíšu ještě hodně moc slušně a začni dávat bacha zda přítel nění tak trošku promyšlenej "vyčuránek“
jinak už nevím jak to slušněji napsat…
Souhlasím s @Loraine a co se týče HA… užíváte si oba? Tak by jste měla oba platit. Já jsem to kdysi manželovi (tehdy příteli) řekla asi po měsíci, co jsme spolu spali a vůbec mu to nevadilo. Spíš mu bylo trapně, že mu to samotnému nedošlo.
Přesně, pač náznaky jsou nanic, přišla bych a hezky narovinu bych mu řekla, že je třeba, aby se finančně podílel na nákladech domácnosti.
Tak na HA bych asi prispivat nechtela, ale na provozni naklady jo - aspon si udelas hned obrazek jak na tom s tim delenim je ![]()
Když pominu to, že se o tom jako muž měl zmínit sám souhlasím s holkama prostě říct na férovku jak to bude, v klidu to probrat…
Cca 3× týdně bych mu dala do ruky seznam potřebných věcí, které je třeba nakoupit ![]()
Holky dobře jste to napsaly ono je to hodně těžké no…jako prosit s eo peníze ja naumim ale je na čase s tím něco dělat
vyčuranek ani ne no někdy mi prijde moc šetřivý až okatě šetřivý ale zase jsem ráda že není rozhazovačný… moc ho miluji a nechci ho urazit…jakože jídlo některé platím já a něco i on..na bydlení chci zatím za vodu a elektrinu jelikož používá hodně počítač svůj který si tady dovezl a používáme věci spolu…ne jen já že? jeste pry s žádnou az tak nebydlel takze si neumi tak rychle zvyknout ![]()
@Gzuza neříkáš si přece o peníze výlučně pro vlastní potřebu. A pokud je jak píšeš hodně šetřivý, tak aspoň uvidíš, jak se k nákladům na domácnost postaví.
@Gzuza píše:
Holky dobře jste to napsaly ono je to hodně těžké no…jako prosit s eo peníze ja naumim ale je na čase s tím něco dělatvyčuranek ani ne no někdy mi prijde moc šetřivý až okatě šetřivý ale zase jsem ráda že není rozhazovačný… moc ho miluji a nechci ho urazit…jakože jídlo některé platím já a něco i on..na bydlení chci zatím za vodu a elektrinu jelikož používá hodně počítač svůj který si tady dovezl a používáme věci spolu…ne jen já že? jeste pry s žádnou az tak nebydlel takze si neumi tak rychle zvyknout
prosit? tomu se rika byt samostatny.. on ani rodicum nic neprispival? cim driv, tim lip, at vi co a kolik stoji a neni samozrejmost ze to nekdo plati za nej..
@beruska2× píše:
Tak na HA bych asi prispivat nechtela, ale na provozni naklady jo - aspon si udelas hned obrazek jak na tom s tim delenim je
Jenže třeba já kdybych ho neměla tak antiko neberu vubec beru ji kvuli nemu a uzivam si stejne jako já tak jako na díte pak prava mame stejná ![]()