Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mno ja bych mu az tak nic nenavrhovala.. spis bych mu dala za ukol, at vymysli, jak to mezi vama popasovat
at si na to prijde sam a neco navrhne. at je to jakoze z jeho hlavy ![]()
to je síla
…no pokud máš strach hned na férovku mu to říct, tak kdyby chtěl někam jít, řekla bych že nemůžu že nemám peníze, že musím platit inkaso a vše kolem a že když nechce být bez sexu tak si musíš platit kvalitní a né levné prášky aby nedošlo k něhodě. Ale lepší je na férovku. No ale nedá mi to tě taky upozornit, že je to dost ostuda že chlap se nechá žuvit od ženské a nenapadlo ho to hned, takže do budoucna bych si dala hodně velekj pozor, jinak dopadneš tak, že tobě žadnou korunu nepustí a až v tom bude třeba dítě
…no pozor na to!
@Baruska2011 píše:
@Gzuza neříkáš si přece o peníze výlučně pro vlastní potřebu. A pokud je jak píšeš hodně šetřivý, tak aspoň uvidíš, jak se k nákladům na domácnost postaví.
To urco ne nechci po nem hory sama doma rodičum platím málo jen inkaso na pul, ale i tak kdyz tady je kazdy den tak to je prece normalni ze? No musiim se vzchopit …me to dela strasny problém
![]()
Určitě si o tom promluvte, vždyť je to běžná součást společného života. Pokud je přítel „šetřílek“, jak píšeš, asi bude potřeba ho trochu popostrčit, protože mu současná situace nejspíš vyhovuje. Ale ty si stůj za svým. Dělit si náklady je úplně normální.
My jsme to měli spíš naopak, přítel chtěl všechno platit sám a mně to bylo trapný, tak mě občas nechal něco zaplatit, ale musela jsem si to pracně vynucovat. Teď už jsme dva roky manželé, tak to neřešíme ![]()
Tak já jsem u rodičů žila do svých 22 let, poslední rok jsem vydělávala a taky jsem rodičům nepřispívala. Příjde mi to dost divné, platit rodičům za to, že můžu zůstat doma. A mým rodičům taky. Jednou mamce vykládala kamarádka, že chce po dceři cca 2tis. měsíčně na domácnost a mamka to neuměla pochopit. A myslím, že na kamarádku trošku změnila názor.
Ale taky záleží na konkrétní situaci. Pokud rodiče vydělávají minimum a dítě vydělává, nepřispívá a vyjídá ledničku, tak to taky v pořádku není.
@wildcherry píše:
to je síla
…no pokud máš strach hned na férovku mu to říct, tak kdyby chtěl někam jít, řekla bych že nemůžu že nemám peníze, že musím platit inkaso a vše kolem a že když nechce být bez sexu tak si musíš platit kvalitní a né levné prášky aby nedošlo k něhodě. Ale lepší je na férovku. No ale nedá mi to tě taky upozornit, že je to dost ostuda že chlap se nechá žuvit od ženské a nenapadlo ho to hned, takže do budoucna bych si dala hodně velekj pozor, jinak dopadneš tak, že tobě žadnou korunu nepustí a až v tom bude třeba dítě
…no pozor na to!
On je hodne zapometlivy a kdyz mi rekne jo dam ti nebo jo udelam tak na to zapomene a pak se musim pripomínat…no to jsou chlapi v dnesni dobe…:)
je to smutné ale je to tak…nekdy mi to prislo ze kdyz byla lednice prazdna tak jist nemusel ale co jsem prinesla nakup tak hned chutnalo…to me stvalo a docela mrzelo…:((((
Ty jo a jak žil do doby, než jste spolu začali žít, to ho živili rodiče ![]()
Nepřijde mi to úplně košer, že chlap, který se nastěhuje k přítelkyani, se nechá živit a nepomýšlí na nějaký příspěvek, ba naopak, neměl by si tě spíše předcházet ![]()
Jak to máte s večeřemi, kupuje ti něco - cokoli, platí někde útraty, nebo to nechává na tobě?
Jestli ano, hodně rychle bych se zamyslela, jestli je ten vztah v pořádku ![]()
Jak to říct?.. „Hele, naval nějaký love, nebo si sbal kufry!“
.. dělám si srandu, na férovku to říct ale jo.
Řekla jsem, co je třeba zaplatit a drahý to zaplatil
A teď už jsem tak smělá, že jsem si na rodičáku řekla o vyšší gáži
A v pohodě, je rozhodně rád, že máme jasno. Náznaky fakt chlapi moc neberou. A zvlášť na nenápadné žádosti o finanční dotaze slyší šetřílci špatně, že? ![]()
Ještě teda trochu hraje roli příjem.. pokud jsi ředitelka nadnárodní fabriky a on prostý pobiječ much, tak přimhouři oko
.. ![]()
Takže by to chtělo probrat nejen finanční stránku, ale i domácí práce, nějak si to rozdělit, občas mu napsat seznam a poslat ho nákup, atd.
@Chocolate píše:
Tak já jsem u rodičů žila do svých 22 let, poslední rok jsem vydělávala a taky jsem rodičům nepřispívala. Příjde mi to dost divné, platit rodičům za to, že můžu zůstat doma. A mým rodičům taky. Jednou mamce vykládala kamarádka, že chce po dceři cca 2tis. měsíčně na domácnost a mamka to neuměla pochopit. A myslím, že na kamarádku trošku změnila názor.
Ale taky záleží na konkrétní situaci. Pokud rodiče vydělávají minimum a dítě vydělává, nepřispívá a vyjídá ledničku, tak to taky v pořádku není.
já ziju ve sve bytove jednotce tudiz je tady velká spotreba..nemam jim to za zle..vsude s eplati a je to i tak mensi castka nez nekde v byte…jinak platím dohromady 1500 to neni moc…
@Gzuza píše:
On je hodne zapometlivy a kdyz mi rekne jo dam ti nebo jo udelam tak na to zapomene a pak se musim pripomínat…no to jsou chlapi v dnesni dobe…:)je to smutné ale je to tak…nekdy mi to prislo ze kdyz byla lednice prazdna tak jist nemusel ale co jsem prinesla nakup tak hned chutnalo…to me stvalo a docela mrzelo…:((((
Já jsem sice občas taky „zapomětlivá“ ale opravdu mi to příjde, že je zapomětlivý z vyčůranosti (rozdíl nepoznáš). A s tou ledničkou to vidím tak, ře raději necekne, že je prázdná, aby náhodou nemusel na nákup on a za vlastní. A když jeplná, tak proč by si nevzal, když je to pro oba, že?
@Gzuza píše:
On je hodne zapometlivy a kdyz mi rekne jo dam ti nebo jo udelam tak na to zapomene a pak se musim pripomínat…no to jsou chlapi v dnesni dobe…:)je to smutné ale je to tak…nekdy mi to prislo ze kdyz byla lednice prazdna tak jist nemusel ale co jsem prinesla nakup tak hned chutnalo…to me stvalo a docela mrzelo…:((((
No, nemyslim ze to je normalni ani u chlapu, vetsina chlapu, kteri vydelavaji taky vedi co a kolik stoji a berou to tak i u domacnosti - ze se nesviti a nekoupe zadaco… nemyslim ze to je tim, ze je chlap, spis tim ze se mu pohodlne zadarmo bydli ![]()
@Chocolate píše:
a já si zas myslím, že by dítě v určitém věku platit mělo. Je dospělé přece, vydělává. Něco jiného je pokud studuje, třeba i třetí vysokou.Pak se divíme že dospělí děti trčí u rodičů a nepostaví se na vlastní nohy, protože mají naprostý servis a do života jsou nepoužitelní. Já odešla za pomoci našich brzo, ale segra trčí do 27 ještě u nich. A platit musí. Je sice pravda že mamka to segře šetří a nepoužívá to, ae ona to neví. A opravdu do života segra je strašná. Nj maminka vypere, vyžehlí, navaří…dítě co neodejde z baráku to bere jako samozdřejmost.
@Gzuza píše:
já ziju ve sve bytove jednotce tudiz je tady velká spotreba..nemam jim to za zle..vsude s eplati a je to i tak mensi castka nez nekde v byte…jinak platím dohromady 1500 to neni moc…
No jasně. Záleží na dané situaci. Já v té době měla jen pokojík.
Kdybych s nimi bydlela v domě a měla vlastní bytovou jednotku, tak bych samozřejmě platila energie atd. To by mi zase bylo blbé neplatit.
Je rozdíl pokojík a samostatný byt.
![]()
@Chocolate píše:
můj manžel když žil ještě s rodiči kteří měli výdaje na bydlení se vším všudy kolem 7 tis chtěli po něm a jeho bratrovi měsíčně po každém 3500,. takže kluci jim vše zaplatili a jim se to zdálo ještě málo, počítali jim kolečka salámu kolik co kdo sní apod…oproti tomu můj bratr žil se mnou a mým mužem rok ve společné domácnosti a nepřispíval ani kačku, poté žil rok u babičky a dával jí minimum s tím, že přece jí jedna osoba navíc nemůže nic stát, nemá vůbec pojem o tom kolik co stojí..ted se stěhuje do svého a konečně se bude starat sám o sebe a pozná realitu..takže souhlasím s tím, že záleží na konkrétní situaci, u zakladatelky se jedná o partnera ne její dítě takže by se určitě finančně podílet měl ![]()
Příspěvek upraven 10.09.12 v 21:31