Máte chápajícího manžela?

2803
10.9.12 13:00

Máte chápajícího manžela ?

S manželem máme problém s komunikací. Když mu zavolám do práce a chci se jen na něco zeptat, tak se to nečekaným způsobem otočí ve výčitky, svalování viny na mě za všechno (že dítě upadne je moje vina, že ho štípne komár - za to taky můžu já, atd.). Já se pak už jen bráním a opakuju mu stále dokola, že jsem na děti sama, on nás vidí jen na chvíli o víkendech, v týdnu má svůj klídek, já ne - nemám žádné hlídání, abych si odfrkla, odreagovala se; mám dvě domácnosti - panelák a chalupu.

Strašně mě naštve, když začne jaký je chudák, že nemá čas se ani projet na kole (jezdí 2× týdně dle počasí). Já nemám čas vůbec na nic!!! No a náš telefonický rozhovor skončí tím, že buď jeden nebo druhý řekne:„Tak to podej“ - tím je myšleno rozvod.
Ach jo, lepší by bylo s ním jen mailovat, ale to nejde vždycky.

Jsem už ze všeho unavená a ještě hledat energii na tyhle zbytečný hádky. Máte chápajícího manžela? Oporu když je vám těžko? Jak spolu komunikujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
10.9.12 13:05

@lumáťa Ahojky,ano mam chapajiciho manzela…Mam v nem oporu, kdyz me neco trapi reknu mu to, a on me…A nekdy naladu na mluveni nema a odpovidam mi slovy hm hm…A moc nic k tomu.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
10.9.12 13:06

Bude to znít asi blbě..ale když má manžel sex, tak je chápavý až až :mrgreen: když ho nemá delší dobu tak jsme taky na rozvod :pankac: nebude to tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
10.9.12 13:06

Ja mam chrapajiciho

• Citovat
  • Upravit
2691
10.9.12 13:07
@LouLou píše:
Ja mam chrapajiciho

ano..to mám taky..ať je po sexu či nikoliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
@KriJona píše:
Bude to znít asi blbě..ale když má manžel sex, tak je chápavý až až :mrgreen: když ho nemá delší dobu tak jsme taky na rozvod :pankac: nebude to tím?
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund

Ja myslim, že toto je základ každeho vztahu, bez toho je to pouze jakesi soužití, neumim si to v reálu představit a teda upřímnou soustrast. Jasně každy se jednou za čas poháda nebo mu rupnou nervy ale vždy se snažíme navzájem podporovat a o tom to je tahat za jeden provaz, často mi přijde že si pořad každy hraje na vém písečku, Ja udělal toto a toto, JA zaplatil toto a toto, jsme rodina MY jsme zaplatili, my jsme udělali… jen na tohle musí být dva.

• Citovat
  • Upravit
8996
10.9.12 13:08

To mám a komunikujeme spolu normálně. Nehádáme se vůbec. Když mu volám do práce, tak většinou chci vědět co si bude přát k večeři a nebo se chci domluvit na společném nákupu po práci. Když mě něco trápí tak počkám až se vrátí dom, odfrkne si a pak mu to teprve vylíčím - nevolám mu do práce, protože vím, že toho má hodně a na tohle nemá čas. Navzájem se z ničeho neobviňujeme, nic si nevyčítáme. Jsme spolu, protože se máme rádi. Chováme se k sobě hezky, vzájemně si neubližujeme ani slovem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
10.9.12 13:09
@Lynette píše:
To mám a komunikujeme spolu normálně. Nehádáme se vůbec. Když mu volám do práce, tak většinou chci vědět co si bude přát k večeři a nebo se chci domluvit na společném nákupu po práci. Když mě něco trápí tak počkám až se vrátí dom, odfrkne si a pak mu to teprve vylíčím - nevolám mu do práce, protože vím, že toho má hodně a na tohle nemá čas. Navzájem se z ničeho neobviňujeme, nic si nevyčítáme. Jsme spolu, protože se máme rádi. Chováme se k sobě hezky, vzájemně si neubližujeme ani slovem.
:mavam: :mavam: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
10.9.12 13:10
@RyBANA píše: :mrgreen:
čemu se tlemíš? :mrgreen: já vím, že nejvíc pochopení pro mě má když je uspokojen :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
10.9.12 13:11

Jak kdy, jak o cem… a taky podle nalady. Jeste nejsme manzele, ale co uz jsem se naucila je fakt, ze komunikovat se musi polopaticky, jinac to nema cenu. Mam muze, ktery opravdu neni polovicni zena, vazne nema ani tuseni o co jde, kdyz jen naznacuju. Ze nema na nic cas… obvykle mu odpovim, ze samozrejme je chudacek, ze nema cas ani na xyz, co zrovna resi, ale ze bych od nej vazne potrebovala vedet, co…xyz, co zrovna potrebuju ja. Mozna bych ty vase hovory utla v momente, kdy se to riti nekam, kam nechces.

A k te opore.. nebudu to zastirat, mou nejvetsi oporou v zivote byl po nekolik let dobry psychiatr a plysak v posteli. Oporu uz nehledam jen ve svem partnerovi, ale snazim si ji brat, kde se da. Od pratel, od vlastnich uspechu, z malych veci, ze kterych se sklada den.
P. S. Taky bych mu asi obcas soupla deti na cely den, at si to taky uzije, vzdyt jsou i jeho! A ty v tom case delej co se ti zlibi, odpocin si :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
10.9.12 13:12
@Lynette píše:

tak to má být a je to moc pěkný..bohužel realita je pak jiná, když se narodí škvrně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
10.9.12 13:12

Lumáťo, my za sebou máme rok, kdy jsme se buď vůbec nebavili nebo po sobě štěkali. :hug: Jak jsou děti velký? U sebe vidím, že u mě pomůže, až je dám do jakékoliv vzdělávaci ínstituce a odpočinu si tím od nich, pak se bude líp komunikovat mně a zlepší se nám ta vzájemná. Akorát u nás je to ještě v daleké budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.9.12 13:13
@KriJona píše: čemu se tlemíš? :mrgreen: já vím, že nejvíc pochopení pro mě má když je uspokojen :mrgreen:

Máme to stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.9.12 13:13

@KriJona Nestraš :lol: Jakto? Mě nenapadá důvod, proč bychom se pak hádali. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí