Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
20.12.2010 me odchytli na ulici, podepsala jsem smlouvu, ze pojistencem budu az od 1.1.2011.
Volala jsem 27.12. a zadala o zruseni smlouvy, ze jsem tehotna a moje gynekolozka nema smlouvu s Mediazp, ze si kvuli tomu nebudu hledat novou gynekolozku. Pozn. V Hradci Kralove zadna ani neni!! Operatorka mi sdelila, ze se mi do dvou dni ozvou a nic, pak jsem se jim tam nemohla dovolat, porad obsazeno, a dovolala jsem se tam az dnes.
Oznamila operatorce jak se veci maji a servala ji, ze proste chci odstoupit od smlouvy, a ze to je jejich chyba, ze se na to vysrali, a ze podam stiznost na jejich pojistovnu, ze moji zadost o zruseni nevyresili! Oni pochybyli, a jelikoz maji hovory monitorovany, tak se to da snadno dohledat! Takze vyjde najevo jejich zanedbani me zadosti!
Zbyva mi neco jineho? Co mam delat, jsem ochotna to resit i pravni cestou…
Dekuji za pomoc
I když tvůj gynekolog nemá s Médií smlouvu, tahle pojišťovna by mu měla všechno proplatit. Nevím jak to je přesně, ale mají nějaký systém zálohových faktur nebo tak něco ![]()
Taky mi ta jejich operatorka neco takoveho rikala… Ale Dr. proste odmita slyset cokoliv o teto pojistovne…
Ja uz nevim co delat, proste to musi jit nejak zrusit jeste ne…? Kdyz se potvrdi ze jsem podavala zadost 27.12. a oni to zanedbali…?!
Jo,ale problém je ten že to ta pojišťovna platí pozdě a doktoři tu pojišťovnu neberou.Před rokem jsem měla stejný problém a musela jsem tam zůstat rok pak jsem šla k jiné pojišťovně.Zkus jedině napsat stížnost a uvidíš snad ti ti dopadne dobře.
často musíš zaplatit hotově a nechat si vystavit účet, na ZP Ti to potom proplatí. Měla si dřív uvažovat než si podepsala, málokterý lékař má smlouvu s touto pojišťovnou. Možná bude letos fúzovat s jinou pojišťovnou, mluví se dokonce o třech, ale kdo ví, pak by se situace zlepšila.
Nicméně nárok na změnu je opravdu jednou za rok a záleží jaké mají podmínky pro zrušení smlouvy, jestli stačí telefonát (dost pochybuji) většinou by to měla být písemná žádost!
Ale ta operatorka mi rekla, ze se mi do dvou dni ozvou, a nerikala nic o pisemne zadosti, takze doslo k pochybeni na jejich strane, chystam se tam napsat zadost behem dneska, tak uvidim jaka bude odpoved… ![]()
A nemam na to, abych lekarske ukony platila hotove, vzdyt nic nepobiram a nemam ani zadne penize… ![]()
Ale vsimla jsem si, ze je ve smlouve, chyba, jsem tam uvedena jako moznost E (materska dovolena, ze pojisteni plati stat) ale ja jsem bez prace a samoplatce, takze jde to zrusit, kdyz uvedu ze je tam chybny zapis, tak by smlouva mela byt neplatna ze? ![]()
Monny, na tohle dojelo plno lidí a ty jsi jako první měla udělat to, že jsi jim měla poslat doporučený dopis! Telefonem ti to potom nikdo nedoloží. Já v týhle situaci byla, zakládala jsem diskuzi https://www.emimino.cz/…radte-52270/
Ono jim to všechno strašně trvá a je fakt, že doktoři s ní nechtějí uzavírat smlouvu, takže si všechno budeš muset zaplatit sama. Teď už je pozdě, takže si pojišťovnu můžeš změnit až od března, je to jednou za rok a počítá se jeden kvartál.
a co Ti tam řekli dneska??
Pravda je, že pojišťovnu můžeš změnit jen jednou za dvanáct měsíců, takže přehlášku můžeš dát od 1.4. ale změněná bude až od 1.1.2012!!!
A to že jsi nahlásila špatnou kolonku E, je Tvá chyba a akorát se Ti může stát, že dostaneš pokutu za neplacení pojistného, nebo si začneš i neodkladnou péči hradit sama, a pak jsou to teprve pálky! Myslím, že ses trochu unáhlila! Co Ti slíbili za to že to podepíšeš? Já teda vidím všude, ze zdrav. zařízení nemá smlouvu s ZP Media a takové ultrazvuky jsou drahý jak ..... a pojišťovba Ti to asi taky neproplatí hned.
Pettulle píše:
Monny, na tohle dojelo plno lidí a ty jsi jako první měla udělat to, že jsi jim měla poslat doporučený dopis! Telefonem ti to potom nikdo nedoloží. Já v týhle situaci byla, zakládala jsem diskuzi https://www.emimino.cz/…radte-52270/Ono jim to všechno strašně trvá a je fakt, že doktoři s ní nechtějí uzavírat smlouvu, takže si všechno budeš muset zaplatit sama. Teď už je pozdě, takže si pojišťovnu můžeš změnit až od března, je to jednou za rok a počítá se jeden kvartál.
Njn, ale operatorka mi nerekla ze mam poslat pisemnou zadost, rekla, ze to zaridi a ze se mi do dvou dni ozvou, a nic se nedelo, takze tady je chyba na jejich strane, nastesti si hovory monitoruji, tak az si to pusti a poslechnou, tak zjisti, ze je pravda na me strane… snad… ![]()
Anonymní píše:
a co Ti tam řekli dneska??
Pravda je, že pojišťovnu můžeš změnit jen jednou za dvanáct měsíců, takže přehlášku můžeš dát od 1.4. ale změněná bude až od 1.1.2012!!!
A to že jsi nahlásila špatnou kolonku E, je Tvá chyba a akorát se Ti může stát, že dostaneš pokutu za neplacení pojistného, nebo si začneš i neodkladnou péči hradit sama, a pak jsou to teprve pálky! Myslím, že ses trochu unáhlila! Co Ti slíbili za to že to podepíšeš? Já teda vidím všude, ze zdrav. zařízení nemá smlouvu s ZP Media a takové ultrazvuky jsou drahý jak ..... a pojišťovba Ti to asi taky neproplatí hned.
To jsem nenahlasila ja tu kolonku E, on videl ze jsem tehotna, tak myslel, ze jsem uz normalne na materske, asi nejspis, vsimla jsem si toho az ted…
A jinak nabizeji, 5tis rocne na detske potreby atd., a 5tis. pro dospeleho (bryle,cocky,fitness,stomatologie,nadstandart.pokoj,atd atd.)
Jsem z toho uz jelen, zitra napisu zadost a poslu ji, dnes uz na to nemam nervy… ![]()
Operatorka mi dneska sdelila, at napisu tu zadost na centralu do Prahy, i s datem a casem posledniho hovoru v lonskem roce, oni si ho najdou, prehrajou a uvidi se na ci strane je chyba… Tak sami uslysi, ze pochybyla operatorka, ze mi nerekla at poslu pis.zadost, ver mi, ze kdyby mi rekla, napiste pisemnou zadost o zruseni smlouvy, tak to hned napisu a poslu!
Tak ti přeju ať ti to dobře dopadne, mají hezkou nabídku to ano, ale jestli sis pročetla tu diskuzi kterou jsem zakládala, tak tam ses určitě dočetla, že s doktorama opravdu moc smluv nemají, já jich mam plno a ani jeden s nimi smlouvu nemá (ať už vyjmenuju svoje: gynekolog, obvoďák, URL, zubař, malýho: dětská, kardio aj.). Navíc je ještě důležitý jít na svojí pojišťovnu a tam to s nima vyřídit a stornovat, oni ti dají potvrzení, že jsi stále jejich.
Jinak mam VZP a oni po mě chtěli okopírovat dopis a pak jeden ten jejich zelenej papír, takže jsem měla celkem štěstí, že jsem ten dopis neodeslala hned a šla na VZP, protože bych to jinak odeslala všechno. Takže si zajdi a domluv se se svou teď už bývalou pojišťovnou. Nebudou rádi, ale měli by ti poradit.
Být tebou urgovala bych to velice rychle - abys náhodou nemusela hradit i porod
Jsou to pěkný …
Mně taky odchytli, ale nezlanařili mně - naštěstí. Ale mně ta ženská tvrdila, že tě podle nového zákona musí ošetřit každý lékař. Prý už se to smlouvou nepodkládá - myslela jsem si že kecá, ale fakt nevím. Zkus se na to někde mrknout
Nabídku mají fakt krásnou, ale věř si v dnešní době něčemu takovému, že
![]()
Jinak s tím, že se pojišťovna může měnit jen jednou ročně mají holky pravdu, což je nemilé
Jako by už člověk neměl takhle starostí dost! Přeju, ať se to brzy vyřeší!!! ![]()
Dekuju holky, jste moc hodny, dneska jdu psat dopis, tak mi drzte palce ![]()