Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím poraďte kdo máte zkušenost s touto pojišťovnou. Nějaké diskuze jsem tu našla, ale nic moc v nich nebylo. Jsem naštvaná až to neni hezký! V Litoměřicích mě odchytly 3 jejich „zaměstnanci?“ a něco se mnou sepisovali, nevěděla jsem o co jde, tuto pojišťovnu neznám, ale nečetla jsem na ni dobrý reference a tak jsem si řekla, že k nim prostě nepřestoupím. Teď mi volal jejich operátor a já mu řekla, že k nim přestoupit nechci, on mi ale oznámil, že můžu odstoupit až za rok!! Přitom když jsem četla tu jejich smlouvu, tak tam o tomto nic psaný není! Co mám dělat? Vim, že jsem pitomá, že jsem to podepsala, ale netušila jsem, že je to závazný! Chci zůstat u svý pojišťovny.
Pojišťovna jde měnit vždy jednou za tři měsíce, ale tak, že pokud si to podepsala ted, k původní můžeš přejít až snad k 1.1.2011, změna vždy nastává až od 1. dne následujícího kvartálu. Každopádně ale nevím, jestli se nedá ještě zrušit tohle…ale taky u nás jednou zvonili a jsou dost nepříjemní a vlezlý, vyprovodila jsem je hned.
ony byly příjemný, teď jsem hledala veškeré informace k tomu, našla jsem toto:
7. Kdy a jak často mohu registraci zrušit?
Podle zákona lze pojišťovnu změnit nejvýše 1× ročně, a to vždy k prvnímu dni příslušného kalendářního čtvrtletí. Zrušit, resp. rozmyslet si svou volbu nové zdravotní pojišťovny je možné jen do okamžiku, než taková volba nabude právní moci – tzn., provedu-li přeregistraci např. v lednu s tím, že se pojištěncem nově zvolené zdravotní pojišťovny mám stát k 1. 4. daného kalendářního roku, je možné takovou volbu bezdůvodně zrušit nejpozději v poslední den daného kalendářního čtvrtletí, tj. k poslednímu dni měsíce března. Obdobné je to i v dalších čtvrtletích.
To znamená, že ji ještě můžu zrušit, že jo? Když jim to zítra pošlu. Ten operátor mi říkal, že to bude platit až od 1. ledna.
Mám takové tušení, že OBECNĚ platí, že se pojišťovna může měnit pouze jednou za rok. Taky jsem slyšela samé blbé reference, neznám ani jednoho doktora, který by s nima měl smlouvu.
Doufám, že poradí někdo znalejší, ale jediné, jak se z toho vykroutit by bylo „podat protest“ Do 14 dnů od podepsání smlouvy, pokud nebyla sepsána v místě provozovny, ale někde na ulici od ní můžeš odstoupit.
Tohle tuším platí, když ti někdo na ulici ukecá na prodej hrnců a ty to podepíšeš, proč by to nemělo platit i u pojišťoven. Každopádně zavolej rychle do té své stávající pojišťovny, co máš dělat a že u nich chceš zůstat, v rámci boje o klienta by ti poradit mohli.
Tady mam ponaučení, prostě ne ne NE!! Příště už si dám větší pozor a nebudu tak blbá.
Pettulle píše:
ony byly příjemný, teď jsem hledala veškeré informace k tomu, našla jsem toto:7. Kdy a jak často mohu registraci zrušit?
To znamená, že ji ještě můžu zrušit, že jo? Když jim to zítra pošlu. Ten operátor mi říkal, že to bude platit až od 1. ledna.
Podle zákona lze pojišťovnu změnit nejvýše 1× ročně, a to vždy k prvnímu dni příslušného kalendářního čtvrtletí. Zrušit, resp. rozmyslet si svou volbu nové zdravotní pojišťovny je možné jen do okamžiku, než taková volba nabude právní moci – tzn., provedu-li přeregistraci např. v lednu s tím, že se pojištěncem nově zvolené zdravotní pojišťovny mám stát k 1. 4. daného kalendářního roku, je možné takovou volbu bezdůvodně zrušit nejpozději v poslední den daného kalendářního čtvrtletí, tj. k poslednímu dni měsíce března. Obdobné je to i v dalších čtvrtletích.
Jo, to jim pošli každopádně. Jsou to ale hadi, ti prodejci
![]()
jj bylo to na ulici, holky co myslíte s tím jak jsem to tam našla, můžu to zrušit? chytly mě teď v pátek, a zítra si na svoji poj. zajedu osobně, stejně musím na nákup.
já osobně jsem jim to podepsala někdy v květnu s tím že u nich budu od července-tedy od 3.čtvrtletí a do té doby jsem si to ještě rozmyslela a odešla od nich......bylo to teda zdlouhavé a samé telefonáty a dopisy ale podařilo se mi to
jestli to máš u nich až od ledna tak můžeš zrušit,jestli nabízeli nějakej finanční dar tak nevyzvedávat a vrátit
nic nenabízej. už abych to měla z krku. chtěla jsem mít pokoj od starostí, ale ty se na mě teď jen hrnou a jsou úplně zbytečný! Kdyby si člověk jen dával pozor! Ach jo.
Pettulle píše:
nic nenabízej. už abych to měla z krku. chtěla jsem mít pokoj od starostí, ale ty se na mě teď jen hrnou a jsou úplně zbytečný! Kdyby si člověk jen dával pozor! Ach jo.
a já blbec přehlásila sebe i děti a ještě jsem tlačila na chlapa ![]()
já jen nechápu proč podepisuješ na ulici smlouvu, když ani nemáš pořádně čas si ji přečíst. všichni tihle pouliční prodejci jsou zloději, a je jedno, zda se jedná o pojišťovnu nebo telefonního operátora ![]()
Ano.pokud jsi to podepsapsala v patek coz bylo 8 tak pojistencem dane pojistovny se stavas az od ledna.
Ja jim to taky peodepsala ale zustala u sve.
Pokud mas nekde pobliz svoji pojistovnu tak se tam stav oni ti poradi.
Jinak nase mudra rekla ze pokud chcem prejit k jine pojistovne tak at si to rozmyslime ikvuli tomu ze ne kazdy doktor ma s danou poj.smlouvu.
A jedna vec me rikali ze to byla nejaka predbezna smlouva ze v okamziku kdy bude volat operator tak muzu rict ze to nechci.
jooo přesně taky mi řekli že je to jen předběžné kvůli indiciím a že mi ještě kvůli smlouvě bude někdo volat a pak se domluvíme,tak jsem kývla-říkám si doma popřemýšlím a ona pak volala a najednou že už je to závazná přihláška ![]()