Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ka2ka
Proto pisu ze to muze byt chyba mereni. Jen me prekvapilo ze se za tak kratkou dobu hodnotybhodne zmenily a neni to v radu par dnu ![]()
@Kaci89
Viz prispevek - doppruceni uz za 1-2 tydny. Zajimalo me kdo ma podobne zkusenosti ![]()
Nemám podobné, ale mně téměř pokaždé doktor říkal, že se malý narodí v termínu ke 4 kg. Narodil se tedy v 38+0 a měl 3080g. Za dva týdny by ty čtyři kila těžko dohnal. Stačí, že se doktor o milimetr uklikne a změní to úplně všechny údaje.
A proč nevěříš doktorům, když těm to přišlo ok? Průtoky v pohodě?
Zkusenost nemam. Jen vim, ze 7dni pred porodem mel syn odhad 3150 a narodil se 3790. Takze bych to neresila, pokud to neresi doktor.
Me prislo, ze ten muj se vzdy snazil namerit hodnoty co nejbliz skutecnosti. Proste meril tak dlouho, dokud nebyl v rozmezi tydne ![]()
Dokáží pomocí UTZ změřit i průtoky pupečníkem, ty jsou v pořádku? Co říkal doktor? Moje holčička byla od 28tt menší, nakonec asi o tři týdny, porodní váhu měla 2710g ve 40tt, ale byla naprosto v pořádku, na nic nepřišli, sledovali mi od 34tt průtoky placentou každý týden, nemohla jsem jim vysvětlit, že v naší rodině jsme se všichni narodili mezi 2500-2900g a ačkoliv nejsem malinká, rodíme děti menší. Hlavní je co na to doktoři, který UTZ dělali, ty mezi uživatelkama nenajdeš.
Taky bych brala jako podstatné průtoky. Byla ta měření na stejném pracovišti? Mně to vždycky zanesli do grafu, kde byl vidět i příslušný percentil, asi by je zarazilo, kdyby třeba hlava byla pořád kolem 80. percentilu a najednou se propadla na 30. nebo tak něco. V každém případě to asi měřili proto, aby to nějak vyhodnotili, a předešlá měření měli k dispozici. Takže pokud si tě znovu pozvali za týden-dva klidně bych tam zašla už za ten týden a do té doby klidně spala.