Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtěla jsem se zeptat, je tu o tomhle tématu hodně diskuzí ale potřebuji se zeptat sama. Je mi 17 let a mám zpožděnou menstruaci 5 dní, nevolnost a bolesti hlavy. S přítelem jsme spolu spali jen jednou a to samozřejmě s kondomem, dávali jsmepozor aby nepraskl ani neskloul, takže opravdu nevím. Poraďte ![]()
@ahoj12 udělej si test - koupíš ho v drogérce, v lékárně atd.. nemusí znamenat vůbec nic, zpoždění může být i při nachlazení atd. ![]()
@martina.se píše:
@ahoj12 udělej si test - koupíš ho v drogérce, v lékárně atd.. nemusí znamenat vůbec nic, zpoždění může být i při nachlazení atd.
Chápu, všichni mi říkají že to mám jen vsugerované v hlavě a že mi může být špatně a všechno už jen tím že tak stresuji, asi byla chyba i číst si příznaky
@ahoj12 píše:
Chápu, všichni mi říkají že to mám jen vsugerované v hlavě a že mi může být špatně a všechno už jen tím že tak stresuji, asi byla chyba i číst si příznaky
tak nějak.. pokud byl kondom, šance je malá. Samože je, ale hodně dělá i psychika.
Ahoj, neboj se, jestli jste byli opatrní a kondom vám nepraskl, tak bych se nebála. Ale i tak bych si udělala test, jak píše @martina.se .
Zpoždění může způsobit spousta věcí, třeba i dieta a tak, psychické výkyvy, hormonální výkyvy při dospívání, já v tvém věku neměla pravidelnou menstruaci. ![]()
Zdravím, chtěla bych se vás zeptat na váš názor. Brala jsem HA asi 2 roky, vysadila jsem před rokem od té doby MS pravidelná, občas výkyvy max 2 dny. Teď jsem ji ale z nevim jakého duvodu nedostala (poslední 30.10). S přítelem jsme měli nechráněný sex, ale test jsem si dělala asi 4.den co jsem to nedostala - negativní. Byla jsem u doktora, na ultrazvuku nic, prý jen cysta. Píchnul mi tedy injekci na vyvolání. Dnes je to 4.den od té injekce a stále nic, ani náznak že bych to měla dostat. Myslíte že bych mohla být těhotná nebo se MS nedostavila kvůli té cystě?
Díky za odpovědi ![]()