Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ariadne jak já Ti závidím, já plně kojím a 3 m po porodu už je to tu zas.. mi pomáhá voda s citronem (dítě se mi neosypalo)
a kdysi mi máma dělala majoránkový čaj - ale byl fakt hnusný
mi nepomáhá nic.. ![]()
@Ariadne já jsem jí zase nikdy bolestivou neměla a teď zvlášť první den trpím… a nejhorší je, jak je silná
tampony super plus jsou první 2 dny mým největším kamarádem… naštěstí trvá max 5 dní
![]()
A žravá jsem jak otesánek a to jsem nikdy neměla ![]()
Na bolestivou a silnou ms jsem pila rebrickovy caj, hned jak jsem to dostala, tak jsem ho zacla pit. Pomaha i na krece a me krasne pomahal. Ani se to poradne nerozjelo. A urcite nekojis uz tak moc, tak se toho do mlika nedostane tolik.
@Ariadne mi pomáhá jen brufen 400 i dva najednou, jinak nefunguju a to mám dva porody za sebou a žádné zlepšení nenastalo, spíše naopak ![]()
Já to mám taky, ale až po druhém porodu, dřív to nebylo tak silný, i když žádná sláva to taky nebyla, průjmy, bolesti břicha, děsný nálady. Navíc mám přitom hnusný migrény. Řeším to HA, takže ti nepomůžu. Když jsme se snažili o druhé dítě 10 měsíců, myslela jsem, že už to kvůli tomu vzdám, hlavně ty migrény byly nesnesitelný a to na ně mám slušný léky. ![]()
A nebo muzes zkusit malinovou smes dedka korenare, tak je na vsechny zensky problemy a muze se i pro kojeni. Ale ren caj zabiram hned, ta smes nevim. Ja ji brala po porodu kvuli spatnymu cisteni delohy.
S dovolením se přidám do diskuze. Mně osobně docela pomáhá „zatejpovat“ podbřišek i záda…ale občas ani to, pořád doufám, že až bude jednou dítě, tak porodem se to spraví, ale jak přežít teď? ![]()
Horká sprcha, ale v poslední době mi to uleví jen na chvíli. Jo, mne nebolí podbřišek, ale stehna.
Jeee děkuji za ohlasy a rady
řebíčkový čaj máme doma, malinová směs by mohl být klasický maliník, ne?
@martina.se teda 3m po porodu by mi hráblo
nejdřív jsem měla radost, že dlouho nic, ale když už jsme chtěli druhé, tak to začínal být problém.
@Teruna000 to já jsem jen a rohlíkách, čaji a borůvkovým kompotu. Jo a malý jsem snědla jednu jablečnou přesnídávku ![]()
@Pipi 00 no migrénu do toho, tak si jdu hodit. Občas mě chytne, ale solo a taky je to zážitek. ![]()
@-Evka- píše:
Horká sprcha, ale v poslední době mi to uleví jen na chvíli. Jo, mne nebolí podbřišek, ale stehna.
to je zajímavý ty stehna ![]()
mě u toho bolí normálně rodila, prostě spodek. Jako kdybych jela na kole ![]()
@Ariadne já taky koukala jak tele na nový vrata.. tohle byla zrada, to jsem nečekala.. vtipně opravdu v den mladého 3 m, přesně
![]()
Pěkný večer,
jdu si pro nějaké tipy, rady, co s tím. Možná někdo zná zázračný preparát
a nebo prostě jen na popovídání, že v tom nejsem sama.
Marně jsem doufala, že bolestivá MS po porodu zmizí. Objevila se po 14m od porodu a je to mazec jako tehdy. Průjem, pocity na zvracení, bolestí břicha, zad, hlavy - prostě totální vyřízenost. Jenže teď tu máme 17m divošku, o kterou se musím starat a ačkoli mám k ruce muže a babičku, tak jsem ko a funguju v omezeném režimu.
Nebýt toho, že ze mě jdou kusy sliznice, tak si snad myslím, že jsem těhotná. Bohužel mám možnost brát jen paralen (kojení), kontryhel čaj a teplý obklad.
HA brát nechci, páč chceme druhé mimi, tak nevím, co s tím. Nějaká bylinková tinktura? Homeopatika? Poraďte, ať každý měsíc netrpím jak zvíře.
Manžel má prý jedinou radu: mít dítě
což bych sice brala, ale zatím se nedaří.
U dr. jsem byla ani ne před měsícem a neshledala nic špatného. Dělala i vnitřní utz kvůli sliznici a vaječníkům a vše je ok.
Je to teda úděl? Moje mamka (60let) měla MS ještě v 59 a dost silnou
Díky všem za rady a postřehy