Jak je to s interrupcí v 16?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.12.24 15:47

zpozdena ms,potrat v 16

Dobry den, nechci uvadet jmeno, je mi 16 let. Pritele mam od 15 let. Bohuzel ted uz mam 5 dnu zpozdenou ms, zadne priznaky ms. Pouzivame pesar. Dite bych fakt nerada. Myslala jsem si, ze se dostatecne chranime. Kdyz podle kalendare mam ovulaci mame i prerusovany styk(+pesar) tak nevim… Trochu se bojim, ze i pres to muzu byt tehotna. Jak to je s potratem? Muzu v 16 sama? bez rodicu? cetla jsem ze se rozhodnout muzu sama ale ze lekar povedomi o provedeni potratu rodice. Musi to udelat? Mam prisne rodice, mamka me ani k nemu nechce pustit spat, protoze se boji zebychom spolu neco meli.. Nerekla jsem ji to.. Ale uz to je dlouho a nic se zatim nestalo. Hrozne bych se citila spatne :oops: Jak to je v soukromych ambulancich? funguje to stejne? Nebo myslite si ze vubec je sance ze jsem tehotna? prijde mi ze se chranime docela dost.. uz parkat se nam stalo ze praskl kondom a tak jsme s partnerem hledali nejvic spolehlivou ochranu, ktera neobsahuje hormony. Zadne priznaky ms ani tehotenstvi nemam. Vzdy par dnu pred ms me boli prsa. A ted nic ani to, takze ze by ms mela v nasledujich dnech prijit. Hrozne se bojim.. Vim ze nejlepsi ochrana je nesoulozit, ale tak sand to chapete. Asi to tak je kdyz se lidi maj radi..Vubec nevim co delat, partner mi porad rika ze to bude v poradku, ze jsme se chranily ale taky se uz boji. Jinak za potrat si zaplatime, jde jen o to ze jestli to jde i bez rodicu, asi bych mamku hodne zavedla

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
979
3.12.24 15:52

Dělala si těhotenský test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9003
3.12.24 15:53

Nechápu. Těhotenský test prodávají v každé drogerii. Mimochodem já v tomto věku brala HA, v pubertě jsem opravdu dítě nechtěla a stalo mi to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
3.12.24 15:53

Jinak se obávám, že pokud budeš těhotná, tak rodiče obejít nepůjde. Budete muset s pravdou ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.24 15:55

@KáťaKašpi jo vcera vecer, negativni

• Citovat
  • Upravit
979

@Serpentini pokud má tak přísnou mamku, jak píše, tak si myslím že mamka by asi řekla - nepotřebuješ, na sex máš dost času :nevim:..a samotná na gyndu pro prášky asi taky nemůže ne? Tím si ale nejsem jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
@Anonymní píše: Více

Nejlepší je to ráno z prvního čůrání, zkusila bych to ještě ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.24 15:57

@KáťaKašpi no zitra rano si udelam.. nemuzu z toho vubec spat. Psala jsem na gynekologii jestli muzu prijit bez mamky, tak uvidim.

• Citovat
  • Upravit
654
3.12.24 15:59

Podle kalendáře ovulaci hlídat nemůžeš to je největší kravina v 15 letech je Ms ještě hormonálně rozlitana tak že klidně zpoždění může bejt od hormonů udělala bych si test ještě za pár dní a uvidíš jinak přerušení těhotenství nelze bez rodičů a jak se zde píše asi bych šla pro jinou antikoncepci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979

Může to být nepravidelnost cyklu, nevím teda jak dlouho máš menstruaci a jak pravidelnou, nejsi nastydlá, nebralas nějaké léky, ATB.. těch příčin může být celá řada..včetně těhotenství teda no..ale to zjistíš až na gynde na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@KáťaKašpi hlavne by mi rekla co blbnu, a bala bych se ze by mi k nemu zakazala vubec chodit.. co bych dala za mamku ketere bych mohla rict co se deje, stalo by me to hodne min stresu :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.24 16:00

@Lenca118 je mi 16, ms mam hodne nepravidelnou. Cykly mam +- 33 dnu, vim ze ms muze mit zpozdeni ale je blbost ze kazdy mesic ho budu mit, ne?

• Citovat
  • Upravit
654
3.12.24 16:02

Tak pokud máš nepravidelnou Ms tak třeba není ani zpoždění cyklus se může natáhnout a nebo někdy zas zmenšit hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.24 16:05

@Lenca118 z kazdym cyklem je delsi.. v lete jsem mela tebletku po, to mi taky hodne rozhodilo cyklus.

• Citovat
  • Upravit
11797
3.12.24 16:05

Rozhodně udělej test ní a bohužel není ti 18 takže na žádný zákrok nemůžeš jít bez souhlasu rodičů kteří jsou stále ještě tvými zástupci. Nevím jestli to ještě doktoři dělají ale HA gyndari běžné předepisovali v 16,17 bez nutnosti souhlasu rodiču. Že prý je to lepší než když pak ty holky chodí na potraty…aspoň tak nám to říkali na přednáškách…ale nevím jestli už se to přísněji nehlídá…každopádně bych k pesaru přidala ještě nějaký spermicidní krém a nebo radši ten kondom…ten je přecejen pořád z těchhle metod nejspolehlivější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí