Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
1. Délka cyklu ti strašně lítá. Takže vůbec bych to ještě nebrala jako zpožděnou menstruaci.
2. Podle popisu jsi opravdu mohla mít toho 24.11. ovulaci tím pádem na menstruaci je ještě brzo. Ale zároveň by tím pádem ještě mohlo být brzo na těhotenský test.
3. Sice vím že v dnešní době není hormonální antikoncepce zrovna moderní, ale nemůžu si pomoc v tvém věku mi použití pesaru zrovna jako spolehlivá antikoncepce nepřijde. A co se týče hormonální antikoncepce a vedlejších účinků, tak to bych ti řekla asi tolik “neber všechno co slyšíš tak vážně”.
@Velryba černá píše: Více
Nevím tedy. Já klukovi narkózu podepsat musela. Na interupci to tedy nebylo
![]()
Klid, nejspis budes mit jen nepravidelnou ms, coz ma hodne mladych holek. Pro tvuj klid si nech predepsat antikoncepci a mame o tom rikat nemusis. Test byl negat., neplasila bych.
@Mgree jo ale jestli mam zpozdenou ms, timpadem jsem mela pozdeji ovalci=je moc brzo na test
@Anonymní píše: Více
Ten si udelej, az by opravdu neprisla. Je to velmi caste, ze i ze stresu se zpozdi.
@Velryba černá píše: Více
No jo, ale jestli by musel byt vykon v narkoze, tsk to asi nebude tak jednoduchy. Je nezletila, nemuze o sobe rozhodovat sama.
Co já si pamatuju, tak první návštěva gynekologa byla s mamkou a pak už jsem chodila sama..ale už je to dost zpátky, dneska může být vše jinak. Na interupci budeš muset mít 100% souhlas rodiče, možná bude muset jít také. Někdo tě musí odvézt, podepsat papíry..
Ráno si udělej test, vůbec to tak být nemusí a jestli vše dopadne dobře, mazej pro antikoncepci, tohle za ty nervy nestojí..držím palce ![]()
@arinecka píše: Více
však teď je prvotní zájem lékařů dávat potratovou pilulku, než výkon v narkóze
@Anonymní píše: Více
zkus pohledat tady diskuse, už se tu o tom psalo,
ale je to drahé, cca 6000 nevím přesně, já to znám tady z emimina, ne z reálu, asi tě pošle tvůj gynekolog do nemocnice, tam užiješ 1. tabletu a chvíli tam čekáš, pak jdeš domů, ale může ti být různě zle a rozkrvácíš se, za 2 dny nebo tak nějak jdeš na 2. tabletu a po nějakých dnech na kontrolu,
ale tak chodit do školy se s tím určitě nedá, ale nejdeš do narkózy