Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím vás.
Měl bych otázku. Jako muž se v tom nějak nevyznám a popravdě řeším to asi více než má žena. Snažíme se o miminko a ženě vynechala menstruace. Četl jsem že do 5 dnů se to nějak neřeší se dá říci. Již to je šestý den.
Má menší chuť k jídlu, chodí častěji na WC, měla i průjem. Je možný že by se povedlo? Co se týče testu tak nevím zdali se dělal nebo ne. Mám v plánu jej koupit. Zase nechci aby to vypadalo že jsem nějak přehnaně starostlivý.
Snažíme se již 7 měsíc a poslední měsíc začala brát i kyselinu listovou.
Byl bych rád kdybych se dozvěděl více. Má hlava mi říká konečně se to povedlo, ale ta druhá část zase abych nebyl tak upnutý ![]()
Děkuji
Obvykle se dela test, kdyz je zpozdeni 1 den. Uz je vetsinou videt vysledek dobre.
@Oriseka mám jej v plánu koupit dnes po práci. Popravdě jen nevím jakej koukal sem na to a sem jak Holanďan v kukuřici ![]()
Jak sem psal nechci aby to vypadalo přehnaně, ale asi by to bylo nejlepší
@Roman300 píše: Více
Obvykle tohle resi zena. Udela si test a pak to budoucimu otci rekne nebo udela nejake prekvapko s testem. Nebo ho delaji ti 2 spolu. Takto z tve iniciativy je to takove zvlastni. Obvykle nemaji muzi takovy prehled o zenske periode. Spis nez kupovani testu, tak si s manzelkou promluvit. Ona si ho nejspis sama uz stejne delala.
@Oriseka píše: Více
Asi tak, nedokážu si představit ženu, která by skoro týden meškala a čekala by na manžela, až usoudí, že je čas testovat a koupil ji test
výsledek ona už určitě ví.
tvá partnerka je nějaká nesvéprávná? mentálně nedostačivá?
protože jinak tvé chování nechápu
Normálně se dělá test po vynechání MS, jestli má tvoje žena zpoždění 6 dní, tak by těhotná být mohla. Ale taky nemusela, vynechání MS neznamení vždy těhotenství.
Kup jí ty testy a budete vědět víc.
@stinga píše: Více
Je to hodně zvláštní. Snad každá žena, která se snaží otěhotnět má testy doma, a když ne tak hned první den vynechání maže do lékárny. Tak třeba to maj jinak no ![]()
@arinecka píše: Více
Ano je to zvláštní, ale jestli jí je tolik zle, že nemůže, kdo ví. Ovšem taky neznám žádného muže, který by to řešil. Spíš to pro ně vždy bývá překvápko. ![]()
@- sedmikráska píše: Více
To je pěkná blbost, my se snažili x let a testy jsem doma neměla, protože bych se jen nervovala a bylo by to horší. Ani první den po vynechání jsem nikdy nikam neletěla, protože se tu a tam stalo, že po čtyřech dnech zpoždění stejně menstruace přišla. Takže když jsem před Novým rokem měla pár dní zpoždění, nepřikládala jsem tomu žádnou váhu…a pak pátý den na Nový rok jsem horko těžko sháněla test, protože pět dnů zpoždění už podezřelých bylo 😃
Ta starostlivost muže, který zveřejnil dotaz, je hrozně hezká - je vidět, že mu na partnerce záleží a že si oba přejí miminko 🙂 Na jeho místě bych testy koupila, ale nespěchala bych s tím, že bych je hned po příchodu partnerce nutila. Asi bych to s ní probrala nějak šetrně, aby náhodou nevznikla nějaká hádka. Třeba má ta žena taky strach, třeba měla zatím jen tenkou čárku, třeba se bojí testovat, aby nebyla zklamaná,… Každopádně přeji mnoho štěstí! 😊
@CatOnTheMoon píše: Více
Já to jen říkám ze zkušeností. Vím, že kamarádky hned neříkaly příteli, že mají zpoždění, vyčkaly pár dní, zaběhly pro test, potom mu to při nějaké hezké chvíli řekly, že třeba čekají miminko. Někdy však vyjde test negativní a chápu ten strach, pokud se snaží někdo třeba i delší dobu (což zakladatel píše, že 7 měsíců), chápu naprosto to zklamání.
Pro ženu to může být velmi citlivé, má strach. Ale jen říkám, že neznám muže, co by to takto řešil. V tomto případě určitě sama žena ví, jaké měla předchozí cykly, třeba taky se zpožděním, tak ještě vyčkává. Proto zde zmiňuji, že vždy žena tak nějak sama usoudí, podle pocitů a ne, že muž běhá pro testy, prostě to vidím poprvé.
Pokud se to někoho dotklo, tak se omlouvám.
@Barevné klubíčko výsledek věděla. Dnes když sem přijel z práce přišlo velkolepé oznámení
@CatOnTheMoon jak jsem psal po práci doma mě čekal balíček. Žena nikde.
Po rozbalení na mě čekali 3 testy. Jeden z nich byl elektronické podoby kde bylo 3+
V tu ránu já nevěděl co a jak. Po pár minutách mi to došlo. Po těch problémech co žena měla ale i já se povedlo. Začal pláč a ihned telefonát kde je. Místo zvednutí telefonu sem jej slyšel u linky a celou dobu mě natáčel.
Proto taková starost tudíž nyní máme 3 pozitivní testy a 3 nepoužité ode mě
![]()
@- sedmikráska píše: Více
Chápu. Ovšem po těch problémech sem popravdě ani nedoufal ale povedlo se