Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla jsme se zeptat - v kolika týdnech začalo fixovat zrakem vaše miminko?( vím, že je každý jiný, ale potřebuju se zeptat
). Máme téměř sedmitýdenní miminko a prostě jsem měla takovej blbej pocit, že se na mě vůbec nedívá. Když jsme byli na prohlídce v 6ti týdnech, tak jsme to říkali MUDr. - zkoumala a nějak ji taky nefixovala. Tak nás nahlásila na oční. Tam doktor zhasnul světlo a zkoušel svítit malé do očí, ale ta vůbec nereagovala, ale doktor říkal, že tam podle očního nic nevidí.( že mu to spíš připadne na neurologický problém-jakože trošku opožděný vývoj-že snad prostě začne vidět později). Jdeme příští týden na neurologii a potom ještě na jiné oční. Porod podle asistentek a doktora byl v pořádku. Ale když jsem tlačila, tak jsem vytlačila jen kousek hlavičky a tak měla kousek hlavičky venku po dobu než na mě přišla další kontrakce na tlačení ( myslíte, že se u tohodle může něco stát?-ptala jsem se na to, ale bylo mi řečeno, že ne, že je to normální…). Jsem už tak vystreslá, že přemýšlím nad kažkou maličkostí, malou pořád pozoruju:-(…Díky za vaše názory, rady, apod:-)
Vývoj vidění
Narození
2. týden
do 2 měsíců
od 2 měsíců
od 3 měsíce
od 4 měsíce
od 5 měsíce
6 měsíc
9-12 měsíc
3 roky
5-6 let
takže ve zkratce - dítě je první měsíce života vpodstatě slepé - takže bych z toho nedělala žádné závěry ![]()
@stelli
Na mě vždy jen mrkl a hned koukal jinam:-) Fixovat začal až tak 3,5 měsících..:-)
Na podporu zraku jsou výborné černobílé hračky, viděla sem v knihkupectví (konkrétně v kanzelsbergrovi) dokonce speciální leporelo pro malinké děti, které bylo plné černobílých obrazců. ![]()
@stelli píše:
Ahojky, chtěla jsme se zeptat - v kolika týdnech začalo fixovat zrakem vaše miminko?( vím, že je každý jiný, ale potřebuju se zeptat). Máme téměř sedmitýdenní miminko a prostě jsem měla takovej blbej pocit, že se na mě vůbec nedívá. Když jsme byli na prohlídce v 6ti týdnech, tak jsme to říkali MUDr. - zkoumala a nějak ji taky nefixovala. Tak nás nahlásila na oční. Tam doktor zhasnul světlo a zkoušel svítit malé do očí, ale ta vůbec nereagovala, ale doktor říkal, že tam podle očního nic nevidí.( že mu to spíš připadne na neurologický problém-jakože trošku opožděný vývoj-že snad prostě začne vidět později). Jdeme příští týden na neurologii a potom ještě na jiné oční. Porod podle asistentek a doktora byl v pořádku. Ale když jsem tlačila, tak jsem vytlačila jen kousek hlavičky a tak měla kousek hlavičky venku po dobu než na mě přišla další kontrakce na tlačení ( myslíte, že se u tohodle může něco stát?-ptala jsem se na to, ale bylo mi řečeno, že ne, že je to normální…). Jsem už tak vystreslá, že přemýšlím nad kažkou maličkostí, malou pořád pozoruju:-(…Díky za vaše názory, rady, apod:-)
Ahoj Stelli, můžu se zeptat, jak ste pak s očičkama dopadli, jestli bylo vše ok nebo ste museli nakonec očka stimulovat?
Ahoj, dopadlo to dobře. Měla prostě pozdější nájezd…Máme trochu pozdější nájezd i s ručičkama. Ale to je zase na jinou debatu:-), ale jinak je snad vše ok. Díky za optání
@stelli píše:
Ahoj, dopadlo to dobře. Měla prostě pozdější nájezd…Máme trochu pozdější nájezd i s ručičkama. Ale to je zase na jinou debatu:-), ale jinak je snad vše ok. Díky za optání
tak to je dobře, my právě musíme zrakovou stimulaci provádět, lepší je, když se nemusí
![]()