Zrak u miminka

56
13.12.13 23:08

zrak u miminka

Ahojky, chtěla jsme se zeptat - v kolika týdnech začalo fixovat zrakem vaše miminko?( vím, že je každý jiný, ale potřebuju se zeptat :) ). Máme téměř sedmitýdenní miminko a prostě jsem měla takovej blbej pocit, že se na mě vůbec nedívá. Když jsme byli na prohlídce v 6ti týdnech, tak jsme to říkali MUDr. - zkoumala a nějak ji taky nefixovala. Tak nás nahlásila na oční. Tam doktor zhasnul světlo a zkoušel svítit malé do očí, ale ta vůbec nereagovala, ale doktor říkal, že tam podle očního nic nevidí.( že mu to spíš připadne na neurologický problém-jakože trošku opožděný vývoj-že snad prostě začne vidět později). Jdeme příští týden na neurologii a potom ještě na jiné oční. Porod podle asistentek a doktora byl v pořádku. Ale když jsem tlačila, tak jsem vytlačila jen kousek hlavičky a tak měla kousek hlavičky venku po dobu než na mě přišla další kontrakce na tlačení ( myslíte, že se u tohodle může něco stát?-ptala jsem se na to, ale bylo mi řečeno, že ne, že je to normální…). Jsem už tak vystreslá, že přemýšlím nad kažkou maličkostí, malou pořád pozoruju:-(…Díky za vaše názory, rady, apod:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7201
13.12.13 23:17

Vývoj vidění

Narození

• světlocit, důraz na periferní vidění, nystagmus (rychlé pohyby očí), neexistuje žlutá skvrna (není schopné zaostřit)

2. týden

• počátek centrálního vidění, je schopno rozpoznat předměty

do 2 měsíců

• monokulární fixace – pozoruje předmět, je schopné v jednu chvíli pozorovat předmět jedním okem

od 2 měsíců

• rozvoj binokulární fixace – dítě se dívá oběma očima, nevytvoří z nich jeden obraz - každým okem vidí něco jiného

od 3 měsíce

• dítě sleduje bližší i vzdálenější předměty

od 4 měsíce

• počátek akomodace, dokáze zaostřit

od 5 měsíce

• trvalá centrální fixace, co mi vidíme z 20 metrů vidí dítě z 1 metru

6 měsíc

• dokončen vývoj makuly (barvy)
  • reflex fůze – dítě dokáže spojit 2 obrazy

9-12 měsíc

• upevňování binokulárních reflexů (dvouma očima jeden obraz), co mi vidíme z 60 metrů vidí dítě z 6 metru

3 roky

• vizus 6/9 (co já uvidím z 9 metrů, dítě uvidí ze 6 metrů)

5-6 let

• vizus 6/6 (správný vizus)

takže ve zkratce - dítě je první měsíce života vpodstatě slepé - takže bych z toho nedělala žádné závěry ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.12.13 23:19

@stelli
Na mě vždy jen mrkl a hned koukal jinam:-) Fixovat začal až tak 3,5 měsících..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
13.12.13 23:38

Na podporu zraku jsou výborné černobílé hračky, viděla sem v knihkupectví (konkrétně v kanzelsbergrovi) dokonce speciální leporelo pro malinké děti, které bylo plné černobílých obrazců. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
9.4.14 14:16
@stelli píše:
Ahojky, chtěla jsme se zeptat - v kolika týdnech začalo fixovat zrakem vaše miminko?( vím, že je každý jiný, ale potřebuju se zeptat :) ). Máme téměř sedmitýdenní miminko a prostě jsem měla takovej blbej pocit, že se na mě vůbec nedívá. Když jsme byli na prohlídce v 6ti týdnech, tak jsme to říkali MUDr. - zkoumala a nějak ji taky nefixovala. Tak nás nahlásila na oční. Tam doktor zhasnul světlo a zkoušel svítit malé do očí, ale ta vůbec nereagovala, ale doktor říkal, že tam podle očního nic nevidí.( že mu to spíš připadne na neurologický problém-jakože trošku opožděný vývoj-že snad prostě začne vidět později). Jdeme příští týden na neurologii a potom ještě na jiné oční. Porod podle asistentek a doktora byl v pořádku. Ale když jsem tlačila, tak jsem vytlačila jen kousek hlavičky a tak měla kousek hlavičky venku po dobu než na mě přišla další kontrakce na tlačení ( myslíte, že se u tohodle může něco stát?-ptala jsem se na to, ale bylo mi řečeno, že ne, že je to normální…). Jsem už tak vystreslá, že přemýšlím nad kažkou maličkostí, malou pořád pozoruju:-(…Díky za vaše názory, rady, apod:-)

Ahoj Stelli, můžu se zeptat, jak ste pak s očičkama dopadli, jestli bylo vše ok nebo ste museli nakonec očka stimulovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
13.4.14 20:07

Ahoj, dopadlo to dobře. Měla prostě pozdější nájezd…Máme trochu pozdější nájezd i s ručičkama. Ale to je zase na jinou debatu:-), ale jinak je snad vše ok. Díky za optání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
14.4.14 22:17
@stelli píše:
Ahoj, dopadlo to dobře. Měla prostě pozdější nájezd…Máme trochu pozdější nájezd i s ručičkama. Ale to je zase na jinou debatu:-), ale jinak je snad vše ok. Díky za optání

tak to je dobře, my právě musíme zrakovou stimulaci provádět, lepší je, když se nemusí :mrgreen: :mrgreen: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí