Žravé miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
802
7.1.16 08:31

To, ze hodne ji, mi tak děsne nepřijde, spis to, co ji..ani ne roční dite by opravdu nemelo jist knedliky, rohlíky a piškoty…jak je psáno výše, ovoce, zelenina, obiloviny, zkusit at ji sam :kytka: a častěji bych kojila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67484
7.1.16 09:07

Nooo, slusnej otesanek :mrgreen:. Nas mladej je teda taky popelnice, ale k obedu by polivku a 3 knedle nesnedl :mrgreen:.
Je mu 15m a k obedu sni tak 250g detskyho obedu (maso, zelenina, priloha). Moc ho omackama s knedlikem apod necpu. Jinak dostava jidlo cca po tech 2-3h a mezi tim neco vyloudi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
7.1.16 09:19
@baccata píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda vám přijde normální jak moc můj malej ji :) Když se narodil vážil 3010 g. Nejdřív jsem neměla mliko, tak nepribiral ale ani zásadně nehubnul. Když se nastartovalo kojení byl schopny už další den v porodnici vycucnout 60 a zahy i 80 či 100 ml. Pousteli nás a malý mel víceméně porodní váhu (2,98 kg). Už v 6ti tydnech mel 4,5 kg a porad nabíral (plne kojení). V 6ti měsících už mel 9 kg. Byla jsem rozhodnuta plně kojit co nejdéle (mléka az nad hlavu), ale… Malý už od nějakého pátého měsíce neustále vyzadoval ochutnavat, co jíme. V pul roce už chtě nechte prikrmy. Ty probihali tak, ze co jsem mu dala to zblajzl ve velkém. Nic nebyl problém, nic neplyval. V deseti měsících mel 9,89 kg, ale jeho denní porce jsou takovéto: ráno mlicko, do hodiny ma hlad a mrci, takže cely jogurt s celým banánem. Potom oběd tj. tři naběračky husteho poctivého vývaru se zeleninou masem a nudlemi a klidně tri knedlíky s omáčkou a masem. Pak spi 1 az 2 hodiny, vzbudí se a chce jist, takže svačina banán s piškoty nebo cely krajíc chleba s lucinou (i s kurkama). K večeři ma mísu vlockove kaše s presnidavkou (nebo pohankove), potom ještě mlicko před spanim. Mezitím se během dne vzteka a chce jist co máme my, nebo co vidí na stole. Často zchroupe cely tvrdý rohlik cestou v autě aby nerval a byl klidný. Všimla jsem si, ze nemá takříkajíc zaklopku. Prostě ji a ji a ji(když ho necháme a nasilne to neprerusim) dokud je co a pak, když si hraje tak si ublinkava. Mám pocit ze krmim skolou povinné dítě a ne necelého ročního. Navíc se cítím dost trapne, když jídlo návštěvě musím servírovat mimo zorné pole dítěte a oni ho opatrně ji zády k malýmu, aby je nevidel, jinak se vzteka. Co si o tom myslite? Je toto jeste normální? Zajímavé je, ze už v podstatě na to, jak moc ji, nepribira. Docela je i hubeny az na to velké bříško :lol: Občas se mi stává, ze během krmeni u oběda usíná, ale jakmile podložím misku, ze ho odnesu do postylky, hned ukazuje ručičku na misku a vzteka se, dokud mu opět nedam a tak porad dokola

Spis se zamysli poradne nad tim, co ji! 8o pokud mu das jogurt po ranu cely (=bilkoviny), tak mu nedavej na obed maso (=dalsi bilkoviny), je to zatez pro jeho maly organismus. Na obed sni porci jako ja, to me teda hodne udivuje, tak male dite by nemelo mit tak roztahly zaludek 8o moc nechapu ty knedliky. Zacni mu davat vice zeleniny a obilovin (ovesna kase, jahly, amarant, quinoa, pohanka a podobne), lusteniny. Tim mu dodas vice zivin a zasyti ho to na delsi dobu. Piskoty bych mu jen tak nedavala, natoz s bananem, jsou to same sacharidy. Zkus dodrzovat 3 hodiny interval mezi hlavnimi jidly a mezitim nakoj nebo dej krupku (kukuricnou, pohankovou a podobne). Ve zkratce, uprav hlavne skladbu toho jidelnicku a porci na obed. Rohlik mu taky nic duleziteho pro vyvoj nedoda, jen si roztahuje zaludek nesmysly.

Příspěvek upraven 07.01.16 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.1.16 09:20
@Svistice píše:
@baccata Syn byl taky popelnice, ale az tak od 8 mesicu. Tez jsme se s jidlem schovavali. Ted je o poznani vybiravejsi.
Nicméně tvému dítěti bych teda tvrdé zkrouhla prázdné kalorií typu piškoty, knedlíky a pečivo. A omezila trochu ty banány, omacky. Má hlad, fajn, ale dostane ovoce, zeleninu, luštěniny, zdravé prilohy typu ryze, bulgur, brambory, bataty, kus kus, jahly.

Snažím se mu toto všechno dávat prave proto, ze ma takovou potřebu množství jídla. Ale je to stejně. Udělám rizoto ze zeleniny a kuřete a on zblajzne dva i vice kopecku. Snažím se aby jedl co nejvíce zeleniny + právě ty zdrave přílohy. Všechno mu chutná a ji ve velkém. Od babičky si pak akorát poslechnu, ze je chudacek hladovějící právě z tech " hladovejch" jídel co mu dělám, tak at se nedivim, ze toho ji kotel. Ty knedlíky mu nedělám tak casto, ale je na tom názorně videt, co je schopen jist. Zelenina ovoce mu chutná, davam. Proč se nemá dávat casto banán? Vim, ze je tam cukr, ale je to ovocný cukr? Ten by neměl tak vadit? A mám pocit, ze ho docela zasyti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
7.1.16 09:21

Nevěřím že tolik sežere, podle mě se někdo nudí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
7.1.16 09:26

@baccata hladovymi jidly bych spise popsala to, co mu davas :think: babicky vubec neposlouchej, driv davaly detem ovoce uz od dvou mesicu a podobne, maji jine zvyky. Kdyz nema zaklopku, zreguluj mu mnozrpstvi jidla Ty, pokud nebude vyrvavat hlady. Signal o sytosti dojde do mozku za nejakych 20 minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.1.16 09:29

Rohlík dávám, jen když jedeme někam dele autem. On nikdy nechtěl dudlik a rohlík používá v autě misto něj. Často jsem si vsimla, ze ho jen tak dudla dokud neusne. Ze začátku jsem mu davala za jízdy jablko aby se uklidnil, ale bala jsem se, aby se neudusil, prave proto zuzla tvrdy rohlik. Normální mu jako jídlo nedavam. Jen chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
7.1.16 09:33
@aleba píše:
Nevěřím že tolik sežere, podle mě se někdo nudí :nevim:

To me napadlo jako prvni, ale mozne je vse ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
7.1.16 09:34
@baccata píše:
Rohlík dávám, jen když jedeme někam dele autem. On nikdy nechtěl dudlik a rohlík používá v autě misto něj. Často jsem si vsimla, ze ho jen tak dudla dokud neusne. Ze začátku jsem mu davala za jízdy jablko aby se uklidnil, ale bala jsem se, aby se neudusil, prave proto zuzla tvrdy rohlik. Normální mu jako jídlo nedavam. Jen chleba

Chyba. Za jizdy zpivam, hrajeme si, zabavuji jinak nez jidlem, neridim teda. A pokud bych ridila, nedala bych mu jidlo do ruky, aby se s nim treba nahodou nezacal dusit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
7.1.16 09:44

@baccata A co když mu dáš místo 3 knedlíků jen jeden? A pryč od stolu a zabavit? Hrát si, zpívat? Nechá si odvést pozornost, nebo mrčí pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.16 10:36

Kuba je taky takovej. Doji oběd, pak doji zbytky obeda po brachvi, pak jedmste po dalším dítěti a kdyz konečně je ja si udělat jídlo, tak užírá zas mě. Je bezednej. A neublinkava. V srpnu mu byl rok. Říká to každý. A ani cukroví jsme nemohli nechat na stole, všechno sežere :mrgreen: Asi budu muset brzo začít s dietou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.16 10:41
@aleba píše:
@baccata A co když mu dáš místo 3 knedlíků jen jeden? A pryč od stolu a zabavit? Hrát si, zpívat? Nechá si odvést pozornost, nebo mrčí pořád?

Můj rve furt. Klidně hodinu :mrgreen: I kdyz vse uklidím a nevidi to, dobývá se do lednice, k chlebníku a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.1.16 10:43
@jakanas píše:
No mi máme taky žrouta, ale to co píšeš je extrém. Porce oběda je tak pro desetileté dítě, ne pro desetiměsíční. Můj kluk je teda už od půl roku úplně mimo tabulky, jak velikostně tak váhově. Dnes má 4 roky 114cm a 23kg. Porce dáváme ani ne poloviční jako ty. Co na to říká dětská doktorka?

S doktorkou jsem o tom ještě nemluvil a, jdu za ni za tři týdny, ale čekám, ze mi odpoví, ze mám byt rada. Ona spoustu věci vůbec neřeší. Ani mi nerekla, co může a nemůže jist apod. Dost v tom typu a hledám typicky na metu. Malém mi třeba vůbec nechce pit, doslova to do něj hnutím a za cely den do něj dostanu dvě deci a casto ani to, tak to dohanim hlavně polevkama. Odpověď doktorky byla, ze to asi nepotřebuje a ze nevěří, ze kdyby mel žízeň, ze by se nenapil a ze nikdy neslyšela o dítěti, které by umřeli žízní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.1.16 10:49

@MilijonDolarBejby
A kolik mu je? Takže v tom nejsem sama :) Jedna pro pobavení. Lovila jsem v mrazaku jídlo na druhy den. Malej uvidel, ze jsou v suplikach pytliky s jídlem a hned se k němu rozeběhl, já mu ho zavřela a on dostal historicky zachvat vzteku a vydrželo mu to opravdu dlouho :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.1.16 10:53
@aleba píše:
@baccata A co když mu dáš místo 3 knedlíků jen jeden? A pryč od stolu a zabavit? Hrát si, zpívat? Nechá si odvést pozornost, nebo mrčí pořád?

Podepisovala jsem, ale neukázalo se to tu, tak píšu znova. Mrci porad. Viz jak jsem psala, ze i když u jídla usíná a já podložím misku s jídlem, zacne hned ukazovat a vyžadovat ještě. On je dost vzteklej ale vypozoroval a jsem, ze když ma dost jídla je pres den mnohem klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí